POLL: De films van Philip Seymour Hoffman

In welke film maakte de geliefde acteur op jou het meeste indruk?

Verleden week zondag werd menigeen flink geschokt door het nieuws dat acteur Philip Seymour Hoffman was komen te overlijden. De Oscarwinnaar werd slechts 46 jaar en het zal altijd de vraag blijven hoe groot zijn ster had kunnen groeien. Hij laat namelijk een indrukwekkende reeks aan films achter en er stonden er waarschijnlijk nog genoeg op zijn agenda. Via deze POLL kijken we naar zijn carrière als filmacteur.

Hoffmans doorbraak kwam in 1992 toen hij een kleine rol speelde in Scent of a Woman. Via films als Twister (1996), Happiness (1998), The Big Lebowski (1998), Magnolia (1999) en Cold Mountain (2003) kwam hij steeds dichter in de buurt van zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek. Via steeds veelal opvallende en goede bijrollen wist hij in 2005 de show te stelen met de hoofdrol in Bennett Millers biopic Capote. Voor zijn rol kreeg hij een Oscar, Golden Globe, BAFTA Award en de Screen Actors Guild Award.

Daarna ging het snel met Hoffman. Hij speelde een uitstekende villain in de blockbuster Mission: Impossible III (2006), blonk uit in Before the Devil Knows You're Dead (2007), schitterde in Charlie Wilson's War (2007), liet andermaal zien wat acteren is in Doubt (2008) en kreeg de lachers op zijn hand in het voortreffelijke The Boat That Rocked (2009). Voor Charlie Wilson's War en Doubt kreeg hij Oscarnominaties voor Beste mannelijke bijrol.

Afgelopen jaren was hij te zien in prima rollen in Bennett Miller baseball-film Moneyball (2011) en uiteraard The Master (2012), waarin hij misschien wel zijn beste rol ooit had en waarvoor hij andermaal een Oscarnominatie kreeg voor Beste mannelijke bijrol. Afgelopen jaar had hij in de blockbuster The Hunger Games: Catching Fire een belangrijke bijrol als het personage Plutarch Heavensbee, als wie hij ook nog te zien zal zijn in de twee sequels The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014) en Part 2 (2015). Daarnaast zal hij nog te zien zijn in de films God's Pocket (al verschenen in de States), A Most Wanted Man van Anton Corbijn en de tv-serie Happyish.
survey tools



NieuwsFilm

meest populair