Once Upon a Time in the West (1968)

There were three men in her life. One to take her... one to love her... and one to kill her.

Reviews (12)

Moviespecialist

Avatar

Ik heb Once Upon a Time in the West voor het eerst gezien toen ik negen was en was toen al helemaal gek op de geniaal bedachte film!
Ik kan gewoon helemaal niks verzinnen wat er aan Once Upon a Time in the West slecht is, maar dan ook helemaal niks.
Het verhaal is meesterlijk bedacht ( vooral de stukken met de mondharmonica), de special effects zijn geweldig voor het jaar 1968 en de acteurs spelen geweldig!
Dit soort films kunnen gewoon tegenwoordig niet meer worden gemaakt, erg jammer...
De film staat zeker in mijn top 10 en hoort daar ook als je een echte filmkenner bent ook zeker bij!

8.5/10

Bilbo

Avatar

Oké, en nu maar eens een recensie, duidelijk zit ben ik nu al weer tegen mijn recensie van eerder dit jaar.

De film is een heerlijke klassieker met een lekker western-sfeertje en hij is goed geacteerd. De film oogt mooi en de muziek klinkt prachtig (Morricone is een genie T+) ) . Het verhaal is af en toe misschien langdradig, maar toch blijft de film boeien (bij mij dan tenminste). Deze film valt onder één van mijn favorieten, en deze zal ik zeker nog een keer op DVD aanschaffen (als m'n geld dat toestaat :P ).

Tarkus

Avatar

Deze fantastische prent nog eens opnieuw bekeken, ditmaal de gerestaureerde versie op blu-ray. En die restauratie is ronduit verbluffend te noemen. Let maar eens op de close-ups van de gezichten, indrukwekkend.
Hoef ik het nog te zeggen.. ? een aanrader van formaat deze film.

Commentaar 2007:
Dit is en blijft een van de beste westerns ooit gemaakt.
Een waar meesterwerk is dit. De sfeer van de film is prachtig en typisch Sergio Leone.
Meesterlijk acteerwerk van alle hoofdrolspelers en vooral dan van Charles Bronson en Henry Fonda.
En natuurlijk de muziek is niet te versmaden, wie ken nu niet de deuntjes van uit deze film waarmee Ennio Morricone beroemd is geworden.
Altijd weer een belevenis om deze film opnieuw te bekijken, ondanks dat hij nu bijna 40 jaar oud is.

Joeri67

Avatar

Zonder echt verhaal?
Tjeempje.

Als er een film over hebzucht gaat dan is het deze wel.
En hoe, met een goed gevoel voor wraak en gerechtigheid.

Dat mensen gerechtigheid willen is wel duidelijk aan de top 3 in de top 100 van deze site.

1. The Shawshank Redemption
Man verkeerd veroordeeld zint op wraak.

2. Once upon a time in the west
Jongetje wiens vader is vermoord zint op wraak.

3. The Dark Knight
Jongetje wiens ouders zijn vermoord zint op wraak.

Marty Feldman

Avatar

Films kijken ? Leuk ! Maar ook ik heb niet het eeuwige leven ( gehad) Maar dit terzijde. Deze film duurt wel Godsgruwelijk lang. Ik heb hem ook pas een keer of 16 gezien. Ook in de Bios.

Dat kunnen die peuters van nu me niet navertellen, en ja Marty je wordt oud. Wordt ik seniel of heeft zelfs Bolo afgehaakt ? Of is ie onder een andere alias verder gegaan ?

De film is fantastisch. Echt ! Onvoorstelbaar goed !

Zelfs met een blow denk ik. Duurt ie nog langer ! Ik prefereer een Palmpje....

Vanuit het graf. For ever yours. Marty :B

Luniz

Avatar

Was wat te ver gegaan. Ik liet me gaan. Apologize. Dat wou ik nog even zeggen voordat het in vergetenheid raakt. Die scenes maakten me gewoon agressief. Dat ze zich zo laat gebruiken. Ze zal wel geen andere keus gehad hebben. Maar dat zijn beetje mijn personal issues waarmee ik vaker mee zit. Had eigenlijk niet echt veel met de film te maken. Of ik zelf een beter mens? Zo ver wil ik niet gaan. Heb ook wel genoeg dingen van mezelf dat niet ok zijn . Smiley face

Luniz

Avatar

Tijdens de film heb ik het geluid paar keer moeten bijstellen. Je hoort niet wat ze zeggen duidelijk genoeg. En zowiezo het is genieten die muziek hard op : tamm tamm tamm tamm tamm tamm tara dam tamm tadamm. Deze film heeft Bronson legendarisch gemaakt als die dat al niet was zonder deze soort films. RIP Charles. Hij was natuurlijk het beste in dit soort westerns. En die Claudia die tramp zoals iedereen zei in deze film. Ze mag der wel zijn en haar tietjes ook. Ze moet gewoon paar keer bukken en dan zie je toch wat zij zo in bezit heeft. Damn. Alleen jammer dat ze voor sloerie wordt nergezet hierin. Net Michelle Pfeiffer in Scarface. Haat dat soort uitschot. Tramps. :r

emperor

Avatar

The Good,The Bad and the Ugly...eigenlijk laten deze films zich niet met elkaar vergelijken...ze zijn gewoon even goed,alleen de verhaallijn is anders..vroeger vond ik the good the bad and the ugly beter,nu once upon a time in the west .het verhaal spreekt me meer aan..The Good,vindt ik meer een jongensverhaal..Once Upon..wat meer volwassener..alleen de muziek al bezorgt je kippevel...deze film zouden ze eigenlijk in een museum moeten conserveren..
dit is eigenlijk de enige film,waarbij ik me kan voorstellen dat het een reeel beeld schept,van hoe het wilde westen echt geweest moet zijn..als ik in het filmdoek zou kunnen stappen,zou ik het geloofwaardig vinden,wat ik zou zien/meemaken.
Mensen die van dit soort westerns houden zeker kijken..reeel,maar toch met genoeg spannende actie,emotie..ongeevenaard camerawerk,en close ups,het charisme van Charles Bronson,is eindeloos genieten,evenals de schoonheid van Claudia Cardinale...twee boegbeelden van Hollywood.
(zo maken ze ze tegenwoordig allang niet meer) ;)
..dus kijk..en become a part of the legend : Once Upon A Time In The West.T+)
..zodat ook jij aan je (klein)kinderen kunt vertellen: ja,jongens die film heb ik gezien..;)
[rating 5]

buscemi

Avatar

Ik wou ze zowiezo eens allebei zien.Good bad and the ugly en deze. Als klein knulletje herriner ik me nog dat ik een van hen heb gezien, maar weet niet welke. Vanavond zit ik dus zeker voor de tv. Heb hem volgens mij veels te lang geleden gezien. Moest gister Taxi Driver laten ontglippen door een feestje. Die krijgt wel een herkansing ooit. Gelukkig heb ik vandaag weinig dat me tegenhoudt om deze te zien. Dat het een klasieker is was al lang bekend. Smiley face

Steadicam

Avatar

Niet alleen de beste western, maar sowieso een van de allermooiste films. Zou hem graag eens in de bioscoop willen zien, maar tot die tijd doe ik het wel met dvd. In GEEN geval op Veronica met dat logo in beeld en al die reclame.

Pro: de close-ups, de opening, Claudia, de muziek, de spanning, Henry, het stof, de harmonica, de broeierigheid, Charles, het duel, Leone.
Contra: hij maakt andere films zo onbeduidend

Noodles

Avatar

Hulde aan Filmtotaal om deze briljante afbeeling van Henry Fonda op de Frontpage te zetten! echte professionals aan het werk hier, die weten wat ze doen, dat zie je zo! :W

Deze afbeeling is namelijk zo kenmerkend voor deze film en voor Sergio Leone in het algemeen: Inzoomen op middelste gedeelte gezicht en de overbodige rest buiten beeld laten vallen. Meestal volgt hierna nog een extra close up van alleen de ogen. Bij deze afbeelding in het bijzonder, geeft natuurlijk die beeldvullende hoed extra dimensie aan het geheel. Deze close ups is wat leone fims onderscheid van 'de gewone film' en is wat 'once upon a time in the west', naast het meeslepende verhaal, de magistrale muziek en het voortreffelijke acteerwerk, superieur maakt aan alle andere westerns.

In de filmwereld hebben deze shots de naam 'Leone screens' gekregen. Geen regisseur of doorgewinterde camerploeg zal niet met dit begrip zijn opgegroeid. Helaas worden ze in de hedendaagse films nog maar nauwelijks toegepast, en wordt het beeld voornamelijk nog gevuld met bombastische aktie scenes, simplistische dialogen en schaamteloos ontbloote decollete's.

Polderkolder

Avatar

Prachtfilm! Helemaal gebouwd rondom de muziek; het ging zelfs zover dat de regiseur de film aanpaste op het gebruik van een mondharmonica! Zelfs de dollar wordt steeds door geluid uitgedrukt. Is mij nog niet opgevallen of wanneer er een bepaald persoon centraal staat, er ook per se een bijbehorend thema in de muziek dan zit. Is dit iemand al opgevallen?

Deze keer ga ik ook eens letten op het aspect van "het nemen van een bad". MIjn indruk was, dat zodra in deze westeren over "stoere mannen" in "de oude tijd' en bad ter sprake komt, er drie stuks al dan niet vissuele humor te zien is.

De eerste keer als de vrouw de halteplaats langs de weg binnengaat, daarna als de hoofdrolspeler de deur intrapt van een saloon (deur intrappen en dan beleefd borstel aangeven e.d.)).

Altijd goed deze monumentale film weer te zien, vooral als de hoofdrolspeelster je aan een oude flam doet denken. Geeft zo'n film toch een extra sfeer... :}

:-S BangbadeBangBang!!
:-S BangbadeBangBang!!