The Rock (1996)

From Don Simpson and Jerry Bruckheimer the producers of "Top Gun" and "Crimson Tide", and from Michael Bay, the director of "Bad Boys."

Reviews (13)

Goov25

Avatar

Net weer herkeken, voor vermoedelijk een meer dan 5e keer. Want dit is mijn favoriete actiefilm aller tijden. The Rock heeft alles wat een actiefilm nodig heeft: Explosieve actie (auto achtervolgingen, geweervuur en vuistgevechten), sterke hoofdrolspelers (Sean Connory, Nicolas Cage toen ie nog goede films uitkoos, en de altijd goede Ed Harris), een badguy met diepgang, een verhaallijn met spanning, nét genoeg emotie en een juiste hoeveelheid humor, bij wijlen prachtige beelden, en niet te vergeten een fenomenale soundtrack.

Hou je van actie, dan is The Rock een absolute aanrader. 9/10

johnwayne

Avatar

Ook ik heb de film toevallig van de week nog eens bekeken en ik blijf het de beste film van Bay vinden. Het enige wat mij stoorde was het beroerde historische besef wat Amerikanen hebben: het karakter van Sean Connery wordt in 1962 vastgenomen, heeft op dat moment z'n geheime info verstopt, maar toch heeft hij daarop o.a. de moord op Kennedy (22-11-1963 ) vastgelegd. Vind ik toch wel een blunder. Maar zoals gezegd topfilm en topvermaak.

Frietgezicht

Avatar

Idd Thiver!

Vorige week na lange tijd herzien en blijft een fantastische film.

De chemie tussen Cage en Connery die beide sterke karakters neerzetten is top.
Ook de villian Harris is een sterk karakter die niet alleen maar slechte kanten heeft(integendeel zelfs)Ook alle bijrollen zijn ingevuld door sterke acteurs.
De film zit vol humor(vooral voor ze echt naar Alcatraz afreizen voor hun missie) en de actie is top en zat aanwezig.
Beetje het Die Hard-idee,opgesloten in een kleine ruimte vol badguys,als dat goed is uitgewerkt zoals in deze film dan is dat altijd goed.

De muziek is ook heel goed en voegt echt wat toe.
De film heeft een paar prachtige scenes( ,De achtervolging,Navyseals die in de val lopen,verraad tegen Harris en de raket die Alcatraz raakt vanuit de lucht gezien en eigenlijk weinig tot geen minpunten voor een pure popcornfilm.
Enige wat mij stoorde was als ze eindelijk Cage en Connery gepakt hebben ze zo makkelijk ontsnappen,dat was een lachertje

Topper en een must see voor elke actie-fan. Een 9

Frietgezicht

Avatar

Beste Bay-film en ook gewoon echt een sterke film. Popcorn-vermaak maar wel op een hoog niveau.

Het verhaal is prima(nee,is geen Nolan-film maar voor een popcorn niks op aan te merken) en de actie is ook top.
Goede acteurs(Ed Harris,Cage en Connery plus goede acteurs in bijrollen) die leuke karakters hebben.

Ook de muziek is echt prachtig en de humor is sterk(niet zoals in een Transformer-film)
Als je van een goede actie-film houdt moet je deze kijken,zo worden ze zelden meer gemaakt.

Een 9

Magalaan

Avatar

Goede actiefilm, goed gefilmd, goede vaart, prima toneelprestaties, alleen jammer dat ze het verhaal zo tenenkrommend is.

Dat begint al in het begin van de film als de generaal vertelt: mannen jullie gaan allemaal een miljoen dollar verdienen. Jullie zullen herinnerd worden en dezelfde eer toegezwaaid worden als de grote mannen van de Amerikaanse revolutie. Wij vechten tegen de regering omdat ze ons op black-op missies sturen en onze vrouwen niet vertellen hoe we gestorven zijn als we overlijden. Daarom reken ik op jullie loyaliteit want jullie zijn voortreffelijke soldaten. Daarom gaan wij wij dodelijke gifgasraketten op de onschuldige bevolking van San Francisco afvuren als we geen losgeld van honderd miljoen betalen.

Ik bedoel dit is niet zwak, dit is een regelrechte belediging van de kijker. De regisseur wil hiermee de boodschap overbrengen: De mensen die deze films kijken zijn dermate imbeciel dat het verhaal er helemaal niet toe doet. Dat staat me dan toch tegen, terwijl het verder een hele goede actie film is.

notReal

Avatar

Fantastische actiefilm die niet voorspelbaar wordt. Met een van de leukere filmquotes van Sean Connery, tevens Nick en Sean staan op het punt The Rock ondergronds binnen te dringen. Sean: 'Are you ready to go in?' Nick: 'I'll do my best...' Sean (geërgerd): 'Loosers always whine about doing their best.. Winners go home and fuck the prom queen.' Nick: 'Carla was the prom queen.'

Fantastisch.

Tarkus

Avatar

Altijd al een uitstekende film gevonden deze.
Met een pracht van een cast, waarbij vooral de drie hoofdrollen prima op elkaar zijn ingespeeld, maar ook de andere leden van de cast mag men niet vergeten, waaronder ook een aantal namen zitten die het ondertussen ook hebben gemaakt.
Het verhaal is natuurlijk voorspelbaar, maar de mix van actie en humor werkt prachtig en de film kijkt lekker weg, de 2 uur zijn zo voorbij, vervelen doe je je niet, daar zorgen de vele actiescènes wel voor.
Een aanrader voor een avondje filmpret !!

Michaell

Avatar

Zeker een erg aardige film. Zeer spannend en houdt je tot op het laatste moment geboeid.
''Ook geschikt (misschien wel juist geschikt) voor niet-Steven Seagal liefhebbers en mensen die er een sport van maken ongeloofwaardigheden te vinden."
Ik weet niet meer zeker, maar is dat in deze film dat ze een stroomkabel doorhakken met een bijl en er gewoon niets gebeurd, terwijl je natuurlijk een dodelijke lading stroom door je heen krijgt. Haha, want daar moest ik plots aan denken toen ik dit las. :E

movietwister

Avatar

Ik ken m van buiten en ga vanavond niet meer kijken, maar het is en blijft een absolute topper.
Heb wel altijd moeite met die slachtpartij in de douches. Ik snap ook wel dat t nodig is voor het verhaal, maar blijf t niet helemaal in film vinden passen . Maar oke, ik ben een zeur...

Sean is wederom geweldig! Hij is sowieso altijd geweldig en NATUURLIJK is iedereen het daarmee eens! B-)
Nicolas Cage is ook overtuigend in deze film.
Maar laten we vooral Ed Harris niet vergeten. Die man vind ik echt super. En die blik van hem.
Maar wie ik ook errug goed vind, en niet alleen in deze film is David Morse. Ik zie m veel te weinig en meestal als supporting actor, maar deze man kan gewoon niet stuk bij mij. Ik volg m al sinds Sint Elsewhere. Voor de jonkies, dat was een soort voorloper van ER!

Dus: The Rock nog niet gezien? Ga m kijken.
Ook goeie soundtrack BTW!

[rating 5]

twinky

Avatar

Voor mij is deze film toch wel de definitie van een oer-Amerikaanse actie film.

De laatste scene met de flares is gewoon echt episch, vooral met de muziek. De score is in mijn ogen (oren?) toch wel de beste film score ooit. Als je hem niet voor de geest kan halen; je zal hem vast en zeker wel eens gehoord hebben. De theme is namelijk duizende keren gerecycled, van Idols tot reclames.

Heerlijk!

Meninho

Avatar

Wel een hoop negatieve reacties hier. Komt dat omdat het een Bay-bruckheimer product is? Ik vind dit een prima actie film, die weliswaar voorspelbaar is, maar toch uitstekend in beeld gebracht word.

ik vond Cage en Connery prima samenwerken, met af en toe geweldige one liners die super droog zijn af en toe....

[about killing]
Stanley Goodspeed : How do you... do it?
John Mason : I was trained by the best. British intelligence. But in retrospect I would rather have been a poet. Or a farmer.
Stanley Goodspeed : Okay.


vooral dat "okay" van cage komt erg droog over. By far het beste Michael Bay product (maar zoals Bolo al eens aan gaf, daar is weinig voor nodig) met goede actie scenes, Ed Harris, goede muziek en die ondanks de lange speelduur geen minuut verveeld.

RiFF

Avatar

Gohgoh, wat een gezeik alweer. Mensen die deze film niet waarderen moeten er gewoon niks over zeggen. Dit is een prima film, niks mis mee. Ik vind het zelfs een van de betere films die ik heb gezien. Met het acteerwerk is ook helemaal niks mis! Hoe durven mensen hier Nicolas Cage en Sean Connery af te kraken :( en dan ook nog onder het motto "makkelijk geld verdienen". Walgelijke gasten :X

Maar gewoon kijken deze film! [rating 4]

Berry

Avatar

Best redelijk goede actiefilm hoor, maar de bovenstaande reacties zijn wel erg positief. Het is allemaal heel vermakelijk, maar het verhaal is niet erg orgineel. Standaard wereld-wordt-gegijzeld, reddingsoperatie, mislukking, mislukking, groot gevecht, wereld gered verhaal. Echter wel goed uitgevoerd, maar het haalt het niet bij enkele andere films van Sean. Waar ik in het verhaal een beetje moeite mee heb is een paar bolletjes gif roeien een grote stad uit die aan de overkant van het water ligt, maar bij het kapotslaan van 1 bolletje blijft het effect lokaal tot de ruimte waar ze staan en is er nog voldoende tijd voor een anti-stof injectie Maar goed, het is bij ver de beste film voor vandaag.