geertvdheide Avatar

geertvdheide

reacties

 • Best aardige drama-komedie met een vleugje science fiction. Het tijdreizen is uiteindelijk meer een plotmiddel om de levens van de vier hoofdpersonen te belichten. Allemaal hebben ze de nodige problemen en ongeluk, en ontwikkelen ze zich tijdens de film. Best kort ook (nog geen 90 minuten), dus leuk voor tussendoor. 7/10

  als reactie op de film Safety Not Guaranteed

 • Krachtige film met geweldig acteerwerk. Een menselijk verhaal over verlies en hoe je dan verder gaat. Zeer indrukwekkende film die niet alleen emotie naar boven brengt, maar je ook aan het denken zet. Ook de beide kinderen spelen het enorm goed. Een aanrader voor liefhebbers van een goede speelfilm. 8/10.

  als reactie op de film Things We Lost in the Fire

 • De synopsis van deze film vergeet te vermelden dat het om een hedendaags verhaal gaat, gebaseerd op het Romeinse Rijk. Het speelt dus gewoon in de hedendaagse tijd.

  als reactie op de film Coriolanus

 • [quote=GiLuX]het is van begin tot eind tenekrommende tantenknarsende klamme verstikkende ellendige depressieve over de top emo poep[/quote] Dat wil ik op een T-shirt! :D

  als reactie op de film House of Sand and Fog

 • [quote=Cee van Lleef]Samuel L. had meteen de kop van Cruise er af gebeten ... [/quote] Hilarisch! Ik vond de gekozen acteurs niet slecht trouwens, zowel Cruise als Foxx doet het prima. De film werkt goed vanwege de combinatie van drama en misdaad, verpakt in sfeervolle en mooie beelden. De karakters zijn leuk uitgewerkt. Gewoon een goede film. [rating 8]

  als reactie op de film Collateral

 • Zeker het kijken waard. Geen Oscar-winnende film, maar wel erg vermakelijk. Een goede combinatie van actie-, speelfilm- en humor-elementen. Geen zware kost dus, gewoon een leuk filmpje. [rating 3.5]

  als reactie op de film Four Brothers

 • Er zit wel een kern van waarheid in de gematigde reacties hierboven: Ik vind ook dat de film licht overgewaardeerd is. Toch heb ik genoten van de film. Het is allemaal niet zo diep en zo echt als het hoopt te zijn, maar alsnog is de film zeker goed genoeg om bekeken te worden. Cijfer: 7.5

  als reactie op de film Crash

 • [quote=Razor]Doen ze goed anders, zo'n stargate.[/quote] :W

  als reactie op de film Lock, Stock and Two Smoking Barrels

 • Deel twee wordt over het algemeen als de beste gezien, gevolgd door deel 1, en als laatste de derde film. Ik ben het daar helemaal mee eens. Een reeks als X-Men is ook verdraaid lastig te verfilmen. De actie is prima na te bootsen, maar het aantal personages en de diepgang die ze hebben, is in de lengte van één of enkele films bijna niet te behandelen.

  als reactie op de film X-Men

 • Deze film heeft indertijd weinig indruk op me gemaakt, ik vond het niet veel bijzonders. Kan me de film ook nog amper herinneren, en dat zegt niet veel goeds. Beetje een dertien in een dozijn filmpje naar mijn mening.

  als reactie op de film Domestic Disturbance

 • Ook weinig stemmen op IMDB, wat best vreemd is voor een film met toch bekende acteurs. De release in de VS staat wel te boek al "limited", dus misschien heeft 'ie in weinig bioscopen gedraaid. Het lijkt mij wel een interessante film, maar op het gebied van moderne westerns lijkt 3:10 To Yuma me dan toch weer leuker. Ik moet ze gewoon beide gaan zien denk ik.

  als reactie op de film The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

 • Gisteren weer even een stukje gezien van The Shining, het blijft een topfilm. Vooral de manier waarop de film zich ontwikkeld is geweldig. De juiste spanning en een algemeen gevoel van krankzinnigheid wat er heerst in de film. Elke keer weer genieten. Ik vind trouwens wel dat die vrouw anders gecast had mogen worden, maar echt slecht is ze ook niet. [rating 4.5]

  als reactie op de film The Shining

 • Ik vond hem toch een beetje tegenvallen, zelfs als fan van Johnny Depp en van dit type films. Een goede sex-drugs-en-rock-n-roll roadmovie sla ik niet gauw over, maar ik had iets meer verwacht van het plot en de dialogen. De humor kon mij persoonlijk ook niet bekoren. Mijn cijfer is een 7tje.

  als reactie op de film Fear and Loathing in Las Vegas

 • Steven Seagal én Ja Rule in één film? Dat moet toch ongeveer de ergste verspilling van 90 minuten ooit zijn.

  als reactie op de film Half Past Dead

 • Ik wil niet eens weten hoe slecht deze filmtrilogie is. Met een titel als Cyborg Cop moet het wel een rip-off zijn van andere films, met name RoboCop uiteraard. Ik ga hier mijn tijd niet aan verspillen.

  als reactie op de film Cyborg Cop

 • [quote=DeMan]"Kom jongens, we gaan een cultfilm maken!" Films worden cult, cultfilms worden niet gemaakt - of althans niet als zodanig.[/quote] Helemaal mee eens!

  als reactie op de film Four Rooms

 • Absoluut een topper in zijn genre. Geweldig geacteerd, oprecht en nergens overdreven tranentrekkend. Interessante personages en een goede sfeer. Absoluut het kijken waard. Een 9.2 vind ik ietsje aan de hoge kant, ik vind het een 8.5. De film staat in mijn top 20 allertijden, misschien zelfs mijn top 10.

  als reactie op de film The Shawshank Redemption

 • [quote=Ferdie88]Wat een gaar commentaar op deze film. Volgens mij kwam het echt niet door de zwarte kerel met een laken. Dat was slechts 1 van de vele factoren waardoor hij tot inzicht kwam dat hij er mee kapte[/quote] Dat dacht ik dus ook net. Vrij kort door de bocht die kritiek. Hij heeft jaren gehad om na te denken en heeft natuurlijk wel heel wat meer meegemaakt in de gevangenis dan alleen dat voorval met dat laken. Die scene was meer symbolisch voor de hele omschakeling denk ik. 't Is gewoon een erg goede film, die je aan het denken zet en je bijblijft. Wat mij betreft één van Norton's beste prestaties en één van de beste films over rassenhaat. Het heeft hier vast al eerder gestaan, maar het originele script eindigde anders dan de uiteindelijke film, namelijk: [spoiler]met een extra scene waarin Derek zijn hoofd weer kaal scheert na de dood van zijn broertje, en dus weer skinhead wordt.[/spoiler]. Ook heeft Norton de film opnieuw geknipt om zichzelf meer screentime te geven. Das dan wel weer jammer... [rating 4]

  als reactie op de film American History X

 • Dit is één van de films die me echt is bijgebleven sinds ik hem zag. Echt een krachtige film als je van dit genre houdt. Ijzersterk geacteerd, mooi geschreven en nergens overdreven sentimenteel. De meeste drama's voelen enorm nep aan, maar Magnolia heeft dat goedkope niet. Aanrader dus! [rating 4]

  als reactie op de film Magnolia

 • Een heel vermakelijke film dit. Niet echt origineel, want de film reed een beetje mee op de Matrix-hype en het verhaal is al eerder gedaan. Maar toch vette actie, best goed geacteerd, prima vermaak dus. Het IMDB-cijfer vind ik ietsje hoog, maar een 7 verdient de film wel wat mij betreft.

  als reactie op de film Equilibrium

 • [quote=Oboema]Ik betwijfel dit toch wel heel erg. Ik vraag me zelfs af of Lynch een script heeft als hij aan dit soort films begint.[/quote] Of hij vanaf het begin al een volledig script heeft gehad, dat weet ik niet. Maar ik weet wel dat er in de uiteindelijke film wel degelijk een begin, midden en eind te herkennen is. Het is alleen even zoeken. In deze film draait het om de belevingswereld van de hoofdpersoon, [spoiler]Een deel van de film speelt zich af in zijn hoofd, waardoor we een uniek inzicht in zijn emoties krijgen. Wantrouwen, jaloezie, schuldgevoel, het wordt alleen heel apart uitgebeeld.[/spoiler]

  als reactie op de film Lost Highway

 • Wat is er toch een groot verschil tussen de Belgische film-keuze en de Nederlandse. Twee Lynch-films in één week! Hulde aan België :)

  als reactie op de film Mulholland Dr.

 • [quote=lykathea]...ik zou zelfs zeggen, integendeel, zo'n surrealistische film als Lost Highway heeft sowieso meer inhoud omdat je ervan kan maken wat je wilt.[/quote] Helemaal mee eens. Lost Highway bevat meer diepgang dan op het eerste gezicht vermoed wordt, omdat aan al het surrealisme wel degelijk een echt plot ten grondslag ligt. Een plot dat niet 100% eenduidig kan worden beschreven, maar wel voor een groot deel. Een surrealistische film heeft niet per definitie meer diepgang, alleen omdat het surrealistisch is. Maar in het geval van Lost Highway is er zeker een diepere laag.

  als reactie op de film Lost Highway

 • Ik vond de film wel interessant, maar niet echt geweldig. Typisch Lynch, en zeker het bekijken waard als je van surrealisme houdt.

  als reactie op de film Lost Highway

 • [quote=DarkPhalanx]Ik verbaas me echt over de slechte reacties over deze film, m,n vriendin en ik zijn er vorige week heen geweest en wij vonden hem echt leuk. Soms vraag ik me af of we wel dezelfde film hebben gezien. Ik stond gisteren in de rij voor een andere film bij de bios en hoorde een man tegen zijn vrouw achter ons in de rij zeggen. Norbit schijnt heel slecht te zijn dus we gaan naar 300 :S. Ik zou zeggen trek je eigen oordeel want volgens mij hebben we een hoop bevooroordeelde mensen rondlopen.[/quote] Mwoa, zoals hierboven al gezegd: een film die zo bedroevend slecht beoordeeld wordt door elke recensent, en op websites als imdb en rotten tomatos zo laag scoort, dat noem ik toch niet bevooroordeeld hoor. Als jij de film leuk vond ben ik blij voor je, maar ik sla 'em over.

  als reactie op de film Norbit

 • Volgens mij is de naam van de film gelinkt aan de verkeerde film. Deze film komt uit 2003, dus lijkt me sterk dat die deze week in de bios draait. De film die deze week (22 maart 2007) in premiere gaat is dus de gelijknamige film met Sarah Michelle Gellar.

  als reactie op de film Vozvrashchenie

 • Ligt het aan mij of is dit het meest absurde verhaal voor een film ooit? katmensen? incest? wtf?

  als reactie op de film Cat People

 • Het blijft een heerlijke film: Mysterieus, dromerig, absurd, diepzinnig, filosofisch, goed geschreven, sterk geacteerd, mooi opgenomen en goed geregisseerd. Het plot is volgens de schrijvers voor meerdere interpretaties vatbaar, het is maar net wat je eruit haalt. Toch zit er wel iets in van een rode draad. Deze film zal me altijd bijblijven. [rating 4.5]

  als reactie op de film Donnie Darko

 • @ Jigsawkiller: Hoe kun je zo dom zijn dat je het einde van de film verklapt!? Je verpest de film-ervaring voor anderen man! Een totaal nutteloos bericht, en dan ook nog eens zonder spoiler-tags! Tjonge jonge...

  als reactie op de film Saw III

 • Gisteren deze flim gezien, ik vond 'em erg goed. Met name het acteerwerk van Edward Norton en Paul Giamatti vond ik sterk. Ook de sets zijn erg sfeervol, en het verhaal is interessant en mysterieus. Geen constante spanning en actie, maar dat heeft de film ook niet nodig. Een aanrader. [rating 4]

  als reactie op de film The Illusionist

 • Vrij matige film. Niet echt heel slecht, maar wel behoorlijk saai. Er gebeurt wel vanalles, maar er zit weinig grote lijn in, geen effectieve opbouw van spanning. Het acteerwerk vond ik ook matig, evenals de dialogen. Ik heb de film wel uitgekeken, maar ik had wel eens de neiging om de tv uit te zetten. Er zijn veel betere misdaad-thrillers, en deze raad ik niet echt aan. [rating 2]

  als reactie op de film De dominee

 • 'k Heb em net gezien. Wat een film! Geweldige karakters, sterk geacteerd en een totaal absurd verhaal. Wat mij betreft een topper van een cultfilm. [rating 4.5]

  als reactie op de film The Big Lebowski

 • Remakes van aziatische films worden door liefhebbers en critici vaak vantevoren al afgekraakt, en worden meestal erg negatief beoordeeld. Al te meer reden om aan te nemen dat deze flim wel erg goed moet zijn. Zowel het IMDB-cijfer als de Filmtotaal recentie zijn lyrisch, dus deze film moet ik zien!

  als reactie op de film The Departed

 • Ach, smaken verschillen nu eenmaal. Ik kan best begrijpen dat je hem goed vond, ik vond hem op zich ook niet echt slecht. Maar over hoe de vloek begon, dat klopt niet helemaal wat je zegt hoor. [spoiler]De moeder voedde haar dochter inderdaad kwade geesten, maar er werd uitgelegd dat dat niet de oorzaak van de vloek was.[/spoiler] Zie ook [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Grudge]Wikipedia[/url] voor een synopsis waarin het allemaal wordt uitgelegd. Alleen klikken voor mensen die de film(s) gezien hebben :E

  als reactie op de film The Grudge 2

 • @michelin: De film was niet vreselijk slecht, maar ik vond het geen topper. Ik kan bijvoorbeeld meer genieten van films als Saw, The Texas Chainsaw Massacre, Dawn of the Dead en The Shining. Dat zijn dan ook een heel ander soort horrorfilms. Ook The Ring vond ik beter dan The Grudge, die film pakte me meer bij de keel dan deze. Over het verhaal: Het was in deel 1 toch al bekend hoe de vloek ontstond? Namelijk: [spoiler]man vindt uit dat vrouw fantasieën heeft over een ander, en vermoord het hele gezin, inclusief kat, uit woede.[/spoiler]. Of werd het alleen toegelicht in de Directors Cut? In ieder geval vond ik dit deel niet veel toevoegen. Het slechtste vond ik de vergezochte verschijningen van de geesten, en de onlogische plaatsen waar ze verschenen. Zoals: [spoiler]het meisje dat uit de ontwikkelvloeistof kwam, het jongetje in de telefooncel op klaarlichte dag, enz.[/spoiler] Soms zelfs bijna lachwekkend. Zoals ik al zei: Enkele goede schrikmomenten, verder weinig nieuws. Maar das puur mijn mening natuurlijk.

  als reactie op de film The Grudge 2