Pirates 4 in top 10 best verdienende films ooit

Het is wachten geblazen op film 5 met Johnny Depp in de hoofdrol.

Dat Disney met Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl een succesvolle franchise begon moge duidelijk zijn. Nu is dat nogmaals bevestigd, aangezien Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, alweer de vierde film in de franchise, gisteren de top 10 van best verdienende films ooit binnenkwam. Tot nu toe sleepte de door Rob Marshall geregisseerde film maar liefst 956.7 miljoen dollar binnen met de verkoop van bioscoopkaartjes.

Met dat bedrag stoot de film Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 van de tiende plek. Laatstgenoemde haalde zo’n 945.5 miljoen dollar binnen in de wereldwijde boxoffice. Het lijkt er overigens ook op dat het niet lang meer zal duren of nummer 9 op de lijst, Pirates of the Caribbean: At World’s End, wordt ook ingehaald. Deze film bracht 963.4 miljoen dollar op.

On Stranger Tides is overigens de derde film uit de franchise die in de top 10 staat. Op plaats 4 in de lijst staat het tweede deel, Dead Man’s Chest getiteld. Het is daarnaast de vierde film waarmee Johnny Depp in de top tien staat, waarvan Alice in Wonderland de andere film is.

De film met de hoogste opbrengst is nog altijd James Cameron’s Avatar, die 2,78 miljard dollar ophaalde bij de box-office. Titanic, die ook door Cameron geregisseerd werd, staat op plaats 2 met 1,84 miljard dollar. Op de derde plek staat tot slot The Lord of the Rings: The Return of the King.

Met deze torenhoge opbrengst, waarvan bijna een kwart is opgehaald in Amerika, lijkt er nauwelijks meer twijfel te bestaan of de vijfde film er zal komen. Johnny Depp dacht hier een tijdje geleden al hardop over na en heeft in het verleden ooit laten weten een vijfde film te willen doen als het scenario goed is en het publiek er klaar voor is. Dat laatste is in ieder geval zo blijkt. Ondertussen draait Pirates 4 nog altijd in de bioscopen. Bekijk hier de bioscoopagenda.



NieuwsFilm

meest populair