Poll

POLL: De films van Philip Seymour Hoffman

In welke film maakte de geliefde acteur op jou het meeste indruk?

door Bram de Groot op 09.02.2014 om 23:32 in Poll
Verleden week zondag werd menigeen flink geschokt door het nieuws dat acteur Philip Seymour Hoffman was komen te overlijden. De Oscarwinnaar werd slechts 46 jaar en het zal altijd de vraag blijven hoe groot zijn ster had kunnen groeien. Hij laat namelijk een indrukwekkende reeks aan films achter en er stonden er waarschijnlijk nog genoeg op zijn agenda. Via deze POLL kijken we naar zijn carrière als filmacteur.

Hoffmans doorbraak kwam in 1992 toen hij een kleine rol speelde in Scent of a Woman. Via films als Twister (1996), Happiness (1998), The Big Lebowski (1998), Magnolia (1999) en Cold Mountain (2003) kwam hij steeds dichter in de buurt van zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek. Via steeds veelal opvallende en goede bijrollen wist hij in 2005 de show te stelen met de hoofdrol in Bennett Millers biopic Capote. Voor zijn rol kreeg hij een Oscar, Golden Globe, BAFTA Award en de Screen Actors Guild Award.

Daarna ging het snel met Hoffman. Hij speelde een uitstekende villain in de blockbuster Mission: Impossible III (2006), blonk uit in Before the Devil Knows You're Dead (2007), schitterde in Charlie Wilson's War (2007), liet andermaal zien wat acteren is in Doubt (2008) en kreeg de lachers op zijn hand in het voortreffelijke The Boat That Rocked (2009). Voor Charlie Wilson's War en Doubt kreeg hij Oscarnominaties voor Beste mannelijke bijrol.

Afgelopen jaren was hij te zien in prima rollen in Bennett Miller baseball-film Moneyball (2011) en uiteraard The Master (2012), waarin hij misschien wel zijn beste rol ooit had en waarvoor hij andermaal een Oscarnominatie kreeg voor Beste mannelijke bijrol. Afgelopen jaar had hij in de blockbuster The Hunger Games: Catching Fire een belangrijke bijrol als het personage Plutarch Heavensbee, als wie hij ook nog te zien zal zijn in de twee sequels The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014) en Part 2 (2015). Daarnaast zal hij nog te zien zijn in de films God's Pocket (al verschenen in de States), A Most Wanted Man van Anton Corbijn en de tv-serie Happyish.
survey tools


45 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kidcassidy

Avatar

Sommige films staan er 2x tussen. Heb gestemd op Happiness, fantastische rol!

FilmMaster

Avatar

Heb gestemd voor The Master.

Bram

Avatar

kidcassidy "Sommige films staan er 2x tussen. Heb gestemd op Happiness, fantastische rol!"

Aai, we beginnen even opnieuw! Excuses, lijstje moet nu kloppen.

Moviemagic

Avatar

Hij is één van die acteurs die zoveel verschillende rollen kon spelen zonder dat de karakters op teveel elkaar leken. Ik heb gestemd op Mission Impossible III, maar elk andere had het net zo goed kunnen zijn.

benjamin

Avatar

Beetje voor de hand liggend misschien door de Oscar, maar die rol in Capote was wel een ijzersterk staaltje acteerkunst.

Hoop wel dat in dit geval niet de meest commerciële prenten weer gaan winnen, zou nogal zielig zijn als we als beste eerbetoon tot de conclusie komen dat mensen hem enkel kennen van Mission Impossible en The Hunger Games.

nicolaas1982

Avatar

Zonder enige twijfel is het voor mij Doubt!
Fantastische rol...

Secret1994goesFilm

Avatar

Damn heb minder dan 25% van z'n films gezien... Zal deze poll overslaan Smiley face

bose

Avatar

benjamin "Beetje voor de hand liggend misschien door de Oscar, maar die rol in Capote was wel een ijzersterk staaltje acteerkunst.

Hoop wel dat in dit geval niet de meest commerciële prenten weer gaan winnen, zou nogal zielig zijn als we als beste eerbetoon tot de conclusie komen dat mensen hem enkel kennen van Mission Impossible en The Hunger Games."

wat denk jezelf?
happiness gestemd hele knappe rol

SciFiFanaat

Avatar

Magnolia

Briljante film en fantastische rollen waaronder natuurlijk Philip Seymour Hoffman.

Alleen snap ik de vele stemmen voor The Hunger Games en MI3 niet... :?
Heb het idee dat hier op gestemd wordt omdat die mensen films als Happiness, Magnolia en Boogie Nights niet gezien hebben.

Hancock

Avatar

Vond hem echt fantastisch in mission impossible 3

Plicht

Avatar

Als we de resultaten tot nu toe bekijken valt de uitslag waarschijnlijk niet serieus te nemen.

Pete_027

Avatar

Moeilijk om een keuze te maken aangezien ik de man nog nooit een slechte rol heb zien neerzetten in een film.

Na het lezen van zijn overlijdensbericht moest ik meteen denken aan de film Before the Devil Knows you`re Dead en heb daarom voor die film/rol gekozen.

Ed Crane

Avatar

The Master, zonder enige twijfel :+

Oh ja, Happiness... was ik alweer helemaal vergeten. Tja, doet ie ook goed, maar wat een vreemd personage... foto's aan de muur plakken met een heel apart soort lijm :}

spooklift

Avatar

Twister (1996) :D

johnwayne

Avatar

Dat de meute weer gaat voor de publiekstrekkers MI3 en Hunger Games was natuurlijk te verwachten, want de meeste van zijn films zullen door de gemiddelde filmkijker niet gezien zijn (want te complexe film of gewoonweg arthouse). Hij was eigenlijk altijd goed in z'n rollen, maar echt briljant vond ik hem in Capote, The Master, Happiness en Doubt. Ik heb gekozen voor z'n oscarwinnende rol in Capote.

WizardOfOss

Avatar

Heb eigenlijk te weinig films van hem gezien, maar toch op MI:III gestemd. Niet zozeer omdat dat zijn beste rol was, alles wat ik van hem gezien heb is geweldig, maar vooral omdat hij in zo'n voor hem volkomen atypische rol toch zodanig wist te overtuigen. Dat hij treurige mannetjes kon spelen wisten we wel, maar dit was zo ongeveer de absolute tegenpool daarvan.

Banned

Avatar

Wat een lijst zeg... zielig dat dan MI3 het meeste stemmen zal halen... Heb op Capote gestemd.

DanielC

Avatar

Nooit echt mn favo acteur geweest, maar dat ligt meer aan het soort films dan aan de man zelf. The Boat that Rocked vond ik fantastisch, dus heb daar op gestemd. Echt een superleuke film!

Peebo

Avatar

Boogie Nights ^^

JamesBond

Avatar

Heb nog niet zoveel van de man gezien eigenlijk...

Ed Crane

Avatar

WizardOfOss "Heb eigenlijk te weinig films van hem gezien, maar toch op MI:III gestemd. Niet zozeer omdat dat zijn beste rol was, alles wat ik van hem gezien heb is geweldig, maar vooral omdat hij in zo'n voor hem volkomen atypische rol toch zodanig wist te overtuigen. Dat hij treurige mannetjes kon spelen wisten we wel, maar dit was zo ongeveer de absolute tegenpool daarvan."


Daar heb je best een punt :+

Ed Crane

Avatar

Doppeltpöst

adofmirosch

Avatar

De enige film int rijtje die ik gezien heb is de hunger gamers.
dus kan aleen daarop stemmen

Rickymelis

Avatar

Heb gestemd op MI 3 want daarin laat ie een onvergeetbare villain achter ! Al heb ik ze niet allemaal gezien.

Joslyn

Avatar

Pfew, vaak lopen mensen te zeuren om een wat spannendere poll. En met deze gelijk een hele lastigge. Ben toch geneigd te kiezen uit kleinere films Happiness, Before the devil knows you're dead of Mary & Max. Maar ook grotere films als Doubt, the Master en Charlie Wilsons War zijn fantastisch.
En dan toch kiezen voor Synedoche, New York. Hele ingetoge rol die (naar mijn idee) heel dicht bij zichzelf ligt. En tevens regiedebuut van mijn favourite screenplay schrijver Charlie Kaufmann.
Ga er nog een nachtje over slapen.

Glennekeeeee

Avatar

MI 3, gewoon omdat het één van de sterkste villains was in dat decennia

Deniro

Avatar

Je hebt homo's en, zeg maar, homo's. Zijn rol in Capote was gewoon ijzersterk en ongeëvenaard. Plaats 2: Doubt.

YOLO

Avatar

Ik heb slechts 17 films van hem gezien. Voor hetzelfde in die andere films die ik niet heb gezien een veel betere rol. Voordeel van de twijfel en de meest makkelijke keuze doe ik mee met de meeste stemmen gelden. Mission: Impossible III. Hierin speelt hij een uitstekende villian. T+)

supermutantvirus

Avatar

Magnolia voor mij.
Niet te geloven dat MI3 op dit moment de meeste stemmen heeft Smiley face

SunChaser

Avatar

Wat arrogant weer, het is een democratische poll en dan janken dat MI3 bovenaan staat, smaken verschillen en niet iedereen houdt van arthouse. Zelf vond ik The Master een waardeloze film, waarvan ik spijt had niet na 15 minuten te zijn weggelopen

benjamin

Avatar

SunChaser "Wat arrogant weer, het is een democratische poll en dan janken dat MI3 bovenaan staat, smaken verschillen en niet iedereen houdt van arthouse. "


Los van het feit dat mensen die slechts één of twee films gezien hebben niet moeten stemmen omdat ze de uitslag beïnvloeden - komaan, is er nu iets boeiend aan een poll die ons leert dat meer mensen naar Hunger Games kijken dan naar Moneyball? anders zouden we wel gewoon de box office ernaast leggen - is het wat jammer voor een herdenking van iemand die juist wel van arthouse hield en slechts zelden in blockbusters verscheen.

McGraig

Avatar

SunChaser "Wat arrogant weer, het is een democratische poll en dan janken dat MI3 bovenaan staat, smaken verschillen en niet iedereen houdt van arthouse. Zelf vond ik The Master een waardeloze film, waarvan ik spijt had niet na 15 minuten te zijn weggelopen"


De man had niet veel met blockbusters; maar de schoorsteen moest ook branden. Het is zelfs een beetje respectloos om dan maar uit gemakzucht op Mission Impossible te stemmen. De rollen waar hij écht in dook waren de rollen in arthouse en onafhankelijke films. Dat absurde fanatisme leverde geweldige rollen op maar ook persoonlijke problemen in zijn drang naar perfectionisme.
Het doet afbreuk aan zijn reputatie om gemakzuchtig te stemmen op een melkkoe waar hij in meedeed. In sommige rollen durfde hij héél ver te gaan om een realistische benadering te behalen. Ik heb niet al zijn films gezien maar ik vond hem in een aantal rollen zo sterk dat ik plaatsvervangend ongemak voelde. Stemmen doe ik niet want er staan zeker 5 titels tussen die ik niet gezien heb en zelfs niet ken.

SunChaser

Avatar

Respectloos om op MI3 te stemmen, hahaha wordt steeds grappiger hier. De poll is kies uit alle films van Hoffmanm, niet kies uit de arthousefilms van Hoffman. En als je alleen mag stemmen als je alles hebt gezien van Hoffman dan krijgt de poll maar zes stemmen ofzo.

Ga toch weg met je respectloos als je op IM3 stemt. Ik heb spijt van mn stem op BOogie Nights, had liever toch op IM3 gestemd

Als hij niet in Blockbusters wilde spelen had ie dat niet moeten doen, klaar. En het gaat hier om zn acteerprestatie, zelfs dat kun je nog loszien van een film.

McGraig

Avatar

SunChaser "Respectloos om op MI3 te stemmen, hahaha wordt steeds grappiger hier. De poll is kies uit alle films van Hoffmanm, niet kies uit de arthousefilms van Hoffman. En als je alleen mag stemmen als je alles hebt gezien van Hoffman dan krijgt de poll maar zes stemmen ofzo.

Ga toch weg met je respectloos als je op IM3 stemt. Ik heb spijt van mn stem op BOogie Nights, had liever toch op IM3 gestemd

Als hij niet in Blockbusters wilde spelen had ie dat niet moeten doen, klaar. En het gaat hier om zn acteerprestatie, zelfs dat kun je nog loszien van een film."


Je geeft wel een heel negatieve draai aan mijn stukje. Ik vind het jammer dat zijn grotere en betere rollen in onafhankelijke films te zien zijn en dat daardoor mensen stemmen terwijl ze alleen de blockbusters kennen. Ik vond The Hunger Games 2 een geweldige film en MI 3 ook heel vermakelijk maar dat zou met een andere acteur ipv Hoffman ook zo geweest zijn; anders dan bijv Happiness of Magnolia. Ik hoop niet dat je met alles zo dissonant reageert (zie je avatar) ;p

SilentF0rce

Avatar

Ik heb gekozen voor The Boat The Rocked. Niet alleen Hoffman speelde hier geweldig in. Ik vond de hele film een pareltje. Goede sfeer, leuke muziek en erg origineel. Seymour Hoffman heeft hier een grote bijdrage aan gehad.

Over The Master, ik vind deze film echt zwaar overrated. Ik heb meer het gevoel dat de film vooral gebruikt wordt door mensen om aan te geven dat ze niet alleen naar Hollywood-films kijken, maar helemaal into the arthouse zijn en daarom de film ook goed vinden. De film was langdradig en saai.Het was allemaal erg oppervlakkig en de verhaallijn sloeg nergens op. Hoffman heeft het beste van zijn rol proberen te maken, maar zijn personage was niet goed uitgedacht. Ik snap echt niet waarom deze film zo goed scoort.

bigmichiel

Avatar

Kan me eerlijk gezegd zonder te spieken geen enkele rol van het voor de geest halen. Hij zal op mij niet zo'n grote indruk hebben achtergelaten

benjamin

Avatar

SunChaser "Ga toch weg met je respectloos als je op IM3 stemt. Ik heb spijt van mn stem op BOogie Nights, had liever toch op IM3 gestemd

Als hij niet in Blockbusters wilde spelen had ie dat niet moeten doen, klaar. En het gaat hier om zn acteerprestatie, zelfs dat kun je nog loszien van een film."


Dat is ook niet de essentie: het is jammer dat deze poll enkel bewijst dat meer mensen naar blockbusters kijken dan naar alternatievere prenten - nogmaals, dat kan ik ook bedenken, waarom zou dat een leuke poll zijn - en dubbel jammer bij een acteur die juist in dat tweede vooral uitblonk.

Annefleur

Avatar

Ik ken hem alleen maar van Patch Adams (waar ik m beetje irritant vond) en van Catching Fire. Heb dus maar op die laatste gestemd.. Smiley face

Blockbuster

Avatar

Ja dus, de meesten begrijpen de poll weer verkeerd en kiezen hún favoriete film. Daarom heeft FT de vraag ook al anders gesteld. Desalnietemin kies ik tóch ook voor M:I-III want daarin was ie wel een hele enge bad guy. Op 2 zet ik Boogie Nights, daarin was ie ook best eng, maar dan op een andere manier: als geilnicht die zicht verlekkerd aan de megapik van Mark Wahlberg. Almost Famous zet ik op 3. Slechts een handvol films van deze lijst heb ik niet gezien, zoals tv-films en de films uit zijn beginperiode, maar die doen er ook niet toe.

Frietgezicht

Avatar

Blockbuster "Ja dus, de meesten begrijpen de poll weer verkeerd en kiezen hún favoriete film. Daarom heeft FT de vraag ook al anders gesteld. "


Joh? Zie anders toch echt mensen over de rol reageren en niet dat MI3 de beste film is.

Decepticon

Avatar

WizardOfOss "Heb eigenlijk te weinig films van hem gezien, maar toch op MI:III gestemd. Niet zozeer omdat dat zijn beste rol was, alles wat ik van hem gezien heb is geweldig, maar vooral omdat hij in zo'n voor hem volkomen atypische rol toch zodanig wist te overtuigen. Dat hij treurige mannetjes kon spelen wisten we wel, maar dit was zo ongeveer de absolute tegenpool daarvan."
Dat heb ik ook en ik ben het helemaal met je eens, een fantastisch overtuigende rol als villain.

Maar omdat ik ook maar een handjevol films van PSH heb gezien, stem ik deze keer maar eens niet.
Ik hou niet zo van arthouse films, heb The Master wel gezien, maar vind dat een waardeloze film, saai, langdradig en de verhaallijn sloeg nergens op.
Ik kan me hem nog wel heel goed herinneren van Twister, dat was ook wel een leuke rol van hem.

a fan

Avatar

Heb gestemd voor Mission: Impossible III (2006)
niet omdat het een goede film is integendeel
maar hij speelt zo goed de bad guy niet normaal :Y

eltorro

Avatar

In Mission Impossible III was hij toch een beetje op automatische piloot, heb gestemd op Happiness.

SunChaser

Avatar

Het beste stukje in MI3 was dat hij Ethan Hunt speelde die deed of hij de badguy was :P

Vleeshaak

Avatar

Zo'n poll als dit laat maar weer eens zien hoe veelzijdig Hoffman was. Erg moeilijke keuze, maar ben uiteindelijk voor The Master gegaan.

NieuwsFilm