The Lost World: Jurassic Park (1997)

Memorial Day.

Reviews (13)

Olrik

Avatar

The Lost World: Jurassic Park wordt door veel mensen als een slecht vervolg op Jurassic Park beschouwd die je niet eens kunt gaan vergelijken met elkaar, maar is dat wel zo? Natuurlijk snap ik het als je geen fan bent van deze film, maar zelf heb ik The Lost World altijd al ondergewaardeerd gevonden. Ik heb er altijd zo naar gekeken: je kunt de film gaan vergelijken met zijn voorganger of je kunt de film bekijken als een film die niks te maken heeft met zijn voorganger. Natuurlijk moet je een vervolg altijd vergelijken met zijn voorganger, maar bij films als deze heb ik het gevoel dat het juist niet daarvoor bedoeld is. Spielberg ging duidelijk voor een andere directie en wou niet dat de film leek op zijn voorganger. Als ik naar deze film kijk zoals hij is heb ik eerlijk waar niet veel negatiefs te zeggen. Ja, de scène waarin een jong meisje een velociraptor op een zeer domme wijze om het leven brengt is nogal over de top en het einde valt een beetje uit toon als je het vergelijkt met de rest van de film, maar dat is dan ook mijn enige kritiek. Alles ziet er behoorlijk gelikt uit ( vooral voor het jaar 1997 ), het acteerwerk is goed, er zitten een aantal zeer suspense rijke scènes in en ik vermaak mij simpelweg altijd met deze prent. Nogmaals, een ondergewaardeerde film.

8.0 / 10

jaime91

Avatar

Fantastisch om Jeff Goldblum in deze film de hoofdrol te zien spelen. Het was tof geweest als Sam Neil en Laura Dern ook opnieuw waren teruggekeerd maar toch mis ik ze nergens. Dit vervolg is iets groter qua opzet aangezien hier ook meer dino actie in te zien is. Deze film heeft dan ook de potentie om zelfs beter te zijn dan het eerste deel, maar dat is dit vervolg helaas niet. Toch vind ik dit wel een onwijs goede film, helaas zitten er ook wat onwaarschijnlijkheden in deze film waardoor hij een tikkeltje voorspelbaar is. Gelukkig is dat bij deze film nog niet zo erg als bij het derde deel. Wederom ziet de CGI er fantastisch uit. En de cast levert ook goed werk. Maar vanwege die voorspelbaarheid kan ik deze film niet de perfecte score geven.

hetisjantje

Avatar

Het origineel was de laatste goede kinderfilm die Spielberg heeft geregisseerd. Ik was er te oud voor en heb er niks mee (en dan zijn de films slecht te verteren), maar toch knap hoe de man een aantal generaties kids heeft weten in te pakken met een magisch gevoel (ET, IJ, JP etc.), afgewerkt met een gelikte marketing- en merchandisemachine. Dat gaat ie niet nog eens herhalen, want helaas is hij nu niet langer relevant, met zijn IJ4 (ET2?) en JP4 en alle andere meuk sinds Saving Private Ryan. Tijd voor pensioen. Maar ik vrees dat hij Lucas achterna gaat en nog wat dingen kapot gaat maken en generaties hun jeugdherinneringen gaan afnemen.

tukkerstein

Avatar

Slechtste film uit de reeks, en het bewijs dat lang niet elke film van Spielberg goed is.

Een groot gedeelte van de film gaat het verhaal nergens heen, het gaat gewoon nergens over, en het voegt niks toe aan het algehele verhaal (bv in die scene waarin de auto in het ravijn zakt). Daarnaast lijkt het een en ander van King Kong gestolen te zijn.
Special efffects zijn nog veel beter dan eerst, echt 10.000 keer beter dan de eerste film (en die waren ook al goed). De scene met de dino in de stad (die mij ook deed denken aan king kong) was adembenemend.

4/10

Symb-watcher

Avatar

Ik vindt alle jurasic park films eigenlijk heel erg vet. Die dino's gewoon, prachtig echt prachtig. Altijd leuke spanning en actie. De acteerprestaties in de eerste vond ik best goed, de 2de ging ook nog wel, maar de derde is echt bagger. Die derde heeft zoiezo een poep cast. Die ouders van dat verloren zoontje echt compleet foute acteurs gewoon.

Maar goed. Ik vindt the lost world een hele vette film en ik kan me eigenlijk geen enkel moment aan ook maar iets ergeren in deze film dusse, prima film met lekker veel spektakel en geweldige dino's! t+)

CAGE

Avatar

Niet zo leuk als deel 1 helaas. Maar met een sequel kun je dat al verwachten. Het is weer zo een film : voor een keertje, en niet meer zo vaak. Verhaal is bekend. Verschillende mensen die op dinoussaurusen jagen, gaan naar een verlaten eiland waar ze weten dat daar een heel stuk uitgestorven schepselen liggen, onderzoek doen. Althans dat hoop je. Want een hele andere groep wil daar juist jagen. En dan ook nog op een lelijke manier. Een andere groep mensen wil dat dus verhinderen. Je bent al een heel eind als je het eerste deel hebt gezien, want dan kun je niet zo echt meer verrasst worden hiermee. Veel dingen weet je al uit dat deel, de rest die komt kijken bij dit deel. Dat gedeelte is dus wat minder. Jammer.

Ramonhal

Avatar

Jurassic Park was een geweldige film... de eerste keer dat ik die zag was een ervaring om nooit te vergeten... de tweede (lost World) was ik bang voor, vanwege het feit dat sequels niet echt in de smaak vallen en meestal daarmee het eerste deel ook meesleuren naar het gebied: ''slechte film''. MAAR deel 2 bleek werkelijk geweldig te zijn... de zin van Ian Malcolm: ''Yeah... oe, aaah that how all of it starts but then later is running... and screaming...'' blijft me altijd bij: met andere woorden fantastisch! deel 3 daarintegen was werkelijk een verkrachting van het hele concept... absoluut geen goed (laat staan origineel) verhaal en totaal verkeerde actie...

Ik heb btw gehoord dat ze voor deel 4 de complete cast van deel 1 terugbrengen en dat het verhaal EN origineel is EN waarschijnlijk word geregisseerd door Steven die de toorts bij deel 3 nooit had mogen doorgeven... iets waar hij waarschijnlijk veel spijt van heeft gehad...

NeeL

Avatar

Hoe wordt dat bekeken met de kijkcijfers? Weten ze dat van héél nederland, of is er een select groepje waar ze het kijkgedrag van bespieden? (Die van alles moeten hebben ondertekenen ivm privacy ofzo)

Want dan moeten we eens kijken of we zoveel mogelijk van die mensen kunnen bereiken om ze te smeken of ze alsjeblieft de tv gewoon uit willen zetten tijdens hart van nederland...
Misschien komt er dan ooit een eind aan....


Maar trouwens, de film is wel leuk ;)

Beter dan 3 maar 1 blijft de beste. Is er trouwens ook een 4?

Tiger

Avatar

Goed, ik heb weer gekeken...en mijn ergenis was andermaal groot.

1. Op de vlucht voor een T-rex een, met T-rex jong bloed besmeurd, jasje dragen door Sarah Harding die nota bene paleontologe is. Hoe dom kun je zijn?
2. Kelly, dochter van Malcolm (een overigens volstrekt onzinnige rol), trapt een, wat is het, 200 à 300 kilo wegende "raptor" een huis uit. Raakt daarbij niet gewond/geblesseerd en jaagt en passant de andere dieren ook weg.
3. (scene in de haven) man achter de microfoon wordt geroepen omdat er iets aan de hand is. Blijkt de boot waar ze op wachten met een noodgang op hen af te varen. Niet dat ze dat als een reden zien om actie te ondernemen, nee, ze laten de boot gewoon op de haven invaren zonder iemand te waarschuwen. Onbegrijpelijk.
4. T-rex heeft nogal huisgehouden op de betreffende boot. Hoe dat is gegaan is volstrekt onduidelijk. En ook niet voorstelbaar gezien de (intacte) staat van de boot.
5. T-rex lijkt zich nogal thuis te voelen in het stadse leven. Alle vreemde geluiden/beelden/lichten maken hem niet in de war, in tegendeel zelfs, hij gaat gewoon door waarmee hij altijd al bezig was: mensen opjagen en opeten. Een stadsbus vindt hij daarbij een niet te versmaden hapje.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.
En nogmaals, het is natuurlijk SF, maar deze film is zo'n grove aanschakeling van fantasieloos en creatiefloos filmwerk dat ie eigenlijk verboden zou moeten worden.
(en als het dan nog alleen deze film zou zijn geweest, maar nee, ook deel 1 leidt aan dezelfde kwaal, deel 3 heb ik niet gekeken voor mijn eigen gemoedsrust)

Tiger

Avatar

Ik ga hem toch weer eens kijken. Ik kan me herinneren dat ik me de eerste keer kapot heb geërgerd aan het hoge onzin gehalte van de film. Nu is het natuurlijk ook SF maar een T-Rex die achter een bus gaat aanrennen gaat me iets te ver. En dit nog los van het feit dat er grote vragen zijn gerezen omtrent het wel of niet roofdier zijn van de T-Rex. Daarbij zijn er nog een aantal scenes die mij irriteerde. En dan met name het domme gedrag van mensen in de film in gevaarlijke situaties.
Enfin, ik heb het allemaal niet meer helemaal helder voor ogen dus ik ga nog eens kijken om mijn mening opnieuw te vormen.

Pres

Avatar

De film is zeker wel aardig, je moet van het genre houden. Deze reacties zijn meningen van mensen, soms dom klinkend in het oor van de ene mens en weer heel begrijpend voor de ander. Dit kun je dus absoluut niet vergelijken met het journaal waar hopelijk alleen maar feiten worden gepresenteerd. Staat het nu weer 1-1, subliemepieternelroosjes?

"haha 1-0 voor pieternel!!! maar ik vint ut een best wel leuke film, lijkt natuurlijk wel op deel 1 maar als je die leuk vond, moet je deze ook ckers kijken!!!"

Lijkt op deel1? Je bedoelt dat er weer dinosaurussen in voorkomen? Jeetje, wat een spoiler! Ik hoef de film al niet meer te zien...>Smiley face

subliemepieternelroosjes

Avatar

Haha 1-0 voor pieternel!!! maar ik vint ut een best wel leuke film, lijkt natuurlijk wel op deel 1 maar als je die leuk vond, moet je deze ook ckers kijken!!! eigenlijk wel beter dan deel 1. en de dino gaat trouwens niet alleen de haven in maar gaat op zoek naar zijn baby die ze ergens midden in de stad hebben ondergebracht. wie van honden houd kan dat stukje beter overslaan, want tjah kijk maar... :'( verder kwoele film!!! T+)

Rooster

Avatar

Tja wat moet je hier nog van zeggen. Het eerste deel was al niet best maar okay, daar vergaapten we ons nog aan die welhaast levensechte dino's. Deze noviteit is er in dit deel vanaf zodat je alleen nog maar hoofdschudden kunt toezien hoe een stel goede acteurs, regiseur en een hoop geld wordt verspild. Ze nemen ook nog zo'n T-Rex mee naar de stad. Dat gaat gruwelijk mis natuurlijk maar goed dat moet je zelf maar gaan bekijken, wat ik je overigens niet zal aanraden.
[rating 1]