Requiem for a Dream

Reviews (12)

roobin_22

Avatar

Ik vind het erg mooi hoe verschillende manieren van drugsgebruik in deze film samenkomen. Natuurlijk heb je ook mensen die het bij een paar keer kunnen laten, maar ik heb nog nooit gehoord over een ernstig drugsgebruiker waarmee verder alles goed ging. Met deze film willen ze niet de waarschijnlijkheid laten zien hoe deze vormen van drugsgebruik in een vrienden/familiekring kunnen voorkomen, maar meer wat de gevolgen ervan kunnen zijn.
Overigens ben ik erg gecharmeerd over de filmstijl, zo zou ik het vaker willen zien. Weet iemand een film die ook zo'n stijl heeft? heb ik het over de effecten, niet het depressieve.

Tem

Avatar

Erg goede film! Verrassende camera voering, goede karakters, uitstekende acteurs etc etc Het is wel een klassieker eigenlijk Smiley face Een film die uitblinkt in de tekortkomingen van de mens..... je ziet het afglijden en de treurige kleine wereld van de verslaafde die tegen elke prijs wil scoren.
Ik heb hem een paar keer gezien maar wordt er enorm depressief van :} .... ik kijk hem dus niet meer maar het blijft een uitzonderlijk goed film! T+)

littlelune

Avatar

Geniale film! De manier van filmen en het schokkerende spreekt mij heel erg aan.

'Be excited be be excited'

Het gaat niet alleen over de jongen die verslaafd is maar ook over zijn moeder die ook verslaafd is geraakt maar op een hele andere manier dan haar zoon en zij heeft niet eens echt door dat ze verslaafd is.

Deze film moet je zeker kijken! Ik heb hem op dvd dus ik weet niet of ik hem ga kijken.

Arthaum

Avatar

Perfecte film. Een van de drie drugs-films die ik egt goed vind. Fear and Loathing in Las Vegas, Trainspotting en Requiem for a Dream.
Ik geef hem zo een 9. Op een gegeven moment die moeder aan de speed, begint ze in haar ijver ook maar de muur te stofzuigen. Heel indrukwekkend allemaal. De finale ik meesterlijk. Uiteindelijk maakt drugs je leven toch kapot. Ik ga hem zeker kijken, hoewel ik hem ook op m'n computer heb staan.

Henry Krinkle

Avatar

Meesterlijke film. Het meest emotionele moment vond ik toch wanneer Harry met zijn moeder aan de tafel zat en toen zij van alles begon te zeggen. Ik herinner me het einde wel een beetje anders. Ik kan zweren dat ik Marlon Wayans op zijn bed zag huilen en "mom" oid zei op een huilend toon. En nog paar vage beelden. Hmm er zijn 2 edities van deze film toch? Hoe dan ook, ik ben alweer geraakt door de film.

en ja ik weet dat Clint Mansell voor TTT een remix heeft gemaakt van zijn nummer, maar wat ik zei was dat de oscar ging naar 1 van de LotR soundtracks ipv Requiem for a Dream. Zonde..

akketa

Avatar

Briljante film!!! Mensen die niet kunnen afkicken raad ik deze film aan. Hierna raak je echt geen spuit meer aan. (Niet over mezelf gesproken, natuurlijk)
Marlon Wayans laat zien dat ie meer kan dan lollig zijn. Ellen Burstyn meesterlijk oscarwaardig. Ze had 'm echt verdiend.

@H.Krinkle: Clint Mansell, de componist, werd gevraagd om voor de trailer van The Two Towers een toepasselijke versie te schrijven van deze muziek. Ook een mooi nummer.

Mr. Aka

Avatar

Ik zat een keer op imdb te kijken of er een film was van marlon wayans die ik nog niet had gezien. Ik kwam op deze film en besloot op sites te gaan kijken waar het precies over ging; ik moet toegeven dat ik toen heel erg benieuwd raakte. Ik ben blij dat de film op tv komt; ik ga hem 100% zeker kijken. Ik vergeet et vast dus et komt maar op me wallpaper te staan :D

JeXus

Avatar

Indrukwekkende film, in ieder geval geen slechte film, maar om hem nou een van de betere te noemen van 2000, of aller tijden? Nee, dat niet.
Wat mij betreft treedt Daronofsky in herhaling met z'n snelle cuts en hallucinatie scenes, dit heeft ie allemaal al eens laten zien in Pi. (wat mij betreft wél een geniale film) Het enige wat hier lijkt te gebeuren is dat hij hetzelfde heeft gedaan maar dan in plaats van paranoia als thema, verslaving heeft genomen.
Geen slechte film, zeker geen feel-good film, maar wat mij betreft dus geen topper.

Wat wél erg leuk is om te zien is dat Marlon Wayans het dus wel kán, hij zou zich veel minder op comedy moeten richten en veel meer op dit soort drama films.

sephiroth1986

Avatar

Drama / Misdaad / Horror

haha hilarisch, hier is toch niks horror aan.

Ik kan in ieder geval zeggen dat de film een indruk bij me achter heeft gelaten wat ik heel belangrijk vind bij films. De soundtrack past goed bij het verhaal. Net als de acteurs en actrices. Ze passen heel goed in de film.

Wederom zoals al eerder is gezegd is dit niet een film die je gaat kijken voor je lol. want deze film zet je echt wel aan het denken. dit is geen feelgood movie. Maar deze film is zeker een aanrader. Al moet je wel van dit soort films houden.

Als je van actiefilms of comedy's of zo houd zit je hier zoiezo fout. dit is geen relaxte film die je met een biertje met vrienden zal kijken denk ik. Maar gewoon een film die je kijkt als je eens een goed geacteerde film wil zien, waar je mee mee kan leven.

Marlous

Avatar

Harry, zijn vriendin Marion en zijn beste vriend Tyrone zijn verslaafd aan heroïne. Nu en dan gaat Harry op bezoek bij zijn moeder om er enkele dingen te stelen om zo zijn drugverslaving te kunnen onderhouden.


He wat een slechte flaptekst...(of hoe ik dit kan gaan noemen)...
Vond het een behoorlijk heftige film (ik zag hem voor het eerst toen ik nog in een verslavingskliniek werkte)...

Ik vond hem erg herkenbaar en kloppend en heb vanaf een half uur voor het einde keihard gejankt....(dus alleen maar gejankt )(misschien voor mij, omdat ik veel clienten voorbij zag springen..)...

Heftig, schokkend en erg goed gefilmd...

Colonel_Kurz

Avatar

Ik zag 'm een paar jaar geleden in de Sneak Preview en... er liepen nogal wat mensen die dit zwartgallige (overigens erg sterke) stukje cinema niet verwacht hadden en niet wilden zien. Na de pauze was het publiek ongeveer gehalveerd, en die halvering vond nog eens plaats tijdens de eindscene, die veel mensen niet aankonden. Behoorlijk heftig, en dat overschaduwt mijn herinneringen nogal... Dus ben ik benieuwd of ik vanavond een echt oordeel kan maken...

Zeurdoos

Avatar

Behoorlijke feelbad film die je eens even goed over drugs doet nadenken. Het begint allemaal redelijk onschuldig maar gaat van kwaad tot erger. De acteurs spelen hun rol erg geloofwaardig en de montage is erg goed gedaan. Voeg daar de geflipte "trip effecten" bij en een prachtige soundtrack en je hebt een erg goede, maar zeker geen vrolijke film.

Nadeel aan de film is dat het allemaal wel érg zwartgallig gepresenteerd wordt, Murphy heeft goed z'n best gedaan met z'n wet om alles, maar dan ook alles mis te laten gaan. Een beetje te veel van het slechte als je het mij vraagt.

[rating 4]