Fight Club (1999)

How much can you know about yourself if you've never been in a fight?

Reviews (13)

Moviespecialist

Avatar

Jeetje, wat is Fight Club een goede film zeg!
Fight Club staat al volgens mij van af het begin dat filmtotaal is opgericht in de top 100 waar hij ook zeker thuis hoort!
Het verhaal, de special effects en het geweldige acteerwerk van Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter zijn gewoon geweldig in deze film die gewoon alles uit de kast haalt!
Ik raad echt iedereen aan die deze film nog niet heeft gezien hem liniadirect te kopen!

8.5/10

Joeri67

Avatar

Super film, hoort zeker in de top 10 beste films thuis.

Fincher mag van mij BladeRunner deel 2 maken, of deel 1 opnieuw!
Weet je wel wat je ziet in deze film? Fincher is echt helemaal gek.
http://www.buf.com/visual_effects.php?id=527&display=movie&year=1999

Afijn, deze film moet je twee keer kijken want je kan echt niet onthouden hoe het nou komt dat hij (haha) in de fight club komt.

Anarchistisch tot op het bot. En prachtige surrealisme van deze tijd.
Met shots om je vingers aan af te likken. Waar de matrix brothers (sorry, zijn nu man en vrouw) nog een puntje aan kunnen zuigen.

Aanrader, met eventueel popkorn of zakje chips, maar wel opletten, anders mis je de clue.

Jerona

Avatar

Een paar dagen geleden pas voor het eerst gezien en ik vond hem ge-wel-dig!

Ben normaal niet zo van het geweld in films, maar hier heeft het echt een plek en heb ik er niets op
tegen. Ik kan me helemaal verplaatsen in dat gevoel van losbreken van conventies, en je proberen vrij te voelen.

Naar mijn mening gaat het er helemaal niet om dat je dit per se moet doen door als je bezittingen te vernietigen en een vechtclub te beginnen, iedereen heeft een eigen manier om dit te doen.
ook al is dat misschien een sociaal ongewenste manier, zoals in de film.

roobin_22

Avatar

De eerste keer dat ik deze film zag vond ik hem beginnend een beetje zozo, tot het einde natuurlijk, een goed einde kan voor mij een film helemaal goedmaken. (American Beauty, the Wicker Man, The Others) (Bij sommige films ben je ook blij met het einde, maar alleen omdat hij dan eindelijk afgelopen is, aangezien ik nooit een film kan afzetten) Als je Fight Club voor de tweede keer ziet, wat ik nu aan het doen ben omdat ik hem gister heb gekocht, dan is deze echt monsterlijk goed. Een film die de tweede derde vierde keer nog beter is dan de eerste tweede derde keer (want toen gaf ik hem al een 9) is een 10 waard. period. Had een Tarantino kunnen zijn.

Hijaru

Avatar

Geweldige film. Ik moet zeggen, ik ben deze uiteindelijk gaan kijken omdat ik er veel over hoorde. Vanaf het begin greep de film mij al, en elke onderbreking die ik kreeg (familie, hond enz.) waren een totale ergernis aangezien ik gewoon wou weten wat er verder gebeurde in het toen voor mij vage verhaal. Ik wist niet waar de film naartoe wou gaan, maar alles bleef mij interesseren. En precies op het moment waarbij je dacht "Wow, twist in 't verhaal, wat is er nu aan de hand" speelde de voice-over daarop in waardoor de film net die ene boost gaf om 't voor mij een geweldige film te maken. Grappen op de goede momenten, actie, twists, verheldering, vraagstukken, alles op de goede momenten.
Ik wist dat het een lastige film was (qua verhaal) dus ik was er alvast op voorbereid, en ik probeerde alles te onthouden wat langs kwam. Wat in mijn ogen een 2e keer kijken overbodig maakt voor die reden. Maar voor het geweldige acteerwerk, verhaal, humor en alles wat er in de film voorbijkwam, zeker een 2e/3e/4e keer kijken waard.

Lumière

Avatar

Fight Club is naar mijn mening Fincher's beste. De film is leuk, intelligent, indrukwekkend en bizar. Het geweld in de film is slechts een bijzaak, hoe sterk het ook aanwezig is.

Aan het einde volgt een plotwending, die een groot gedeelte van de film totaal op zn kop zet. Deze komt de film alleen maar ten goede.

Het acteerwerk is zowel van Pitt als Norton geweldig. Bij beide acteurs behoren de personages in deze film tot hun beste acteerprestaties.

Een meesterkwerk. [rating 5]

cyphax

Avatar

'k had niet echt hele hoge verwachtingen toen ik deze voor het eerst zag. Ik verwachtte een beetje een domme actiefilm.
En als je dat verwacht, dan is dit er wel 1 om steil van achterover te slaan. Wat een geweldige film is dit! Dom? Absoluut NIET, het verhaal is origineel en de cast levert ook zeer goed werk af.
En dan is daar natuurlijk de meesterlijke ontknoping.
Dit is ZEKER een aanrader. Er hangt een beetje een apart sfeertje in, en moet je niet erg vinden (ik vond 't prachtig bijvoorbeeld, anderen trekken hun neus ervoor op).

buscemi

Avatar

Was dat nou weer voor een vraag. We zijn toch hier geen krijsende wijfies die met open mond naar die Brad zitten te staren hoe lekker die wel niet mag zijn. Hij acteert gewoon zeer naar wens in deze film. Je mag hem ergens anders afkraken, maar hierin zou dat niet echt op zijn plaats zijn. Top hoe Norton en Pitt zo gemeen tegenelkaar doen, dat vond ik ook prima gedaan. Niet mijn favoriete film, maar zeker een heel aardige dat wel.

CAGE

Avatar

Ja en hij komt vrijdag de dag daarop op Net 5. Als je hem toevallig nog eens wou zien. Even over Fight Club. Die vond ik zo wazig. Na een keer kijken was ik zo verwarrend erdoor. Maar van zo een films moet je houden. Je moet het vaker zien om het te begrijpen. Misschien doe ik dat wel donderdag. Wil toch wel eens snappen waarom jullie hem zo goed vinden. Maar de acteurs zijn wel weer goed aan het acteren. Das een van die pluspunten dat deze film zo goed maakt. Nou moet ik nog de rest van het verhaal begrijpen.

Dr_Frickin_Evil

Avatar

Deze film heeft, wat mij betreft, een beetje het "Pulp Fiction-syndroom". Er wordt teveel over geluld, iedereen vindt ze "meesterlijk" en het is gewoon not-done om deze films niet goed te vinden. Ook beginnen een hoop mensen van die standaard intellectuele praat uit te slaan (ik heb allang door dat jullie dat ergens gelezen hebben hoor ;)).

Begrijp me goed, ik vind allebei de films hardstikke goed. Maar alleen om deze reden komen ze niet voor in mn top 10 beste films.

supagroofa

Avatar

Deze film is anarchie, en anarchie, dat zijn we niet gewend, dat hoor je aan de reacties. Deze film is (haast puberaal) extreem maar goed, er bestaat dan ook niet zoiets als gematigde anarchie...

De film laat je stilstaan bij de consumptiegerichte ikea-maatschappij en doet dat niet subtiel. Rammen! Ik vind het geweld (als we het daar dan toch over hebben) in de film juist wel iets nobels hebben. Er zijn ook geen onschuldige slachtoffers. De gewone man neemt het heft in handen en kiest bewust ergens voor. Waarvoor precies, dat is in wezen niet relevant.

Durkie

Avatar

Deze film heb ik twee keer gezien: geweldig!

Waarom? Vanwege de enorme 'oh zit het zo' aan het eind! Maar de hele film is heel goed uitgewerkt, ik kon me goed identificeren met de hoofdpersonen (Brad en Edward) en hun blik op de wereld! Het geweld is hard, maar is niet zinloos gebruikt: het geeft aan hoe ze zich voelen en zijn (ook de maatschappij)

De hele film zit vol met harde grappen, waarvan je soms niet weet of ze om te lachen zijn of niet! En hele coole weetjes en onzin. En dat maakt de film in totaal op: [rating 4]

jacq

Avatar

Hele goeie film. En ikzelf ben van mening dat geweld in een film niet ALTIJD MOET, net zoals bloot (OK wat een vergelijking), maar soms is het wel zo functioneel. Bij deze film heb ik soms wel dat ik denk OK MOET DIT???? Maar ja dat had ik ook bij American History X, ik schrok me echt GEK bij die ene scene die jullie bedoelen. Maar ja in het geheel genomen is dit een grandioze film, al moet ik eerlijk zeggen dat ik het eerst niet helemaal begreep, maar ja dat heb je als je half zit te kijken.