Total Recall (2012)

What is real?

Reviews (10)

Screambird

Avatar

Zo lekker als de originele Total Recall wegkijkt, zo 'stroef' verloopt deze nieuwere versie. Om de een of andere reden kan me deze film totaal niet boeien, al is de verhaallijn grotendeels afgeleid van de eerste film. Geen spanning, geen vaart, weet niet wat het is. Bekende cast of niet, betere special effects of niet. Ben blij dat ik het einde heb gehaald.... En ik had me hier nogal wat van voorgesteld.
Zou de Arnie-versie nog een keer langskomen, dan kijk ik hem met plezier voor de zoveelste keer weer helemaal uit. Deze is mij geen tweede keer waard. Kan er geen voldoende aan geven.

MovieMazzter

Avatar

film opnieuw bekeken oktober 2018 en onveranderd oordeel. Wat mij nu opvalt zijn al die vreemde en onlogische structuren (liften, wegen, fly-overs etc) die erg rommelig overkomen en onnodig afleiden. Moet futuristisch overkomen maar echt lelijk en over-the-top. De vele actie moet het gebrekkige verhaal camoufleren maar slaagt daar amper in. Een 6-je is nog mild achteraf gezien.

Het verhaal op zich leent zich voor een spannende film, maar het kan mij om 1 of andere reden nooit echt pakken. Farrell blijkt een kat met ontelbare levens die talloze bewapende robots weet uit te schakelen in de meest onmogelijke situaties en loopt aan het einde met een pleistertje op zijn gezicht. Wellicht is het de voortdurende onzekerheid wie hij nu echt is en wanneer de volgende dubbele bodem opduikt die teveel afleid. Ik kom niet verder dan een 6.

GiLuX

Avatar

Auw... deze film is zo slecht dat het pijn doet..

het origineel lijkt opeens een stuk beter... althans...
het heeft absoluut niets met elkaar te maken, het enige dat hetzelfde is, is de naam van de film en de naam van de personages maar het verhaal is ook nog een volledig anders.

originele total recall gaat over mars, deze film gaat over australie?!?!

de personages zijn zo plat als een dubbeltje en de acteurs zijn volledig miscast.

is er dan niets goed aan deze film?

toch wel, de cgi is wel aardig al weerhield het mij er niet van om een half uurtje weg te dommelen halverwege.

benjamin

Avatar

Natuurlijk hadden ze de slechte ontvangst wat zelf gezocht: je kunt onmogelijk de naam van een film gebruiken en dan verstomd staan als mensen vergelijken. En ja, dan ga je met een simpele actieprent als deze rap als verliezer voor de dag komen.

Veel heeft de film ook echt niet te bieden, behalve dan een simpel actieverhaaltje. Toegegeven, er zit wel degelijk bekijkbare actie in die zorgen dat dit toch geen complete flop is, maar voor memorabele verhaallijnen of personages blijf je op je honger zitten. Vooral het personage van Beckinsale, die letterlijk alles blijkbaar overleeft is een compleet overbodige en slecht uitgewerkte karikatuur. Cranston steelt de show zonder enige moeite te moeten doen.

Yor=

Avatar

Er is teveel aandacht besteed aan het visuele aspect. Voor mij persoonlijk leidde dit teveel af. Zeker minder dan het origineel, al ziet het er dan wel beter uit.

Je gaat wel automatisch veel vergelijken met het origineel, en merkt dan dat de grote verhaalljn welliswaar gelijk is, maar veel details zijn anders Grappig dat bij de douane je een vrouw ziet die erg lijkt op de vrouw waarin Swarzenegger zich verschuilt in het origineel (die waar dat hoofd open gaat) en het blijkt dat Farrel die kerel achter haar blijkt te zijn ...

Frietgezicht

Avatar

Matige film.Ik had eigenlijk de hele film niet eens door wat de badguys van plan waren.Ja een invasie ofzo maar had nergens het gevoel dat het spannend kon worden.
Farrel slaat in z'n eentje wel makkelijk allerlei van die gasten in elkaar maar een vrouwtje kan die niet aan en die Beckingsale liep ook maar als een blinde kip door die film te rennen net als de rest.
Zag er wel mooi uit maar het verhaal boeide nergens,een 3.

ThinkTwoTimes

Avatar

Mijn verwachtingen voor deze film waren zeer laag. Ik heb het origineel nog niet gezien en ik ben het ook niet van plan (Ik hou gewoon niet van de films van Verhoeven). Deze film vond ik nog oké, niet super bijzonder maar ook niet zeer slecht. De laatste tijd heb ik veel films gezien die visueel zeer goed zijn maar inhoudelijk zeer zwak. Deze film ziet er zeker goed uit, mooie settings vooral. De actie scènes zijn goed gefilmd, het wordt zeker nooit een boeltje. Colin Farrel is de beste acteur in deze film. Beckinsale moest het meer van haar uiterlijk hebben. Ik vind wel dat films als deze perfect zijn voor haar.

Het verhaal is oké, je vraagt je de hele tijd af wie het hoofdpersonage is. Sommige mensen zal dit waarschijnlijk storen maar ik was toch heel de film geboeid. De Val vond ik wel een nogal onwaarschijnlijk. Oké het is een sciencefiction film maar dit kan onmogelijk. Ze hadden beter een plaats dichter bij Engeland gekozen voor de kolonie dan Australië. Het laatste gevecht op de val was O+

Ik geef de film een 7. Ik heb al slechtere dingen gezien vorig jaar met Battleship als dieptepunt }:

Tarkus

Avatar

Een remake van een klassieker is altijd wel even afwachten wat het gaat worden, over het algemeen is het zelden een even goede, laat staan betere film.
Maar deze prent is voor mij toch evenwaardig aan het origineel.
Ik vind het goed dat men enkele wijzigingen aan het verhaal heeft gedaan en het toch herkenbaar blijft.
Dat er op 22 jaar, de tijd tussen het origineel en deze film, op gebied van film maken heel wat is gewijzigd merk je duidelijk aan deze prent, vooral de special affects, daar kon Paul Verhoeven in 1990 alleen maar van dromen van wat je hier nu te zien krijgt.
Het maakt de film des te interessant om te bekijken.
Prima cast ook met Colin Farrell in de Rol van Arnie destijds, Jessica Biel is de huidige Rachel Ticotin en geef toe, Kate Beckinsale die de rol van Michael Ironside op zich neemt, is toch leuker om naar te kijken, nietwaar ? :-p
Voor mij is deze prent geslaagd, niet beter of slechter dan het origineel en dus warm aanbevolen

Glennekeeeee

Avatar

Een klassieker zoals Recall remaken is geen eenvoudige beslissing. Wiseman wou er zich toch aan zetten en maakte er een cleane maar geen overweldigende remake van.

De start is eigenlijk veel belovend. door de betere technologie is de stad (zeg maar de wereld) zeer mooi futuristisch neergezet en het is echt adembenemend voor naar te kijken. Daarna gaat het eigenlijk fout. Het verhaal pakt zichzelf véél te serieus en mist daardoor eigenlijk de charme van het origineel. Op zich geen probleem als het verhaal dan sterk zou zijn maar ook dat is een tegenvaller. Het verhaal is flinterdun en focust zich vooral op de actiescènes. In deze actiescènes zitten wel leuke en originele momenten maar het probleem dat zich hierin afspeelt en eigenlijk over de hele film is dat er geen enkele spanning zit in de actie/film.
Op zich ook geen probleem want bijvoorbeeld The Avengers had ook niet echt spanning maar deze film mist de positieve vibe die het allemaal toch leuk maakt. De film deed me soms vaak ook denken aan Star Wars en ik was daarom soms verdwaald naar die franchise.


Over de acteurs: Farell is volgens mij perfect gecast. Hij is een meer menselijk personage dan Arnold S. en zet de rol ook perfect neer, al is het natuurlijk geen diep, kenmerkend karakter dat hij hier kan neerzetten. Biel en Beckinsale zijn wel mooie verschijningen en verdoezelen daarom vaak (vooral Beckinsale) hun beperkte acteerkunsten maar omdat het verhaal zich toch focust op de actiescènes worden deze mindere prestaties eigenlijk nog tot het minimum herleid.

Al bij al is Total Recall een remake die slechter had kunnen zijn maar ook véél beter. Door dezelfde naam er aan te verlenen was er een hogere verwachting en die zijn duidelijk niet ingelost.

6,5/10 (een 7 op FT voor de mooie visuele surplus)

Secret1994goesFilm

Avatar

En heb er verdorie weer een favoriet bij.

Damn, 3 geweldige acteurs in een geweldige scienfiction.
De situatie wordt je in het begin simpel uitgelegd en je ziet hoe ze er moeten overleven,je hebt de armen en de rijken.
Ook de Fall vind ik schitterend uitgevonden Misschien een vraag hoe die tunnel door de brandende kern gaat,maar who cares.
Door gans de film wordt je achtervolgt door de vragen 'wie is hij?' 'Wat is echt?' en 'Wat is fantasie?'
Het valt soms wel wat op dat je van de éné actiescene in de ander beland. Maar het hoofdpersonage is ook een nr 1 gezochte man van de wereld ( die nog maar bestaat uit 2 eilanden)
De film bevat ook genoeg spanning,uit sommige situaties kan het hoofdpersonage zich bijna onmogelijk verhelpen en er is ook altijd de vraag wie kan hij vertrouwen?
Het einde was ook zeer goed. Een schitterend eindgevecht op een schitterende spectacel omgeving en hier en daar wat twists.
Colin Farell begint langzaamaan één van m'n favoriete acteurs te worden. zeker in deze film Smiley face
Beckinsale en Biel waren ook plezier om naar te kijken.
Deze film verdient voor mij dus echt een 10/10

Acteren 2
Verhaal 2
Actie/thriller/sci fi 2
Spanning2
Einde 2
Totaal: een dikke,welverdiende 10.
deze ga ik mij waarschijnlijk dus zeker aanschaffen in m'n Dvd verzameling (: