X-Men: Days of Future Past (2014)

His past. Our future.

Reviews (9)

Tarkus

Avatar

Helaas is dit de eerste film uit de reeks die me veel minder is bevallen dan alle vorige.
De actie, zo aanwezig in de vorige films ontbreekt hier totaal, alleen in het laatste half uur zit dat er in.
Voor de rest is dit een film met veel dialogen, niet echt wat je van een X-Men film zou verwachten.
De vertolkingen zijn wel goed, maar zoals gezegd, de spanning en actie ontbreekt hier.
Spijtig, hoop dat de volgende film weer het goede pad inslaat.

Olrik

Avatar

Geweldige film!
Hoewel ik dol ben op X-Men, X-Men 2 en The First Class denk ik dat Days of the Future Past tot nu toe de beste X-Men film is en het is duidelijk te zien waarom.
Het hele gegeven van terug in de tijd reizen om iets wat grote rampspoed brengt in de toekomst ongedaan te maken is iets heel lastigs om goed te doen, maar deze film heeft dit naar mijn mening perfect gedaan!
Er komen in deze film ik weet niet hoeveel personages in voor, maar iedereen krijgt ruim zijn eigen tijd om te stralen in de film en er was geen enkel personage waaraan ik me irriteerde.
Wolverine is het hoofdpersonage van deze film en is zoals gewoonlijk in topvorm om heel wat rake klappen uit te delen, maar in tegendeel zoals in zijn eigen film was hij in Days of the Future Past op heel veel momenten beheerst en moest hij grote moeite doen om iedereen bij elkaar te brengen en kalm te houden.
X-Men: The First Class was al een erg verfrissende en nieuwe kijk op de geschiedenis van de X-Men, maar deze film tilde het naar een hoger level en laat je nadenken over alle mogelijkheden die er misschien nog staan te gebeuren.
De film zag er prachtig uit en voornamelijk de beelden van de toekomst zagen er erg gelikt uit en deden me denken aan sciencefiction films van rond de jaren tachtig.
Bryan Singer veegde met deze film alle fouten van het derde deel en Origins Wolverine weg en je kan het lomp noemen dat hij aspecten van die films in een klap heeft weggevaagd, maar mij lijkt het beter dat hij dit voor de toekomstige X-Men films heeft gedaan.
Al deze elementen maken deze film tot een onvergetelijke X-Men film, die je al laat watertanden voor het toekomstige deel!

8.0 / 10

Roeltje

Avatar

X-Men: Days of Future Past

Verassende X-Men film! Zeer coole Quicksilver en een interessant verhaal! De cast is mooi bij elkaar gebracht! Natuurlijk geweldige special effects! Hij komt nog net niet bij het niveau wat Matthew Vaughn kon behalen, in First Class was de relatie tussen Xavier en Magneto net wat interessanter, maar toch zal ik deze wel aanraden! 3D was prima. Niet voor mensen die 3D haten.

Het grote pijnpunt:

De dood van Storm Dat was echt slecht gedaan!

Van mij mag Matthew Vaughn weer terug voor Apocalypse!

8/10

jaime91

Avatar

Gisteren voor de 2de keer Days Of Future Past gezien, en nog steeds ben ik onder de indruk. Voor dat ik de film voor de eerste keer ging zien, vroeg ik me af hoe ze het heden en het verleden van deze franchise zouden balanceren. En zaten er niet teveel personages in deze film? Gaat het daardoor geen overvloed worden, waardoor bepaalde personages in de film niks of te weinig te doen hebben en andere personages juist teveel? Wordt Wolverine opnieuw de grote leider en hoofdrolspeler in dit verhaal? Nee.

Het grootste pluspunt van deze film vind ik dat Bryan Singer en Simon Kinberg de perfecte balans hebben weten te vinden,en ieder personage in deze film ten eerste ontzettend tof is, en ten tweede ook een doel heeft. Daarnaast keer ook vrijwel ieder gezicht uit de vorige films terug. Of het nu IceMan is, of Colossus of zelfs Havok uit First Class. En als fan van deze franchise vind ik dat heel tof om te zien. De een heeft een iets grotere rol dan de andere, maar het is geweldig om al die bekende gezichten in 1 film te zien. De film begint ook fantastisch, zet je meteen op het puntje van je stoel en je krijgt meteen de toon van deze film te zien. Daarnaast wordt er ook fantastisch in geacteerd, James McAvoy,Michael Fassbender en jawel Hugh Jackman steelde voor mij de show maar ook Jennifer Lawrence zette een hele sterke Mystique neer. In First Class was er een duidelijk verschil tussen Lawrence Mystique en de Mystique die Rebecca Romijn neerzette in de eerdere films. Ondanks dat ik Lawrence een goede actrice vind, verkoos ik toch de Mystique van Romijn boven die van Lawrence. De oudere Mystique, was rauwer en sterker en badass en die Mystique laat Lawrence dit keer heel goed zien. En dan Wolverine. Ik vind Wolverine een fantastisch personage, Jackman speelt de rol fantastisch en Wolverine is toch altijd een belangrijk personage geweest in deze franchise. Dat is hij in deze film weer, alleen dit keer is het toch een andere Wolverine die in deze film naar voren komt. Dit keer moet Wolverine het van zijn hersens hebben, en is hij diegene met de wijsheden. Dat was ook heel mooi om te zien, en zo laten ze ook de veelzijdigheid van dat personage zien. Peter Dinklage was een aardige badguy alleen miste ik bij zijn personage wel de motivatie waarom hij achter de mutanten aanzat. Dat werd niet echt duidelijk. Maar wel mooi om te zien, dat er in deze film niet gepraat wordt over zijn lengte. Daarnaast is Trask ook geen kleine man in de comics, maar dat hij in deze film door Dinklage gespeeld wordt laat toch zien dat lengte er niet toe hoeft te doen. De man is een fantastische acteur, en dat is wat telt.

En tot slot McAvoy en Fassbender. Beide waren al fantastisch in First Class maar in deze film zijn ze beter. De vriendschap tussen Erik en Charles speelt ook een belangrijke rol in de franchise, en komt in deze film ook weer heel mooi naar voren. Er is altijd ontzettend veel haat en onbegrip tussen beide personages geweest maar tegelijkertijd was er ook een vorm van respect. En het mooiste vind ik dat je voor beide personages begrip hebt. Dat is in deze film opnieuw het geval, wat resulteert in een krachtige scene tussen McAvoy en Fassbender waarbij beide acteurs de pijn van hun personage op een mooie manier laten zien. Hetzelfde geld overigens voor hun oudere versies, Patrick Stewart en Ian McKellen. Waar ze in het verleden lijnrecht tegenover elkaar staan, hebben ze in de toekomst hun vriendschap weer teruggevonden omdat ze beide voor hetzelfde strijden. Die wisselwerking was ook prachtig om te zien En Quicksilver was ook fantastisch! Zijn scene is ook een van de beste scenes uit de film.

Wat kan ik hier nog meer over zeggen? Veel van de plotgaten zijn met deze film gedicht, de film bevat veel antwoorden op vragen die er al een tijd waren. Daarnaast maakt deze film The Last Stand ook iets beter, en steekt Bryan Singer zijn middelvinger op naar Brett Ratner en maakt zich de franchise weer helemaal eigen Cyclops is terug!!!. En ook de fantastische X-Men tune is weer terug. Singer is back! En ik hoop dat dat voorlopig zo blijft!

benjamin

Avatar

Sinds Singer na X2 de franchise verliet, ging het snel achteruit om daarna met vooral First Class weer hoge toppen te scheren. Maar 11 jaar na het nog steeds sterke tweede avontuur is de meester terug. En ja, ik zeg de meester met een reden, want Days Of Future Past maakt de hooggespannen verwachtingen helemaal waar en is geweldige blockbusterfun.


De promocampagne beloofde dan wel een hoop mutanten, maar in de film valt dat mee en worden de meesten gereduceerd tot bijrollen. Dat is geen drama, want zo krijgen we een duidelijke focus en die ligt op de cast van First Class aangevuld door Wolverine. Ja, het is opnieuw Wolverine die een hoofdrol heeft, maar de focus ligt hier toch vooral op de jonge Xavier, die op een duisterder pad zit dan wat je van dat personage. McAvoy levert schitterend werk als de man die al te veel verloren heeft en ook Fassbender is (vanzelfsprekend wil ik al haast zeggen) opnieuw een uitstekende Magneto.

Het mooiste aan het verhaal is ook dat nooit een degelijke menselijke focus wordt vermeden. Er mag dan wel een oorlog (nu ja, zeg maar uitroeiing) aan de gang zijn met gigantische Sentinels geproduceerd door de iets minder gigantische maar wel altijd fijne Peter Dinklage, uiteindelijk wordt het lot niet puur bepaald door het grootste wapen te hebben, maar door te zorgen dat men de juiste keuze maakt, wat ook een mooie rol oplevert voor Lawrence. En als het dan toch tijd is voor actie (want ja, die zit er uiteraard ook) wordt handig gebruik gemaakt van de verschillende gaven die de mutanten hebben om deze scènes ook creatief en inventief te houden. Vooral Quicksilver krijgt trouwens de kans om de show te stelen op één van die momenten en slaagt daar wonderwel in: Taylor-Johnson en Whedon gaan nog een moeilijke klus hebben z'n scènes in deze prent te doen vergeten.

Kort gezegd is Days Of Future Past niet enkel een goede prent binnen de reeks over mutanten, maar ook gewoon uitstekend entertainment. Met frisse actie en een mooie focus op de personages gewoon een aanrader.

Arteron

Avatar

Gisteren de film gezien en ik ben verpletterd door het resultaat. Ik had dan ook, in tegenstelling tot TASM2, enkel de eerste trailer gezien. Geen recensies en clips zodat ik volledig verrast kon worden, wat dan ook goed gelukt is!

Ik vond het een erg boeiend verhaal, waarbij het heden en verleden erg interessant was uitgewerkt. De film begon toch vrij luguber... Ik was erg onder de indruk van de Sentinels (ik heb nooit de strips of iets anders gezien) dus vond het briljant dat ze de eigenschappen konden overnemen van andere mutanten. Het verhaal begon enigszins verwarrend maar alles werd wel snel duidelijk. Heel erg leuk om alle acteurs, oud en nieuw, samen te zien spelen in een film!

De beste scene was toch wel het hele stuk met Quicksilver. Het begon al met de scene in de lift, waar hij de bewaker vasttaped aan de muur. En ik vond het alsmaar grappiger, omdat hij in de scenes daarna nog op de achtergrond zichbaar was. . Maar de hoofdscène met Quicksilver was echt geniaal. Heel erg cool bedacht al moest ik wel denken aan Over The Hedge .

Met de (droge) humor zat het ook wel goede in de film. Wolverine was weer op dreef maar zowel visueel als verbaal waren de grappen goed gelukt. Op de special effects ook niks aan te merken, op de after credits scene na misschien... Welke ik verder ook wel netjes vond.

Het enige waar ik tegen aan loop is het volgende: De vraag die al eerder gesteld is: Wat zou Mystique van plan met Wolverine op het laatste van de film? En heeft Wolverine in de nieuwe toekomst wel zijn Adamantium klauwen, aangezien deze experimentele gebeurtenis theoretisch dan ook nooit heeft kunnen plaatsvinden. Misschien dat vraag 1 mijn vraag 2 weer beantwoord, en dat Mystique ervoor zorgt dat hij deze wel krijgt.

Al met al vond ik het een geslaagde film met een goed verhaal, nette special effects, uitmuntende acteurs en een mooi einde! wat echter wel weer alle voorgaande films in het niet stelt als je het zo bekijkt... Een verdiende 10!

Glennekeeeee

Avatar

Een schitterende film die vooral niet gezien mag worden als een doordeweeks zomerfilmpje maar eerder een echte karakterfilm met dank aan de cast die een voor een een schitterende vertolking neerzetten. Spijtig dat we in het begin wel niet veel hebben gezien van wat er na X3 gebeurde maar achteraf kan ik wel snappen waarom. Er zijn wel wat cameo's in deze film maar al bij al heeft bijna elke cameo wel (kort) zijn nut. we zien nu wel dat de toekomst als afgerond beschouwt is en we in de vervolgen waarschijnlijk enkel de jonge garde zullen terugzien, wat langs ene kant toch jammer is aangezien ze iedereen hebben kunnen terugbrengen. Ook lijkt dus bijna elke voorgaande film voor niets geweest wat langs een kant toch jammer is aangezien de eerste 2 echt prachtig waren en nu toch ook wat tenietgedaan worden.

Kort
Een van de, of zelfs samen met the dark knight, de sterkste comic verfilming aller tijden (voor mij) waar ik nu eens de actie totaal niet nodig had om me ontzettend zwaar te vermaken
9,5/10

Frietgezicht

Avatar

Spoiler-alert!

Goede film maar toch ook beetje een tegenvaller.

Qua verhaal,acteerprestaties en humor heb ik weinig op de film aan te merken.
Vooral Lawrence steelt de show waardoor ik het eigenlijk jammer vind dat het duidelijk wordt dat het in 2000 en de jaren erna nooit de bedoeling was een sequel te maken met een Mystique die de show steelt want de Mystique uit de oudere films staat wel flink in de schaduw van deze Mystique. Dat is wel jammer dat het karakter uiteindelijk een slaafje van Magneto geworden is.

Ook Fassbender is top als Magneto.
De film richt zich meer op emoties en dat lukt prima maar de actie valt voor mij erg tegen.
Mutanten tegen mutanten-knokpartijen ontbreken bijvoorbeeld. Logisch voor het verhaal maar jammer. Het gevecht tussen Beast en Azazel uit First Class en Wolvie en Lady D uit X-Men 2 zijn mooie gevechten die hier ontbreken. En zo vaak zie je in films geen mutanten tegen elkaar vechten,dat kan alleen in X-Men(de knokpartij tussen Wolvie en Beast en Beast en Magneto stelde niks voor)

Ook de Sentinels vielen mij tegen. In het verleden doen ze zelfs niks. 1 sentinel heeeeeel kort tegen Beast en Wolvie. That's it. Ook aan het einde vallen ze in het heden de oldies aan maar dat vond ik niet zo boeiend omdat ik toch wel wist dat die slachtoffers uiteindelijk gewoon zouden overleven.
Dus eigenlijk was alleen het begin met Sentinels leuk en toen leefde iedereen na 2 minuten weer. De Sentinels waren dus een tegenvaller.

Zeker een goede film maar hoop in Apocalypse op meer spectaculaire actie dat meer indruk maakt.

De zaal was bij mij al half leeg toen de aftercredit scene kwam. Het uiterlijk van Apo valt flink tegen!!


7

Angelater

Avatar

Tot mijn verrassing is 'X-Men: Days Of Future Past' niet uitgepakt als een 'zomerse' blockbuster, maar eerder als een aparte meeslepende film die - enigszins mager - het thema exploreert over waarom mutanten de werkelijke vijand zijn in deze wereld met bovennatuurlijke mensen. De scènes worden echter mooi uitgewerkt en ogen daar ook naar. Over het acteerwerk, de regie en andere zaken kan ik niet klagen. Eigenlijk ben ik best ondersteboven van deze verfilming.

Dat de film geen overdreven epische actiescènes bevat is ook wel een pluspunt. Daardoor krijgt de film de kans om betere uitgewerkte momenten te tonen die naast mooi ook ontzettend gaaf zijn. Zo stelen vooral de scènes in de toekomst de show - wat mogelijk niet helemaal eerlijk is aangezien daar meerdere mutanten voorkomen. Componist John Ottman keert weer terug sinds 'X2: X-Men United' en doet dit zeer goed - niet alleen brengt hij oude thema's terug van de laatstgenoemde film, ook introduceert hij een aantal hele rustigere en mooiere die een fijne, dramatische sfeer weergeven.

Qua karakters was het te verwachten dat een aantal niet geheel aan bod zouden komen. Zo heb je er een aantal die zelfs maar een cameo hebben tot aan 'langer-dan-een-cameo, maar-spreekt-geen-teksten'. Uiteindelijk vond ik het persoonlijk een strakke zet om Singer weer een kans te geven in de X-Men filmserie, want hij toont opnieuw aan dat hij het toch ontzettend goed kan (betreffende 'Jack The Giant Slayer' die ik opzicht ook niet helemaal verkeerd vond). Het schandaal omtrent hem is helaas, maar hopelijk krijgt hij de kans om het vervolg 'Apocalypse' te regisseren, wat volgens mij een tijd geleden aangekondigd was.

Een aardige (bioscoop) film. 8.5.