De beste films van Ridley Scott (Napoleon) volgens 120 recensenten

De beste films van Ridley Scott (Napoleon) volgens 120 recensenten

Van Alien tot The House of Gucci, dit zijn volgens critici de beste films van regisseur Ridley Scott.

Regisseur Ridley Scott heeft eigenlijk geen introductie nodig. De regisseur van onder andere Alien, Blade Runner en Gladiator heeft een unieke eigen stijl waar velen waarschijnlijk jaloers op zijn. Scott komt binnenkort met zijn nieuwste film Napoleon. De eerste trailer van de film belooft nu al een episch verhaal te worden.

Om de komst van de nieuwe film van Scott te vieren zijn 120 critici gevraagd wat hun favoriete Ridley Scott film is. Omdat Scott 28 films heeft geregisseerd, heeft de lijst een aanzienlijke lengte.

Bescheiden begin
Scott is geboren op 30 november 1937 in South Shields, Engeland. Zijn interesse in Sciencefiction begint al op een vroege leeftijd. Als kind leest hij graag boeken van H. G. Wells. Ook zijn liefde voor films begint rond deze tijd. Een paar van zijn favoriete films uit zijn kindertijd zijn It! The Terror from Beyond Space, The Day the Earth Stood Still en Them!

Zijn carrière achter de camera start in 1965 als hij televisieprogramma's mag regisseren voor de BBC. Helaas zijn deze oude programma's waar zijn naam op staat bijna allemaal verloren geraakt.

Films
In 1977 regisseert Scott zijn eerste film genaamd The Duellists. Deze film wordt genomineerd voor de hoofdprijs van het Cannes Film Festival, en hij wint de prijs voor beste debuutfilm.

Scotts wereldwijde doorbraak komt met de 1979-film Alien. Zijn talent om innovatief te blijven schijnt direct door.Het is namelijk dankzij Scott dat de held van de film is veranderd naar een heldin, uiteindelijk gespeeld door Sigourney Weaver.

De lijst
Hieronder de lijst van de achttien beste films van Ridley Scott, volgens critici.

1.Alien - 91 stemmen
2. Blade Runner - 85
3. Thelma and Louise - 66
4. The Martian - 44
5. Gladiator - 41
6. Black Hawk Down - 27
7. The Duellists - 24
8. The Last Duel - 18
9. The Counselor - 16
10. Matchstick Men - 12


11. American Gangster - 12
12. Kingdom of Heaven - 10
13. Prometheus - 9
14. Black Rain - 5
15. GI Jane - 4
16. All the Money in the World - 4
17. Legend - 3
18. The House of Gucci - 3



NieuwsFilm

meest populair