Algemeen

Meest gedownloade film in 2012

Met een opvallende winnaar dit jaar.

door Jim Pedd op 28.12.2012 om 14:21 in Algemeen
Aangezien 2012 bijna voorbij is, heeft TorrentFreak besloten om de jaarlijkse lijst van de top tien meest gedownloade films van het jaar te publiceren. Daarop staat een verrassende nummer één, die wij in elk geval niet aan zagen komen. Found-footage film Project X is de nummer één dit jaar, met bijna negen miljoen downloads. Deze wordt gevolgd door Mission: Impossible - Ghost Protocol en The Dark Knight Rises.

Er is geen significante verandering in het totale aantal downloads vergeleken met vorig jaar, schrijft de website. De grootste verrassing is dat Project X de lijst aanvoert, met de laagste opbrengst van alle films in de top tien. Deze bedroeg slechts 101 miljoen dollar.

Net als andere jaren zijn er verrassende afwezigen op de lijst, zoals The Hunger Games en Skyfall. Deze twee films waren beiden zeer populair, maar werden dus niet vaak genoeg gedownload om in de top tien te eindigen. Ook van The Avengers werd meer verwacht, gezien de enorme box office verdiensten van de film.
1.Projext X 8,720,000 $100,931,865 2.Mission: Impossible - Ghost Protocol 8,500,000 $694,713,380 3.The Dark Knight Rises 8,230,000 $1,081,041,287 4.The Avengers 8,110,000 $1,511,757,910 5.Sherlock Holmes: A Game of Shadows 7,850,000 $543,848,418 6.21 Jump Street 7,590,000 $201,585,328 7.The Girl With the Dragon Tattoo 7,420,000 $232,617,430 8.The Dictator 7,330,000 $177,547,352 9.Ice Age: Continental Drift 6,960,000 $875,093,094 10.The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 6,740,000 $712,171,856
Nr.TitelAantal downloadsOpbrengst


38 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Downloaden doe ik niet zoveel meer. Op den duur ben je meer aan het downloaden dan dat ik aan het kijken was. Nu ga ik liever naar de bioscoop of koop/huur een bluray'tje. Toch leuk om te zien dat films als avengers zoveel geld weten op te halen ondanks het downloaden.

fabianmelchers

Avatar

Het verbaast mij niet zo dat Project X bovenaan staat. Hij was in Nederland voor 16+ en kreeg in Amerika de gevreesde R-rating, terwijl de film juist voornamelijk jongeren trekt. Ik denk dat een aardig deel van de doelgroep de film niet in kwam (in de VS mag je hem onder de 17 niet eens kopen of huren) en dus op deze manier te werk is gegaan.

PKP

Avatar

Misschien komt dat doordat er nog geen 'goede' versies te vinden waren van een Hunger Games en Skyfall?
Wat eveneens de reden zou kunnen zijn dat The Avengers niet zo hoog staat.

Meen dat van Project X vrij eenvoudig een HD versie te krijgen was.

Blockbuster

Avatar

Ehhh, hier in NL was ook een Project X (Haren), en wereldwijd is dus ook massaal gedownload om inspiratie op te doen om zo'n feest te organiseren. ;)

johanmeesters

Avatar

Downloaden vind ik altijd zo zielig, kom op zeg je mag je geen filmliefhebber noemen als je dat doet, maar dat vind ik...

horizon

Avatar

Ben ook niet van het downloaden. Liever originele dvd (al dan niet jaar na release voor laag prijsje).

Echter, aangezien je per media apparaat thuis (dvd, pc, mp3 drager) etc wel iets van thuiskopieheffing betaald zou je per apparaat iets mogen downloaden. ;)

haha

benjamin

Avatar

Bekijk van het de positieve kant: aan die Project X geef je beter geen geld uit.

PKP

Avatar

benjamin "Bekijk van het de positieve kant: aan die Project X geef je beter geen geld uit."

Heb er een kaartje voor betaald toen, vond het 't wel waard. Erg kunnen lachen om die film.

movieplanet124

Avatar

Triest triest triest man het downloade zo help je de movie industrie de afgrond in. Ik zelf koop gewoon een blu ray of dvd dat vind ik zelf veel leuker zodat je die film teminsten in de kast kan zetten. Maar mensen die downloaden moeten ze zelf weten het is iet dat ik er tegen ben maar ik vindt het gewoon jammer

Bilbo

Avatar

Ik download niet meer sinds ik erop ben betrapt door de provider :P Gelukkig heb ik mijn internet nog. Ik doe nu enkel aan streamen, want films die ik wil kijken zijn nooit te huur en kopen doe ik meestal niet als ik niet weet wat ik koop.

PKP

Avatar

Bilbo "Ik download niet meer sinds ik erop ben betrapt door de provider :P Gelukkig heb ik mijn internet nog. Ik doe nu enkel aan streamen, want films die ik wil kijken zijn nooit te huur en kopen doe ik meestal niet als ik niet weet wat ik koop."

Hoezo, downloaden mag toch gewoon?

Banned

Avatar

Projext X op één bewijst al meteen wat voor mensen downloaden... denk ik dan. Vind het trouwens een beetje dwaas dat zo'n website een top 10 maakt. Het is al erg genoeg dat ze bestaan.

spooklift

Avatar

Dankzij project X in Haren :p

JamesBond

Avatar

Idd verrassend, ik doe zelf niet aan downloaden maar dit soort lijstjes vind ik altijd wel leuk..

SneakyV

Avatar

Zou het niet zo kunnen zijn, dat niemand Project X in de bios heeft gezien, doordat iedereen het heeft gedownload (als gevolg van R-rating) en anderson bij The Avengers. Iedereen wilde het spektakel in de bios zien, dus 'niemand' hoefde het nog te downloaden...

Angelater

Avatar

PKP "Hoezo, downloaden mag toch gewoon?"


Vind ik ook vreemd wat ie zegt; enkel het verspreiden van wat je download is illegaal.

Bilbo

Avatar

PKP "Hoezo, downloaden mag toch gewoon?"


Haha, duidelijk niet dus.

Frietgedicht

Avatar

movieplanet124 "Triest triest triest man het downloade zo help je de movie industrie de afgrond in. "


Wat zeg je nu? HAD DAT EERDER VERTELD!!!...Aan de slag dan maar...Gelijk alles van michael bay downloaden. Dat hij nooit meer een film mag maken.

Smiley face

Kilian

Avatar

Bilbo "Haha, duidelijk niet dus."


Downloaden heeft geen enkele juridische gevolgen, alleen het verspreiden (uploaden) van illegaal materiaal is strafbaar in Nederland, dus ik weet niet wat die provider van jou aan het doen is maar het is niet wettelijk verantwoord.

the12rz

Avatar

Project x is ook eigenlijk wel leuke film, maar je gaat daar ook gewoon niet in de bios heen. ik kreeg ook te horen van is geniale film , en ik kon er ook echt goed om lachen maar is meer zoon film die je van iemand te horen krijgt inplaats van dat je denkt daar ga ik heen.

en ik download alleen als ik de film het niet waard vind om daar geld aan uit te geven, maar zoals MI:4 en Sherlock holmes 2 moet ik nog steeds kopen op dvd. En als ik echt uitkijk ga ik hem natuurlijk in de bios zien en haal ik hem daarna op dvd.

Moviemagic

Avatar

Kilian "Downloaden heeft geen enkele juridische gevolgen, alleen het verspreiden (uploaden) van illegaal materiaal is strafbaar in Nederland, dus ik weet niet wat die provider van jou aan het doen is maar het is niet wettelijk verantwoord."Dowloaden mag, maar uploaden niet. Veel downloadprogramma's uploaden ook meteen en daar zit hem de trick. Het zal niet de provider zijn die klaagt, maar een andere instelling. Ik was al 2x betrapt door o.a. warner (wil niet weten hoe) en kreeg een brief van de provider dat ze me adres wilde hebben, maar dat de provider die niet gaf.

Het blijft tegenwoordig tricky, want wetten kunnen plotseling veranderen.

Frietgedicht

Avatar

Moviemagic "Dowloaden mag, maar uploaden niet. Veel downloadprogramma's uploaden ook meteen en daar zit hem de trick. Het zal niet de provider zijn die klaagt, maar een andere instelling. Ik was al 2x betrapt door o.a. warner (wil niet weten hoe) en kreeg een brief van de provider dat ze me adres wilde hebben, maar dat de provider die niet gaf.

Het blijft tegenwoordig tricky, want wetten kunnen plotseling veranderen."


Vertel Vertel. Hoe was je betrapt? Door op forums toe te geven dat je het deed?

Remco

Avatar

johanmeesters "Downloaden vind ik altijd zo zielig, kom op zeg je mag je geen filmliefhebber noemen als je dat doet, maar dat vind ik..."


Helemaal mee eens ik geef liever wat meer geld uit dat ik een mooie blu ray heb die goed werkt. Met download is er altijd gezeik films die aan het eind uitvallen of belachelijk slechte kwaliteit :N

Decepticon

Avatar

Bilbo "want films die ik wil kijken zijn nooit te huur."
Jeez, wat voor films kijk jij dan eigenlijk??? :P

Een beetje rare uitspraak hoor, want alles is te huur. Zo niet in de videotheek, dan wel on demand en Film 1.

Decepticon

Avatar

johanmeesters "Downloaden vind ik altijd zo zielig, kom op zeg je mag je geen filmliefhebber noemen als je dat doet, maar dat vind ik..."
Dat ben ik ook helemaal met je eens!

Frietgedicht

Avatar

Decepticon "Jeez, wat voor films kijk jij dan eigenlijk??? :P

Een beetje rare uitspraak hoor, want alles is te huur. Zo niet in de videotheek, dan wel on demand en Film 1."


Nee, dus...

Hogader

Avatar

johanmeesters "Downloaden vind ik altijd zo zielig, kom op zeg je mag je geen filmliefhebber noemen als je dat doet, maar dat vind ik..."


Ik beschik over een Pathe Unlimited Gold kaart waarmee ik vrijwel iedere film die uitkomt in de Nederlandse bioscopen ga bekijken. Verder koop ik met enige regelmaat een blu-ray die ik voor een mooi prijsje heb gevonden.

Echter ik download nog steeds films, door de simpele reden dat veel films nog altijd niet voor een fatsoenlijke prijs aangeboden worden. (uploaden doe ik niet, want ik doe het met verstand van zaken)

Mij geen filmliefhebber noemen is dus een beetje raar, want ik draag ver bovengemiddeld bij aan de filmindustrie. Ik ben echter ook voor een simpele abonnementsvorm ala Netflix in Nederland. Dat ik dus voor een vast maandbedrag onbeperkt films kan streamen. Dit mag van mij allemaal tegen een schappelijke prijs, mits ik dan ook wel alle films direct kan bekijken, wanneer ze uitkomen op blu-ray.

McRegt

Avatar

johanmeesters "Downloaden vind ik altijd zo zielig, kom op zeg je mag je geen filmliefhebber noemen als je dat doet, maar dat vind ik..."


Ik weiger 17 € te betalen voor een film die ik 1 keer kijk.

Alleen films die ik meerdere keren wil zien koop ik.

Heb daarnaast wel Netflix waar ook een deel op te vinden is. En nog een PUC. Dus betaal genoeg vind ik ;)

Angelater

Avatar

McRegt "Ik weiger 17 € te betalen voor een film die ik 1 keer kijk.

Alleen films die ik meerdere keren wil zien koop ik.

Heb daarnaast wel Netflix waar ook een deel op te vinden is. En nog een PUC. Dus betaal genoeg vind ik ;)"


Zo ziet ik het ook; behalve dat ik Netflix gebruik dan :E

Als ik een film koop, koop ik hem tegenwoordig op blu-ray. Mijn hele DVD verzameling kan ik nu ook wel gaan afschrijven }:

Moviemagic

Avatar

Decepticon "Jeez, wat voor films kijk jij dan eigenlijk??? :P

Een beetje rare uitspraak hoor, want alles is te huur. Zo niet in de videotheek, dan wel on demand en Film 1."


Films uit de oude doos vaak niet, bijvoorbeeld: The Deliberate Stranger, Fright Night (oude versie), Night of the Creeps, Nightbreed, etc.

Ik snap alle partijen en hun beredenering waarom wel of juist niet downloaden. Het wordt ook zo makkelijk gemaakt. Alleen is het opletten als wetten gaan veranderen, want de boetes zullen dan niet bepaald magertjes zijn.

Bilbo

Avatar

Decepticon "Jeez, wat voor films kijk jij dan eigenlijk??? :P

Een beetje rare uitspraak hoor, want alles is te huur. Zo niet in de videotheek, dan wel on demand en Film 1."


Ik heb geen 'on demand' of Film 1. Ik kijk vooral oudere films, vooral oudere westerns tegenwoordig. Modernere films die ik gezien heb en die ik wel wat vind koop ik wel gewoon. Ik ga eigenlijk niet zo vaak naar de videotheek, vooral omdat, wat ik wil kijken, ik vaak nooit kan vinden :P Dat is een soort vloek die op me lijkt te rusten :P

blijfaandegang

Avatar

Ik heb HBO. Ik ga naar de bios. Ik koop de goeie films.
Ja en de rest download ik. En toch ben ik een liefhebber eerste klas. Helaas geen rijke filmliefhebber.
Staat je dat niet aan? I don't give a fuck

movieplanet124

Avatar

Frietgedicht "Nee, dus..."
Haaaaaaaaaa maar Bay is inderdaad een uitzondering hahahahaah

johanmeesters

Avatar

McRegt "Ik weiger 17 € te betalen voor een film die ik 1 keer kijk.

Alleen films die ik meerdere keren wil zien koop ik.

Heb daarnaast wel Netflix waar ook een deel op te vinden is. En nog een PUC. Dus betaal genoeg vind ik ;)"Ik bedenk voor het aanschaffen altijd of de film het waard is om te kopen op BR. Zo kijk ik eerst altijd op blu-ray.com om te kijken hoe het zit met beeld en geluidskwaliteit.

Maar inderdaad 17 euro is wel duur als je de film 1 keer bekijkt, maar als je vantevoren weet of de film goed is, als je hem bijvoorbeeld in de bioscoop hebt gezien, is het de aanschaf vast wel waard.

johanmeesters

Avatar

Angelater "Zo ziet ik het ook; behalve dat ik Netflix gebruik dan :E

Als ik een film koop, koop ik hem tegenwoordig op blu-ray. Mijn hele DVD verzameling kan ik nu ook wel gaan afschrijven }:"


Heb ik helaas ook last van. Probeer mijn dvd's te verkopen voor een schappelijk prijsje via Bol.com.

Angelater

Avatar

johanmeesters "Heb ik helaas ook last van. Probeer mijn dvd's te verkopen voor een schappelijk prijsje via Bol.com."


Toen ik jonger was had ik het al aan moeten zien komen met de gehele overgang van VHS naar DVD; nu weet ik wel beter. Ik ga niet alles weer zien te vervangen met Blu-Raytjes. Ik zie de echte verzamelaar dat wel doen, maar in een tijd als deze probeer ik zoveel centjes te sparen als het kan. Enkel nog films die ik echt top vind! ;)

R Tomasi

Avatar

johanmeesters "Downloaden vind ik altijd zo zielig, kom op zeg je mag je geen filmliefhebber noemen als je dat doet, maar dat vind ik..."


Idd jouw mening. Ik ben al een filmliefhebber toen er geen cd's/dvd's bestonden. Ik vind het juist zieliger dat de ouderwetse financieringsstructuur nog steeds uitgangspunt is in de filmwereld, terwijl de hele wereld erom heen veranderd. Dan kan je dat wel proberen tegen te houden....gaat niet lukken, en ben je volgens mij vooral je eigen graf aan het creëren door niet mee te gaan in de ontwikkeling, en hierin de mogelijkheden te zoeken. Ik kan bijvoorbeeld er wel mee leven dat alle gegevensdragers duurder worden, net zoals ik ook accepteer dat ik ook belasting betaal.

Dus als iemand die vaak genoeg naar de bioscoop gaat, meer dan 1.000 origenele dvd's en blu-rays heb, én ook download, zie ik mezelf toch echt wel als filmliefhebber.

johanmeesters

Avatar

Angelater "Toen ik jonger was had ik het al aan moeten zien komen met de gehele overgang van VHS naar DVD; nu weet ik wel beter. Ik ga niet alles weer zien te vervangen met Blu-Raytjes. Ik zie de echte verzamelaar dat wel doen, maar in een tijd als deze probeer ik zoveel centjes te sparen als het kan. Enkel nog films die ik echt top vind! ;)"


Ja crisis he, Ik koop blu-rays die echt de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld door recensies te lezen en te kijken op blu-ray.com. Uiteraard weet ik zelf wat ik leuk vind, ik kijk ook enkel films in de bioscoop die ik echt leuk vind

NieuwsFilm

meest populair