Django Unchained (2012)

Life, liberty and the pursuit of vengeance.

Reviews (11)

ThinkTwoTimes

Avatar

Alles aan deze film klopt voor mij: acteurs, soundtrack, setting...
Geweldige film! Er is maar een man die zulke films kan maken en dat is QT! De trailers spraken me eerst echt niet aan maar blij dat ik het een kans gegeven heb. Het spannendste is de film tijdens de dialogen. Die zitten goed in elkaar, zijn (af en toe) grappig en je probeert altijd zo goed mogelijk te volgen. Het bloedvergieten in de film valt nog goed mee. Ik had bijvoorbeeld verwacht dat Mr. Candy veel bloederiger ging sterven. Zijn dood was nogal kort maar wel op een onverwacht moment.

8/10

Moviespecialist

Avatar

Toen Django Unchained uit kwam in de bioscoop en ik las wie er in meespeelden en wie de regisseur was dacht ik, dit wordt een bloedbad.
Django Unchained is een keiharde goed bedachte film van Quentin Tarentino over de slavenhandel in Amerika in de 18de eeuw.
Het verhaal gaat over de slaaf Django die van zijn vrouw is geschiedde en wordt bevrijd door een exentrieke ex tandarts gespeeld door Christoph Waltz.
Hij neemt Django onder zijn hoede en beloofd zijn vrouw te bevrijden op de voorwaarde dat hij drie ex slavenhandelaars die hij kende voor hem vind en hen samen met hem dood.
Jammie Foxx speelt Django is de film, Christoph Waltz als premi-jager, Leonardo DiCaprio als slavenhandelaar en Samuel L. Jackson als Leonardo's DiCaprio's zijn rechte hand.
In een woord Django Unchained is een absolute top film die ik je absoluut aanraad als je van actie houd!

8.5/10

Tarkus

Avatar

Prachtige film alweer van Tarantino.
En een uitzonderlijk goede cast, met Tarantino oudgedienden Samuel L. Jackson (al in meerdere films van QT opgetreden) en Christoph Waltz (waarschijnlijk een vaste waarde sinds 'Inglourious Basterds').
Maar ook de nieuwkomers zijn perfect en uitstekend gecast, Leonardo DiCaprio en vooral Jamie Foxx als de 'coole' Django.
Ook een verrassing om weer te zien, Don Johnson ('Miami Vice' serie uit de jaren '80), in zeer goede doen, misschien een kans op weer op het goede spoor te raken na vele miskleunen.
De film is een hele zit, 2 uur en 45 minuten, maar is zoals steeds bij Tarantino, geen moment saai.
Geslaagde grappen, veel, bloederige, actiescènes.
Kortom: Tarantino op zijn best, en dat is de bedoeling !!
Topfilm !!!

Glennekeeeee

Avatar

Ik zal er ook maar eens een review van zetten hé.

Zieke film! maar toch iets minder Tarantino dan de vorige films. zeker het eerste uur en een half merk je wel soms de typische dialogen maar toch is het dan nét iets minder Tarantino, al is dat niet slecht want zo laat hij een iets andere kant zien. De finale is dan weer typisch hém en dat maakt de film ook best compleet, zeker voor iemand als ik die niet zo een fan is van Westerns. Het sterkste punt van deze film vind ik de vertolkingen van de personages. Er zijn al veel films de revue gepasseerd met een klinkende cast maar die dan teleurstelt maar in deze film geeft elke topacteur het beste van zichzelf. Foxx speelt de rol zo koel, perfect... Zelfs als hij zijn vrouw ziet merk je amper emotie. Waltz is echt een steengoed acteur. Nu eigenlijk in een hoofdrol (ook al wint hij oscar voor bijrol) maakt hij de film. zijn sarcasme in de film is gewoon geweldig. hoe hij die rol speelt, dat had niemand beter gedaan volgens mij. S.L.Jackson is misschien wel het zaligst in deze film. Al heeft hij niet zo een grote rol, vanaf hij verschijnt gebeurt er iets magisch in die scènes. Blijkbaar kan die altijd nét iets meer bij Tarantino. En dan heb je nog DiCaprio... Vooraf vond ik het eigenlijk een misscast, niets tegen hem als acteur (top!) maar voor die grofgebekte films van Quentin had ik hem toch niet meteen gezien... Maar wat verbaasde hij mij zeg! Die rol van 'badguy' was zo zalig om te zien. Hij zat los in die rol en vergat even dat ik naar DiCaprio te zien. Het scenario zit goed in elkaar al vraag je je het eerste deel wel af waar het allemaal naartoe gaat, al merk je die details wel terug in de finale.

Kort: Nieuwe topper van Tarantino maar voor mij toch nét iets minder compleet als Inglourious. de tijdsduur is misschien net iets te lang maar het sterke scenario en de ijzersterke vertolkingen maken héél veel goed.

8/10

longshot

Avatar

Over het verhaal ben ik het met WillMunny en B0ris eens. In de loop van deze film is hij toch de mist in gegaan en niemand heeft blijkbaar ingegrepen. Tarantino had daar wel wat beter over moeten nadenken. Ik hoop niet dat Tarantino nog meer westerns gaat maken maar meer pulp fiction-, kill-bill- achtige films. Een ander min punt vind ik de sound track. Er is rap en rock maar ik vind dat in een western film western muziek moet. Dit is te opgeklopt.

Cristoph Waltz vond ik de uitblinker in de film waar de andere acteurs naar behoren presteren. Ik geef de film dan ook een 8 vanwege het casting/acteer niveau en omdat het een lekker lange film is.

WillMunny

Avatar

Het begin vond ik voortreffelijk aan deze film alleen halvewege verloor ik mijn intresse en vond ik het belachlijk hoe Tarantino zich hier uit wostelde met een ongeloofwaardig slecht verhaallijn.
het toppunt was wel de manier waarop de zus van DiCaprio werd
neergeschoten.
Genoten heb ik van de goede acteer prestaties van bijna alle aanwezigen en leuk om Frankie Nero weer eens tezien in een film en al die andere zoals Don Johnson en Tom Wopat.
Ben een groot Westernliefhebber en eindelijk was er weer 1tje maar hier kwam ik teleurgesteld uit de zaal.
Absoluut geen classic western voor mij.

shaunofthedead

Avatar

Zalige film en een echte Tarantino, maar niet zo goed als Inglourious Basterds. Dat is deels te wijten aan de dialogen die minder een verbaal steekspel zijn dan we van Tarantino gewoon zijn. Ook het einde is ietwat geforceerd en dan vooral de bijrol van Tarantino zelf. Maar dat is hem vergeven, zolang hij maar niet meer voor de camera verschijnt en meer lekkers maakt achter de camera :P Ondanks deze kleine tekortkomingen blijft Django Unchained een geweldige film, met mind-blowing acteerprestaties (Dicaprio en vooral Samuel L. Jackson!!) en die kleine Tarantino insiders die zijn films telkens tot een feest maken. Zware aanrader!

Frietgezicht

Avatar

Spoiler-alert!

Heerlijke film en Tarantino blijft een baas.
Prachtige beelden,mooie muziek en sterke acteerprestaties en dialogen.
Foxx is weer goed bezig en de wisselwerking met Waltz is prima maar Waltz steelt de show net als in Inglieious Basterds. Tot DiCaprio en daarna ook Jackson in beeld komen,dan is Waltz wel erg op de achtergrond en stelen hun de show. Net als bij Bane vond ik de dood van Waltz toch beetje jammer en plotseling,hij pakt het wel erg suf aan..

De film kijkt lekker weg met leuke bijrollen(Don Johnson) maar waarom Jonah Hill er nou inzit,echt nutteloos.. (Het stukje met die maskers was wel erg leuk)
Ook las ik overal over het verhaal dat Foxx en Waltz aankomen op de plantage Candyland waar gruwelijke praktijken bezig zijn enz. Vond ik meevallen. Een slaaf die werd verscheurd door honden was het enige omdat die wou vluchten maar voor de rest leken de slaven voor die tijd en voor wat ik verwachtte het niet zo slecht te hebben. En DiCaprio wou ze(Foxx Waltz) zelfs levend laten gaan,hij was ook niet super super evil.

Maar weer een mooie film gezien! 9

DashX

Avatar

Wat een geweldige film! Met zo'n geweldige cast. Met Christoph Waltz als de duitse premiejager, hij is zo droog maar zo overtuigend en grappig. Leonardo Dicaprio als de bad guy, je krijgt er kippenvel van. Normaal gesproken ben ik niet echt fan de western genre, had ook geen hoge verwachtingen. De dialogen zijn zo goed geschreven, kan ook niet anders met Quintin Tarantino. Vanaf de eerste scene tot het einde, was gewoon WOW. A must see film. :+

Bilbo

Avatar

SPOILER-VRIJ!

De combinatie van Quentin Tarantino en het westerngenre schijnt bij het kijken van Django Unchained een geweldige combinatie te zijn. Tarantino weet een sfeervolle soundtrack en typische westernelementen een western neer te zetten die je meer dan twee uur lang weet vast te houden.

In Django Unchained word de slaaf Django "gekocht" door een man die beweert een tandarts te zijn, een rol die geniaal met een komische ondertoon word vertolkd door Christoph Waltz. Deze tandarts blijkt uiteindelijk een premiejager te zijn en leert Django, vertolkd door Jamie Foxx, de kneepjes van het vak. Na het innen van wat premies krijgt Django de kans om zijn geliefde vrouw terug te winnen van een plantage in Mississippi, wat uiteindelijk moeilijker lijkt dan ze dachten.

De film word vooral gedragen door Christoph Waltz en Jamie Foxx. Waltz komt als Duitse premiejager Dr. King Schultz goed uit de verf. Hij speelt de rol met een vermakelijke komische ondertoon, zonder echt TE komisch te worden. Hij speelt de rol BRILJANT. Foxx komt heel serieus over, dreigend, een beetje met de uitstraling van: 'You better not f*ck with me, boy!' , de perfecte uitstraling voor het karakter. Daarnaast is er ook nog Leonardo DiCaprio, als gestoorde plantage-eigenaar Calvin Candie, en ook over zijn acteerwerk is er geen klagen mogelijk. Ook steelt Samuel L. Jackson weer de show zodra hij op het toneel verschijnt.

Het verhaal van de film zit ook briljant in elkaar. De opbouw naar de uiteindelijke climax is goed gedaan, en de climax voelt dan ook als een soort opluchting, alleen moet je wel tegen een beetje bloed kunnen. De karakters zijn goed genoeg uitgewerkt.

De film kent heel wat mooie settings en mooie beelden die deze settings prima in beeld brengen.

Ook de soundtrack (en dan bedoel ik hier niet de gezongen liedjes) klinkt alsof het zo uit een klassieke spaghetti-western kan komen, wat natuurlijk zeer mooi is.

Django Unchained is een wat ruigere en bloederigere western dan we misschien gewend zijn van wat recentere westerns als True Grit en 3:10 To Yuma, wat overigens remakes zijn, wat deze niet is. De film blijft je vasthouden tot de aftiteling. Het enige waar ik me aan stoorde af en toe waren wat liedjes die net iets misplaatst leken vergeleken met de setting. Maar dat is zo'n geweldige film als deze zeker vergeven!

9/10

jacdewit

Avatar

Django Unchained; coming up

maar eerst nog eens: Django Kill.. If You Live, Shoot

Potverdrie. Troeft Quentin Tarantino onze Martin Koolhoven af met een western die is geschoold op Italiaanse leest. Koolhoven moppert op zijn site dat de trailer van Tarantino’s nieuwe film te gladjes en te glossy is. Mooi dat de Amerikaan de originele Django – acteur Franco Nero – in een bijrol gecast heeft. Nog zien met wie Koolhoven in zijn Brimstone op de proppen komt. Als die film er ooit…

Behalve Nero had Django vele ander gezichten. De naam en de titel werden eind jaren zestig/begin jaren zeventig bijkans uitgewoond. Zo was George Eastman Django in Django, Last Killer en Peter Graf Django in Nude Django und die lusternen Madchen von Porn Hill. Tomas Milian speelt de revolverheld in Django Kill… If You Live, Shoot! Voordat we met Kerst in de bios zitten voor de Tarantino’s laatste, kijken we nog een keer naar Django Kill.. If You Live, Shoot. Originele titel: Se Sel Vivo Spara. De film is waarschijnlijk het minst gladjes en het minst glossy uit de serie. In Thomas Weissers boek Spaghetti Western wordt deze film aangeduid als ‘the most unusual of all the Euro-westerns. The story of Django (…), but also the story of a sadistic gay bandit named Zorro. (…) Digging gold bullits out of bodies, animals disembweled and men roasted on a spit over open fire’. Zullen Tarantino of Koolhoven zo ver gaan?

Regisseur Giulio Questi deed dat wel. Mooie genre-getrouwe boevenkoppen met Piero Lulli die smiert dat het een lieve lust is. En omdat deze boef met gouden kogels beschoten is, komt hij nogal ongelukkig aan zijn einde. B-flim zag de Univideo directors cut-versie. De eerder weggesneden scenes zijn daarin weer toegevoegd. Het geluid bleek echter zoek. De laatste seconde van Lulli beleven we zonder geluid, wat het eigenlijk alleen maar meer sinister maakt. Dan Toman Milian. De ster van westerns als Face to Face, Run Man Run en de topper Companeros (met Franco Nero!) flikt het om na zijn executie weer overeind te krabbelen. Milian doet zijn best, maar hij oogt wat fletser dan in de drie titels hierboven beschreven.

Er volgt nog een Zorro die van de herenliefde is, een scalpeer scene – natuurlijk ook zonder geluid – en Django XXL is compleet. Niet gladjes en zeker geen glossy. Laten we afwachten waar de makers uit Hollywood en Amsterdam mee komen.

JdW (dank aan Thomas Weisser en zijn superboek Spaghetti Western)