The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Battle for Middle-earth Begins!

Reviews (11)

Roeltje

Avatar

Deze op blu-ray bekeken, en ja! Het ziet er allemaal prachtig uit!

Maar dit deel heeft mij toch iets teleurgesteld tegenover de eerste. Alle visuals, kostuums, locaties, beelden, allemaal prachtig.
Maar aan dit deel is écht té veel gesleuteld.

Persoonlijk heb ik alleen de eerste helft van The Two Towers gelezen. Daarom dacht ik ook dat ik de hele eerste helft van de film zou kennen. Maar nee hoor, alle verhaallijntjes zijn door elkaar gegooid. Chronologisch is het echt een zooitje. Ik heb ook nooit het verhaal van Gollum gelezen in TTT en in de film was hij in het begin. Je voelt ook dat alles door elkaar is gegooid, echt heel vervelend.

Daarnaast is het acteerwerk (vooral van Elijah Wood) echt slecht te noemen. Te episch, te saai. Zonder persoonlijkheid. Deel 1 was daar echt beter in.

Toch maar voor de prachtige beelden en een goede gollum een

6.5/10

Afgerond

7/10

Moviespecialist

Avatar

The Two Towers is het middendeel van de Lord of The Rings reeks, maar is net zo goed als het eerste deel.
Het verhaal is wederom geweldig en de acteurs spelen zeer overtuigend.
De special effects zijn nog beter dan in het eerste deel en tilden de grootsheid van een film in 2002 naar een nieuw niveau.
Het eerste deel van het verhaal gaat over de vervolgreis van Frodo Balings en zijn vriend Sam die door hun onbetrouwbare door de ring bezeten gids Gollem naar Mordor worden geleid.
Op de reis naar Mordor komen ze vele obstakels tegen, maar de grootste bedreiging is de macht van de ring die langzamerhand Frodo overneemt.
Het tweede deel van het verhaal gaat over de tovenaar Gandalf, de twee Hobbits Merijn en Pepijn, de dwerg Gimli, de Elf Legolas en de ridder Aragorn die Theoden (de koning van Rohan) helpen te strijden tegen het reusachtige leger Orcs van Saruman.
The Two Towers is een geweldige film die het fantasy genre naar een nieuw en hoger niveau tilde.

8.5/10

Tarkus

Avatar

Ook deze nu bekeken op blu-ray.
De film wordt er alleen maar beter van, BD-kijken is toch altijd ietsje meer.

Commentaar 2007:
Het is de 2de maal dat ik de film zie, deze keer in de extended edition, en nu geef ik toch een 5, ook al omdat ik nu wel het eerste deel heb bekeken en het verhaal veel beter kon volgen.
Wat de film zelf betreft heb ik dezelfde lof als bij het eerste deel, prachtige locaties en decors, goede acteerprestaties.
Special effects zijn subliem en de filmlengte, van 3u30 ongeveer, is totaal geen probleem, nooit is de prent vervelend of saai.
Wat ik de vorige keer bij deel één niet heb verteld is dat er ook een prachtige score bij de film is, werkelijk zeer passende muziek.
Wederom een sublieme film van Peter Jackson.

RemcoM

Avatar

Eigenlijk is dit misschien stiekem wel de beste van de drie films als je de gehele trilogie achter elkaar bekijkt. De manier waarop de verhalen in elkaar geconstrueerd en uiteengezet en het karakater Gollum wordt geintroduceerd (en gemaakt is). Vooral in de extended edition komt zit zeer mooi tot uiting. In recensies lees je vooral bij de Return of the King dat die veldslagen de Battle of Helmsdeep overtreffen. Qua spanning blijf ik het bij de Battle of Helmsdeep houden. Komt gewoon door de Uruk-Hai die echt angstaanjagend zijn ipv de orks uit Mordor.

"What is it, what do you smell?"

"Manflesh!"

Otmeister

Avatar

Ach tja, aardig filmpje. Een zes voor de moeite.

Het boek schijnt beter te zijn, maar ik zou het niet weten. Ik heb het twee keer geprobeerd, maar ik strand telkens ergens op de helft. Op het moment dat de kabouters in een bos met pratende en lopende bomen terechtkomen.

Tja, lopende bomen... Dan haak ik toch echt af.
Nogmaals, prima vermaak, goed uitgevoerd. Maar dit soort zaken interesseert me echt geen hol.

WizardOfOss

Avatar

Waarom is dit geval nu eigenlijk Film van de dag, terwijl ie nu al voor het derde jaar op rij uitgezonden wordt? Waarom niet Sin City, The Life Aquatic with Steve Zissou of desnoods The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, die allen zover ik weet voor de eerste keer op TV komen? En vermoedelijk (ik heb TLAwSZ nog niet gezien) zijn ze alledrie een stuk beter dan dit minste deel van de trilogie.

Swampman

Avatar

Vond dit deel minder dan het eerste deel, misschien door de verschillende verhaallijnen die soms nog al irritant door elkaar heen lopen. Met name het grootse slotgevecht wordt door Jackson meerdere malen onderbroken voor andere lijntjes, echt knap vervelend. Hoewel ik geen echte fan ben van fantasy vond ik het grootste deel wel te pruimen, maar pratende, lopende en vechtende bomen (!), give me a break. Ook het acteerwerk van Elijah Wood en die andere Hobbits valt niet echt mee, maar gelukkig zijn McKellen en Mortensen goed op dreef. Hoe dan ook, morgen toch maar kijken naar de ontknoping, heb ik het eindelijk een keer gezien. Probably still don't know what all the fuss is about.

lulligvoorje

Avatar

De karakters hebben geen duidelijk verleden. Het is mij geheel onduidelijk wat hobbits zijn, toch wordt er voorkennis verondersteld van de kijker. Je wordt als kijker doodgegooid met plaatsnamen en achter/voornamen, rassen en soorten, partijen en groepen, maar geen van allen heeft een duidelijke achtergrond.

Ik heb die Tolkien meuk gelezen, maar dat is echt 25 jaar geleden. Ook toen vond ik er weinig aan. So what dat iets kwaads deze sprookjeswereld wil overheersen? Is er (vanuit het verhaal en de voorgeschotelde wereld) een reden daar op tegen te zijn? Zo ja, welke? Ik zie geen reden die halflings of elfs gewoon te laten sterven, waarom moeten 'mensen' iets voelen voor wezens die niet bestaan? Maak dat eerst maar eens duidelijk. Waar moet de kijker de sympathie voor die karakters vandaan toveren? "Echt" zijn ze toch niet? En lief of leuk zien ze er (in mijn ogen) niet eens uit. Ik vind de selectie acteurs, op Liv Tyler na dan, nu niet echt om blij van te worden als ik ze mag bekijken in een film.

Jusjuh

Avatar

Heerlijke film, heb hem gemist, maar opgenomen. Ik zette hem aan, en na het beginmuziekje was ik (weer) helemaal verkocht. Ik heb de tape meerdere tientallen keren gezien, maar ligt nu ergens bij mijn oom, en niet bij mij. Geweldige sfeer, personages, actie, en vooral muziek. Weinig muziek adent zo de sfeer van een film uit, en voegt er zó veel aan toe. Na meerdere malen herkijken, is dit mijn favoriete deel.

hood

Avatar

Het is toch wel heel erg dat ze een 2.35 : 1 film op 1.33 : 1 uitzenden hoor, dan kan toch niet meer anno 2005/2006.

Ik vond het al onacceptabel dat ze voor de (non-ee) dvds een stuk erafsneden om ze 16 : 9 te maken, maar op fullscreen zie je echt gewoon maar de helft van het bedoelde beeld.

Zonde om hem zo te kijken. Als je deze reactie leest nadat je hem zo gekeken heb: je kan hem meteen nog een keer kijken op dvd want je hebt de helft gemist!

Zelfs talpa zendt films in breedbeeld uit! Kan je nagaan hoe ver weg HDTV is in Nederland als ze deze film gewoon kapotknippen naar 4:3. Ronduit belachelijk.

Il Padrino

Avatar

Als losse film vind ik dit toch wel de minste van de drie. Misschien dat hij beter tot zijn recht komt als je ze alledrie snel na elkaar kijkt. Hji viel mij in ieder geval wat tegen na het zien van TFotR, vooral vanwege het heen en weer geknip tussen de verschillende groepjes. (ik neem aan dat het verhaal nou eenmaal zo in elkaar zit, maar dat vond ik nou eenmaal..)

De muziek en de sfeer zijn natuurlijk wel prachtig T+)