Guardians of the Galaxy (2014)

All heroes start somewhere.

Reviews (10)

Roeltje

Avatar

Heb deze topfilm in IMAX 3D bekeken en het moet gezegd worden: 1 van de beste MCU films!

Ten eerste is dit heel wat anders dan we tot nu toe van Marvel gezien hebben. Dit zijn een stelletje antihelden die toevallig met elkaar opgescheept zitten, als ze allemaal een eigen motief hebben om op reis te gaan. Niks redders en iconen van moeder aarde, alias 'The Avengers' ;)

De humor is érg sterk in deze film, petje af. Het komt heel droog aan en weet een mooie vibe en luchtigheid aan het verhaal te geven.

De personages zijn zo verschillend van elkaar, dat ze ook vaak met elkaar botsen en daar kom ik op het grootste pluspunt: de 'Guardians' zijn zo boeiend omdat ze verschillen en daardoor ook weer erg goed bij elkaar passen.

Ronan was een prima badguy, lang niet de beste natuurlijk.
Sommige settingen in combinatie met de vijand Ronan, deden mij toch wel erg denken aan 'Thor' en 'Thor: The Dark World'. Die fantasie heeft deze film ook wel een beetje.

De visuals zijn adembenemend, en van het 3D effect word ook goed gebruik gemaakt. Sommige plaatsen (vooral de planeet Xandar) leken erg beïnvloed door Star Wars.

Van het medium IMAX word geweldig gebruik gemaakt. Soms worden de aspect ratio's ook even omhoog gegooid, zodat de film het hele doek vult. In combinatie met de verbluffende 3D is dit een must in IMAX.

De minpunten zijn toch wel de overdreven kostuums en make-up. Die zijn af en toe een beetje inspiratieloos en lelijk. (dan heb ik het niet over de hoofdrolspelers, maar meer over figuranten)
De after credits scene was niet echt leuk. Het ging wel.

8/10

Omdat dit de tiende MCU film is.... Mijn top 10 MCU films!

1. Captain America: The Winter Soldier
2. Guardians of the Galaxy
3. The Avengers
4. Iron Man
5. Captain America: The First Avenger
6. The Incredible Hulk
7. Iron Man 2
8. Thor
9. Iron Man 3
10.Thor: The Dark World

Mijn top 4 Marvel films 2014:

1. Captain America: The Winter Soldier
2. Guardians of the Galaxy
3. X-Men: Days of Future Past
4. The Amazing Spider-Man 2

Het was een mooi jaar voor superhelden films! Smiley face

Timme

Avatar

Guardians of the Galaxy

Ik kom net terug uit de bios en ik moet zeggen:
''Wat heb ik genotern!!!''
De personages in deze film zijn allemaal zo goed!! Ze mogen elkaar in het begin helemaal niet dus dat maakt het al leuk.
De special effects zijn ook mooi gedaan.

Alleen dan komen we bij de vijand: Ronan the Accuser. Ik vond hem niet slecht maar ook niet zo'n hele goeie vijand.

En dan de aftercredits scene die had ik niet verwacht (Howard the Duck!!!???)

Ik geef Guardians of the Galaxy een:
9,0 / 10,0
En mag zich van mij de beste Marvel film noemen!

Glennekeeeee

Avatar

Zeer leuke toevoeging aan het MCU. alle leden zijn goed ingevuld en er is wel chemie tussen hen. Ook de karakters van Groot en Rocket zijn een meerwaarde naar de toekomst van het universum, kijk nu al uit naar hun dialogen met pakweg een droge Thor. de effects zijn van de bovenste plank, het verhaal gaat voort in een zinderende vaart en de finale is top! Toch schat ik hem niet in als dé beste van de films die al gepasseerd zijn omdat het, ondanks de atypische sfeer, toch braaf binnen de lijntjes kleurden en had gehoopt dat ze dat met deze atypische setting én over the top karakters net er wat meer uit zouden kleuren.

Thanos vond ik er ook minder dreigend uitzien qua look dan in de after credits van Avengers en Ronan was zoals frietgezicht al bovenhaalde een degelijke vijand die in dit verhaal, waar het draait om de opbouw van de karakters, best nog sterk en gevaarlijk uit de verf kwam.

de after credits vond ik zwaar teleurstellend

8,3/10

Frietgezicht

Avatar

Het gezeik overal op Ronan slaat nergens op.
Prima badguy.
Hij heeft op mij geen indruk gemaakt ofzo maar in een film die draait om de opbouw en band van de 'helden' valt het mee dat er nog een leuke badguy inzit die dreigend is.
Zeker vergekelen met de andere films.
Loki is wel een betere badguy maar dat is dan ook de enige in alle Marvel-films dus daar ben ik al tevreden mee.
Als mensen klagen over Ronan vraag ik mij af wat ze vinden van die lachwekkende badguys uit de Spider-Man films die juist wel een goede badguy nodig hadden om de film beter te maken en GotG had dat niet nodig.

jaime91

Avatar

Guardians of the Galaxy.
Guardians of the Galaxy is de zoveelste film die zich afspeelt in het grote Marvel Universum. Ik ben van mening dat Marvel altijd wel vermakelijke films aflevert. De een wat beter dan de ander natuurlijk, en met Guardians leveren ze zonder twijfel hun meest verrassende film tot nu toe.

Guardians gaat over een groepje antihelden die allemaal hun eigen redenen hebben om achter een mysterieuze bol en slechterik Ronan aan te gaan. De Guardians bestaan uit Peter Quill oftewel Star Lord zoals hij zichzelf noemt, Drax the Destroyer, premiejagers Groot en Rocket en tot slot Gamora.

Nu zijn de Guardians niet de helden die je verwacht bij een film als dit. Ze zijn meer de anti Avengers. Ze zijn daarnaast ook erg egoïstisch, en geven alleen om zichzelf. Maar dat maakt de film ook zo goed! Doordat de personages zo vaak met elkaar overhoop liggen zorgt dat voor heel wat komische momenten. Daarnaast is de muziek ook fantastisch. Peter Quill is alleen bekend met de jaren 80 aangezien hij als kind ontvoert is. Hij draagt ook een walkman bij zich, en verwacht dan ook veel referenties naar die periode en muziek uit die tijd. Vooral het nummer ''Hooked on a Feeling'' wat ook al in de trailer te horen is, blijft voorlopig nog wel even in je hoofd zitten. Geweldige plaat overigens!

De CGI effecten zijn natuurlijk ook weer geweldig maar ook de cast levert geweldig werk. Peter Quill is een combi van Han Solo uit de Star Wars films en Indiana Jones en acteur Chris Pratt is geboren om die rol te spelen. Ook nieuwkomer Dave Bautista die vooral bekend is als worstelaar is goed in zijn rol als Drax net als Zoe Zaldana die Gamora vertolkt. Vin Diesel komt er iets makkelijk vanaf met zijn rol als Groot, aangezien Groot maar 3 woorden zegt, maar Bradley Cooper die de rol van Rocket Raccoon verzorgt is mijn grote favoriet. Ik durf zelfs te zeggen dat Rocket Raccoon mijn all time favorite Marvel personage is. Rocket mag dan wel een wasbeer zijn, hij gedraagt zich als een volwassen vent met een grote mond en hij is ontzettend grappig en zo badass! En ja hij is ook best schattig, dat ook.

Is Guardians dan de beste Marvel film? Nou nee. Er is namelijk ook nog een slechterik en die weet wederom niet heel veel indruk te maken. Hij is er, maar daar heb je het ook wel mee gezegd. Hij is beter dan de slechterik uit Thor the dark world dat wel, maar zo indrukwekkend als Loki is hij nu ook weer niet. En natuurlijk volgt de film ook wel de cliché paden. En de personages kunnen nog iets beter uitgediept worden. Voor mij staat Guardians op een mooie tweede plek onder Captain America en The Avengers die voor mij de eerste plek delen.

Guardians of the Galaxy is non stop entertainment. Het is de meest komische Marvel film tot nu toe. Ik kan dan ook niet wachten totdat de Guardians deel gaan worden van The Avengers. Helaas zal dat nog wel even duren, dus kijk ik in ieder geval al uit naar het vervolg. Dikke aanrader en van mij krijgt ie een 8.

Shifty777

Avatar

Kom net terug uit de bios en heb me ontzettend vermaakt. Eens geen groepje morele superhelden zoals Thor en Captain America, maar een stelletje anti-helden zoals Han Solo bij elkaar. De humor is droog en draagt de film, waarbij de actie en beelden ook te gek zijn.

Enige kritiek die ik kan leveren zijn voor mij de antagonisten. Ik lees geen comics, ben niet eens perse een fan van superhelden films ondanks dat ik me met de meeste Marvel-films prima vermaakt heb (en natuurlijk de Batman films), maar Guardians of the Galaxy voelt voor mij overwegend als een sci-fi, wat mij meer aanspreekt. Doordat ik de personages ook nog niet kende des te meer. De slechteriken die er daarentegen heel erg comic-achtig uitzien en gedragen vallen voor mij helaas wat uit de toon. De vergelijking met Star Wars is er vaak gemaakt, en die snap ik ook, maar de mensen van The Empire passen meer in een dergelijke wereld als Ronan en Thanos voor mij. Waarschijnlijk vloek ik nu in de kerk, maar achja.

Ik vind de film verder awesome, naar mijn mening Marvel's beste film en de beste zomerblockbuster tot nu toe!

9/10

Olrik

Avatar

Een van de beste Marvel films in lange tijd!
Guardians of the Galaxy is niet alleen een erg vermakende actiefilms, maar zit ook vol met heerlijke humor en heeft in tegenstelling tot andere superheldenfilms erg goede personages waar je daadwerkelijk ook om geeft tijdens het kijken van de film.
Bijna niemand wist iets over deze superhelden, maar het duurt niet meer lang of iedereen kent ze!
Het enige minpunt van de film was voor mij de slechterik die niet echt geheel tot zijn recht kwam naar mijn mening.
Erg vermakelijke en goed opgebouwde film!

8.0 / 10

Shifty777

Avatar

Ben toch wel heel benieuwd geworden. Aanvankelijk trok de film mij niet echt, de eerste trailer vond ik daarentegen zoveel plezier uitstralen dat het mij al een beetje wist te prikkelen. Nu ik een stortvloed aan positiefs hoor over deze film en de vergelijking met o.a. Star Wars en Spaceballs wordt gemaakt, zie ik het in een heel ander perspectief. Na nog wat featurettes en clips kijken ben ik in de optelsom toch wel om, ga a.s. woensdag met hoge verwachtingen toch maar meteen eens kijken! Smiley face

benjamin

Avatar

Op de terugkeer van The Avengers is het nog even wachten, maar in de tussentijd heeft Marvel nog een andere superheldenteam waarmee het publiek nu ook mee kan kennis maken. En ook al waren er redelijk wat twijfels en werd dit project als een risico gezien, uiteindelijk blijkt dit B-team zelfs met gemak even interessant om naar te kijken en is hun eerste bioscoopavontuur zelfs nog beter dan The Avengers.

Het verhaaltje zelf is niet direct het meest verrassende: Peter Quill (een outlaw met een voorliefde voor dansjes die nog voor het Marvellogo verschijnt van onze publiek wordt opgepikt na een verrassend emotioneel begin) komt in het bezit van een bol, waar ook slechterik Ronan z'n zinnen op gezet heeft. Meer heb je niet nodig voor een dol avontuur waarin Quill en z'n gezanten eerst met elkaar opgescheept zitten tot ze de bol hebben verkocht en hun individuele doelen hebben bereikt en uiteindelijk (zoveel is wel duidelijk) de wereld moeten redden.

Maar een op zich niet zo ingewikkeld plot is geen belemmering van de pret: er valt nog voldoende te beleven met de vele werelden en hun bewoners. En natuurlijk met het superheldenteam zelf dat naast Quill bestaat uit Gamora (een groene huurmoordenares die een tragisch verleden wil ontlopen), Drax (een kolos die een tragisch verleden wil wreken en problemen heeft met sarcasme), Rocket (een wasbeer met een voorliefde voor wapentuig en - vijf keer raden - ook geen al te prettig verleden) en Groot (een boom met een spraakgebrek).

Als je het zo omschrijft, lijkt dit eerder een flauwe komedie, maar dat is maar voor de helft waar: er is zo veel humor dat dit inderdaad wel heel hard naar een komedie aanleunt, maar flauw is het in geen geval. Waren er maar meer komedies die er zo goed in slagen keer op keer de volledige filmzaal in lachen te laten uitbarsten. Ook de liefhebbers van actie zullen trouwens aan hun trekken komen met voldoende schietpartijen en ruimtegevechten die er allemaal prima uitzien.

Marvel is er met andere woorden in geslaagd de lat alweer wat hoger te leggen (dit is misschien wel het beste wat al uit hun stal is gerold) met de beste portie onversneden 'fun' die je dit jaar kunt beleven in een bioscoopzaal.

pmw84

Avatar

Ik heb deze film vorige week in Toronto gezien en ik moet echt zeggen dat deze film mij volledig verrast heeft. In het begin toen ik de trailer zag dacht ik oooooh deze film gaat zwaar floppen. Maar in tegendeel, de film is zo goed opgebouwd, verleden van ieder karakter wordt goed weergegeven en de special effects zijn bijna even goed als Avatar. De gebeurtenissen in de film zijn te mooi gemaakt. In mijn ogen Rocket steelt de show for real!

Soms zie je bepaalde scenes en denk je bij jezelf HOE HEBBEN ZE DIT NOU BEDACHT. De kracht dat Groot heeft is echt awesome, leuke personage ook. Voor de rest vond ik deze film absoluut nummer 1 Marval movie dat ik tot nu toe gezien heb (na Avengers). Ik ben reuze benieuwd hoe zij TGOTG in de Avengers gaan proppen. Tony Stark vs The Rocket hahaha gaat leuk worden!

Ik raad de comicbook liefhebbers echt zeker naar deze film te gaan. Te grappig, te leuk, te mooi en GOED gemaakte film!

Have fun everyone