Blu-ray

Blu-Ray release-overzicht: Januari

Alle Blu-Rays die deze maand uitkomen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 02.01.2011 om 13:00 in Blu-ray
Hieronder tref je een overzicht aan van de Blu-Ray releases in de maand januari. Waar afgelopen twee maanden nog flink wat Blu-Rays verschenen, is het deze maand wat magerder. De grootste releases beperken zich tot titels als Piranha 3D, Resident Evil 4: Afterlife 3D (beide in een 2D/3D uitgave) en Wall Street 2: Money Never Sleeps.

Ook komt The American van de Nederlander Anton Corbijn uit op Blu-Ray. De film met George Clooney scoorde over de gehele wereld redelijk aan de bioscoopkassa. Met een budget van $20 miljoen werd er zo'n $65 miljoen opgehaald aan de internationale box office. Ook verschijnt de originele True Grit uit 1969 in HD.

Ook wat betreft tv-series en overige uitgaven is het erg mager met slechts één docu op de blauwe schijf. Met de titel The Universe III brengt het History label van Entertainment One het derde deel van de The Universe reeks uit op een 3 disc Blu-Ray.

NIEUWE BLU-RAY RELEASES
5 januari: Open Season 3 / Baas In Eigen Bos 3
5 januari: Crime d'Amour
6 januari: Piranha 3D (2D + Real 3D Blu-Ray)
11 januari: The American
13 januari: The Crazies
13 januari: Centurion
17 januari: Coco Chanel and Igor Stravinsky
18 januari: Game Of Death
19 januari: Shanghai
19 januari: Grown Ups
19 januari: Resident Evil 4: Afterlife 3D (2D + Real 3D Blu-Ray)
25 januari: Splice
26 januari: Letters To Juliet
26 januari: The New Daughter
26 januari: Wall Street 2: Money Never Sleeps
26 januari: Wall Street 1 + 2
27 januari: Little Big Soldier
27 januari: Blades Of Blood

CATALOGUS BLU-RAY RELEASES
18 januari: North Face
20 januari: Trainspotting
20 januari: Charlie Wilson's War
20 januari: The Other Boleyn Girl
20 januari: Daylight
20 januari: Wild Child
20 januari: Definitely, Maybe
20 januari: Meet Joe Black
20 januari: Smokey and The Bandit
27 januari: True Grit

OVERIGE BLU-RAY RELEASES
27 januari: The Universe III (docu)

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

esteban

Avatar

Banned "Ach ja wat ik zeg geloof toch niemand..."


Helemaal niet, Banned. Het heeft niets te maken met 'niet geloven', je post teveel met je gevoel, I guess. Soms iets te weinig doordacht. En ik geef het eerlijk toe, daar kan ik niet goed tegen. ;) Mijn excuses.

@ Decepticon, ik begrijp je bedenking bij de naam wel. Toch, de Standaard Boekhandel is een vaste waarde. Door de tijd heen is dat veel meer geworden dan een simpele boekenshop. Vooral alternatievere films en documentaires (BR) gaan daar vlot over de toonbank.

@ Teknootje, inderdaad. Vandaar dat ik 'plaatselijke' voorbeelden gaf. Nogmaals, ze mogen bij ons gerust een voorbeeld nemen aan Nederland wat dat betreft. Vooral qua prijzen dan. Bij FRS is het aanbod gegroeid, maar daar zit je dan met de prijzen die de pan uit swingen. En het feit dat hun kortingen en acties niet op BR gelden.

Banned

Avatar

Ach ja wat ik zeg geloof toch niemand... wat je wel moet geloven is dat we volgende maand The Social Network, Despicable me, Eat Pray Love en The Town oa. mogen verwachten...

Steve-O

Avatar

Ik koop geen DVD's meer!!! Ik koop alleen films die ik echt wil hebben, en dan natuurlijk wel op blu-ray!

Ik heb nog geeneen RE film gezien en ik denk dat ik daar ook nog lang mee wacht, Piranha 3D lijkt me bar slecht, Wall Street 2 ga ik ook niet kijken en Splice was gewoon rommel.

Helaas. Volgende maand wat beters hoop ik:)

esteban

Avatar

Het blijft wel jammer dat talloze nieuwe titels nog steeds niet automatisch op BR verschijnen. Enerzijds zou ik m'n collectie vanaf nu graag verder zetten in HD, anderzijds stuit je dan op't feit dat ze véél later dan de DVD uitkomen of simpelweg niet. Ik leg me (mits betere prijzen) graag neer bij de overgang, maar 't mag na al die tijd toch wel eens concreet worden denk ik dan.

Bij enkele plaatselijke winkels stel ik ook vast dat het BR-aanbod weer naar beneden gaat. Een keten als Colruyt heeft normaal gezien telkens beide in aanbod bij nieuwe releases, bij recente titels zoals bv. "A Christmas Carol" was dit niet het geval. Enkel DVD. De BR's gaan na hun tijd in't "NEW"-vak ook niet naar het filmrek, ze verdwijnen. Integenstelling tot DVD's. Ook bij de Standaard Boekhandel is het aanbod afgeslankt en werden de schappen met BR's terug voorzien met DVD's, de (weinige) BR's staan nu achter de desbetreffende titel in DVD-versie.

In FRS (Belgium) gelden acties en kortingsbonnen op álles behalve BR-titels. Dan heeft de massa ook snel gekozen, I guess. De uitleg van FRS : "De winst is te klein op BR's, vandaar". Laat ik dan even m'n wenkbrauwen fronsen. Ze staan vaak ong. 5 € duurder dan elders én zijn schandalig duur in vergelijking met andere landen.

Ze mogen naar mijn mening beter hun best beginnen doen BR aan de man te brengen en op alle vlakken interessant te maken. Ook wat betreft de prijs. De massa gaat immers niet in 't buiteland bestellen.

Zo, ik zat met een ei, denk ik. :)

Teknootje

Avatar

esteban "'n Beetje nuance. De opmerking over Colruyt is volledig onjuist. Het is niet omdat 't geen multimediawinkels zijn dat de DVD's er niet massaal de deur uitgaan. Het tegendeel is zelfs waar. En bij Colruyt kán je ze aan de laagste prijs kopen. Mede dankzij de laagste-prijs-garantie. Als je hen attent maakt op het feit dat ze bv. bij MediaMarkt goedkoper aangeboden worden, krijg je ze niet alleen aan dezelfde prijs, je krijgt ook nog een kortingsbon van 1,25 € als dank voor de melding.

En ook bij de Standaard Boekhandel staan bv. Disney-BR's goedkoper dan bij FRS, dus ook die stelling gaat niet altijd op. Bovendien is de keten op dat vlak zeer populair bij een bepaald publiek. Bij gebrek aan MediaMarkt in een straal van 40 min. rijden en compleet gebrek aan Saturn zijn hier weinige andere opties. Bovendien is bv. de MediaMarkt in Belgie láng niet wat ze in Nederland zijn. Ik schrik me steeds een bult als ik via Nederlandse vrienden de prijzen hoor waaraan nieuwe titels daar beschikbaar zijn, daar kunnen ze hier nog wat van leren.

Het ging overigens vooral over enkele plaatselijke voorbeelden waarbij BR terug naar de achtergrond werd geduwd. Voornamelijk om een ander "probleem" aan te kaarten. Tjah, ik hou niet van lichtjes uit de context gerukte afleidingen. ;)"
Maar dat het aanbod bij jullie minder wil nog niet zeggen dat het overal zo wordt. Want hier bij de Mediamarkt (Eindhoven) is de verzameling blu-ray eigenlijk alleen maar groter en groter geworden en qua prijs ook redelijk gedaald naar rond de 20/22 euro en vaak aanbiedingen.

Banned

Avatar

Wie koopt er nu films in colryut en standaard boekhandel. Daar zijn ze juist niet normaal duur en het zijn geen multimedia winkels. FRS is veel te duur. Ik koop daar nooit films. Media Markt en Saturn zijn het goedkoopst... blu ray liggen er meestal aan 21 of 22 eur. Aangezien Blu Ray 3D nu geld moet opbrengen zijn die nu de duurste blu rays... Dvd's die gaan de laatste tijd niet meer boven 16 eur... (nieuwe)

Voor mij Piranah 3D, Resident Evil 4 en Splice...

Havoc

Avatar

Alleen Resident Evil 4 komt hier de collectie in van dit lijstje..

esteban

Avatar

'n Beetje nuance. De opmerking over Colruyt is volledig onjuist. Het is niet omdat 't geen multimediawinkels zijn dat de DVD's er niet massaal de deur uitgaan. Het tegendeel is zelfs waar. En bij Colruyt kán je ze aan de laagste prijs kopen. Mede dankzij de laagste-prijs-garantie. Als je hen attent maakt op het feit dat ze bv. bij MediaMarkt goedkoper aangeboden worden, krijg je ze niet alleen aan dezelfde prijs, je krijgt ook nog een kortingsbon van 1,25 € als dank voor de melding.

En ook bij de Standaard Boekhandel staan bv. Disney-BR's goedkoper dan bij FRS, dus ook die stelling gaat niet altijd op. Bovendien is de keten op dat vlak zeer populair bij een bepaald publiek. Bij gebrek aan MediaMarkt in een straal van 40 min. rijden en compleet gebrek aan Saturn zijn hier weinige andere opties. Bovendien is bv. de MediaMarkt in Belgie láng niet wat ze in Nederland zijn. Ik schrik me steeds een bult als ik via Nederlandse vrienden de prijzen hoor waaraan nieuwe titels daar beschikbaar zijn, daar kunnen ze hier nog wat van leren.

Het ging overigens vooral over enkele plaatselijke voorbeelden waarbij BR terug naar de achtergrond werd geduwd. Voornamelijk om een ander "probleem" aan te kaarten. Tjah, ik hou niet van lichtjes uit de context gerukte afleidingen. ;)

Decepticon

Avatar

Ik koop Resident Evil Afterlife nog gewoon op dvd, omdat ik de 1e 3 ook op dvd heb.
Death Race 2 eerst ff huren deze maand en als ie gaaf is, koop ik hem op blu-ray.

Het is duidelijk dat jullie, Banned en Esteban, in Belgie wonen, maar van Colruyt heb ik nog nooit gehoord, en sorry, maar wie koopt z´n dvd´s nu bij een boekhandel?
Ik koop mijn films de laatste jaren alleen nog maar op internet, daar kunnen de winkels(prijzen) niet tegenop, misschien een media-markt wel, maar dat is voor mij al te ver, een half uur rijden, dat kan helemaal niet uit, als je ziet waar ze op internet voor worden aangeboden, en dan vooral in pre-order.

Maar bij de STER videotheek klagen ze ook dat ze van sommige films de blu-ray of de 3D versie niet eens krijgen, of pas 2 maanden later. Dat heeft helemaal geen zin meer, want de film verhuurt de 1e paar weken het best en dan wordt de blu-ray en/of de 3D versie na 2 maand niet meer verhuurd en is het voor hun weggegooid geld.