Algemeen

'Transformers: Age of Extinction' voorkomt uitsterven franchise

De film van Michael Bay beleefde een geweldig openingsweekend.

door Jim Pedd op 30.06.2014 om 10:38 in Algemeen
Alle kritiek ten spijt, Michael Bays Transformers: Age of Extinction beleefde het beste openingsweekend van het jaar, beter zelfs dan Marvel-film Captain America: The Winter Soldier. Maar liefst 100 miljoen dollar werd er binnen gehaald, vijf miljoen meer dan de vorige nummer één van dit jaar. En daarnaast verdiende deze film in de rest van de wereld nog veel meer, in totaal staat Bays vierde film in de franchise al op 300 miljoen dollar, waarmee het vijfde deel praktisch zeker lijkt te zijn. De gemiddelde opbrengst van de film liegt er verder ook niet om. Gemiddeld werd op 4,233 schermen $23,624 verdiend, veruit het meeste van alle films in de top tien van het afgelopen weekend. Helaas was er verder weinig spektakel in de box office. 22 Jump Street staat nog op de tweede plek, met een opbrengst van 15,4 miljoen dollar. De comedy doet het in vrijwel alle landen goed en wie weet komt er over een jaar of twee wel een 23 Jump Street uit. Van How to Train Your Dragon 2 weten we al dat er één keer, mogelijk zelfs nog twee keer, een vervolg komt. Die staat nu al op 121,8 miljoen dollar in de Verenigde Staten alleen al.

De nummer drie is de nummer één van vorige week, Think Like a Man Too. De film leverde flink in (64,4%) en staat nu op een totale opbrengst van 48,1 miljoen dollar. Niet slecht, op een budget van 24 miljoen dollar. Disneys Maleficent doet het verder ook nog mooi en staat al op 201 miljoen dollar, na vijf weken draaien. De opbrengst dit weekend was nog altijd 8,2 miljoen dollar en dus heeft Disney niets te klagen. Over Jersey Boys zal wel wat geklaagd worden. De film leverde 42,9% in ten opzichte van vorige week en staat daardoor op 27,3 miljoen dollar. Het budget van Clint Eastwoods nieuwste bedroeg 40 miljoen dollar en de opbrengsten blijven nog achter.

Edge of Tomorrow doet het ook lang niet zo goed als de studio had gehoopt. Warner stak 178 miljoen dollar in deze productie, maar kreeg tot nu toe slechts 84,1 miljoen dollar terug in de Verenigde Staten. Dan is er nog The Fault in our Stars, dat wel een hit is. 12 miljoen dollar kostte de film en deze leverde tot dusverre 109 miljoen dollar op aan de box office.

De nummer negen is X-Men: Days of Future Past, dat volgende week uit de top tien lijkt te zullen verdwijnen. Maar klagen al Fox niet, want het is de best verdienende film in de franchise, met een wereldwijde opbrengst van meer dan 700 miljoen dollar. Daarmee is de film van Bryan Singer een absolute hit te noemen en zal het een van de grootste films van het jaar zijn. Hekkensluiter van de week is Chef, dat 1,6 miljoen dollar verdiende in zijn achtste week. De fim staat in totaal op 19,4 miljoen dollar.
1. (-)Transformers: Age of Extinction $100,000,000 $100,000,000 $210 3 julitrailer 2. (2)22 Jump Street $15,400,000 $139,837,000 $50 draaittrailer 3. (3)How to Train Your Dragon 2 $13,100,000 $121,815,000 $145 2 julitrailer 4. (1)Think Like a Man Too $10,400,000 $48,168,000 $24 9 oktobertrailer 5. (5)Maleficent $8,237,000 $201,871,000 $180 draaittrailer 6. (4)Jersey Boys $7,610,000 $27,342,000 $40 draaittrailer 7. (6)Edge of Tomorrow $5,210,000 $84,155,000 $178 draaittrailer 8. (7)The Fault in our Stars $4,800,000 $109,545,000 $12 10 julitrailer 9. (8)X-Men: Days of Future Past $3,300,000 $223,393,000 $200 draaittrailer 10. (10)Chef $1,654,000 $19,410,000 onb. 4 septembertrailer
DW VW Film OpbrengstTotale opbrengstBudget*Release NL Trailer


57 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Peebo

Avatar

:'(

Brein8998

Avatar

:'( :'( :'( :| :| :|
Zo zonde dat Transformers al dat geld afpakt van films die het wel verdienen. Oke je kan auto's laten vechten en een paar ontploffinkjes maken maar inhoudelijk heb je helemaal niks. Ik heb de film zelf nog niet gezien maar bij nader inzien ga ik dat ook niet doen. Ik geef michael bay geen cent voor het maken van poep!!! Gvd waar gaat het heen met hollywood!! F*CK YOU MICHAEL BAY!!! F*CK YOU!!!

benjamin

Avatar

Dit had natuurlijk iedereen wel voelen aankomen, maar toch blijft het zonde dat een film als deze het dan zo veel beter doet dan pakweg die Winter Soldier of de laatste X-Men, die er wel in slagen entertainment te bieden zonder zo veel negatieve reacties op te roepen. Er is niks mis met af en toe eens gewoon fijn entertainment zonder meer, maar dat kan toch beter uitgevoerd dan wat Bay doet.

benjamin

Avatar

En ook dubbel spijtig nieuws: Snowpiercer kwam dit weekend uit in Amerika, maar weet geen plaatsje hier te bemachtigen - niet verwonderlijk aangezien de release limited was nadat de makers weigerden de film te verknippen om hem aan te passen aan de 'domme massa'.

nicolaas1982

Avatar

Hahahaha waarom zo serieus!
De film gaat om vermaak en heel veel mensen zien dat zo en zijn uiterst tevreden met het resultaat!
Dat de critici dat anders zien is hun zorg!
zolang er robots, actie en vrouwen in de film voorkomen is het een succes!

YOLO

Avatar

No surprise here. Het maakt geen barst uit wat men van deze film vindt. Al zou Optimus Prime het telefoonboek van L.A. doorlezen en daarna het boek in brand steken bij een tankstation (voor het explosie effect), dan nog komen mensen als vliegen hier op af. Het $$$ doel is weer bereikt.

benjamin

Avatar

nicolaas1982 "De film gaat om vermaak "


Net zoals zo veel andere films met betere ontvangst en minder geld.

Bane1

Avatar

Tjaa wat kun je zeggen. Iedereen zag het jammer genoeg aankomen.
Maar nog steeds ga ik hem zien. Hoe slecht het ook is. :| O+

afbeelding

Pete_027

Avatar

De standaard "kudde" gaat er gewoon weer heen:P

Gigan72

Avatar

Brein8998 ":'( :'( :'( :| :| :|
Zo zonde dat Transformers al dat geld afpakt van films die het wel verdienen. Oke je kan auto's laten vechten en een paar ontploffinkjes maken maar inhoudelijk heb je helemaal niks. Ik heb de film zelf nog niet gezien maar bij nader inzien ga ik dat ook niet doen. Ik geef michael bay geen cent voor het maken van poep!!! Gvd waar gaat het heen met hollywood!! F*CK YOU MICHAEL BAY!!! F*CK YOU!!!"


Stel je niet zo aan denk aan je hart

Feit is gewoon dat men dit soort films graag ziet.

Brein8998

Avatar

Gigan72 "Stel je niet zo aan denk aan je hart

Feit is gewoon dat men dit soort films graag ziet."

Een zeer tragisch feit :N

horizon

Avatar

Pete_027 "De standaard "kudde" gaat er gewoon weer heen:P"

Op film sites ben je juist "kudde" als je negatief over Bay/Transformers praat. :P

Nee, ik ga gewoon hoor. Dit zijn films die voor de bioscoop gemaakt zijn. Ik verwacht geen diepgravend verhaal of oscar vertolkingen. Ik wil grote robots en grote explosies!
(166 min is slechts 10 min langer dan vorige films, aanstellers. ;) ).

Ik ben blij dat mijn filmsmaak zeer breed is. Smiley face
Kun je van veel films genieten.

Hancock

Avatar

horizon "Op film sites ben je juist "kudde" als je negatief over Bay/Transformers praat. :P

Nee, ik ga gewoon hoor. Dit zijn films die voor de bioscoop gemaakt zijn. Ik verwacht geen diepgravend verhaal of oscar vertolkingen. Ik wil grote robots en grote explosies!
(166 min is slechts 10 min langer dan vorige films, aanstellers. ;) ).

Ik ben blij dat mijn filmsmaak zeer breed is. Smiley face
Kun je van veel films genieten."


Mooi gezegd :+
Ben het helemaal mee eens . Ben ook zo blij dat mijn smaak zeer breed is aangelegd!

Gigan72

Avatar

Brein8998 "Een zeer tragisch feit :N"


Dat is weer een ander verhaal

Pete_027

Avatar

horizon "Op film sites ben je juist "kudde" als je negatief over Bay/Transformers praat. :P
"


Ja, en als je er naartoe gaat en er geld aan uitgeeft "knudde":P

horizon

Avatar

Pete_027 "Ja, en als je er naartoe gaat en er geld aan uitgeeft "knudde":P"

Mwhuahahaaha.

benjamin

Avatar

Hancock "Mooi gezegd :+
Ben het helemaal mee eens . Ben ook zo blij dat mijn smaak zeer breed is aangelegd!"


Leuk voor jou, maar of je Transformers nu al dan niet kan waarderen heeft verder uiteraard helemaal niks met een brede smaak te maken.

PRIME

Avatar

benjamin "Leuk voor jou, maar of je Transformers nu al dan niet kan waarderen heeft verder uiteraard helemaal niks met een brede smaak te maken."


Tuurlijk wel, want jullie kunnen dat kennelijk niet, blijf je maar lekker ''doodstaren'' op je arthouse projectjes en films die ''minder'' geld verdienen. Volgens mij doen X-Men en Winter Soldier het helemaal niet slecht.

En accepteer gewoon dat er gewoon genoeg mensen zijn die een toffe actiefilm willen zien en niet altijd geconfronteerd willen worden met een serieus verhaal.

Jullie kunnen wel zeggen ''werd er maar nooit meer zulke films gemaakt'' maar je zal zien dat JULLIE films budget krijgen omdat de studio aan DIT soort films geld verdiend. Bye.

Steve-O

Avatar

Als de film niet zo lang zou duren zou ik er misschien wel heengaan, puur voor de eye-candy. Maar ik kan nu wel wachten op de blu-ray.

Brasco

Avatar

Als een film zoals Transformers met het vorige deel meer dan een miljard dollar heeft opgebracht is er dus iets wat het publiek aanspreekt. Dan hoef jij misschien niet naar deze film te gaan maar waarom zo moeilijk doen. Oke natuurlijk zijn de flims qua acteren bar slecht en soms gewoon stom gemaakt maar dat weerhoudt de mensen echt niet hoor, grote publiek gaat deze weer 1 miljard bezorgen en dan kunnen jullie weer veder zeuren bij deeltje 5. Mensen met een unlimited pasje pikken zulke films gewoon mee denk ik, althans ik ga het gewoon net als vorige delen in de bios zien, maakt me echt niks uit :+

Brein8998

Avatar

PRIME "Tuurlijk wel, want jullie kunnen dat kennelijk niet, blijf je maar lekker ''doodstaren'' op je arthouse projectjes en films die ''minder'' geld verdienen. Volgens mij doen X-Men en Winter Soldier het helemaal niet slecht.

En accepteer gewoon dat er gewoon genoeg mensen zijn die een toffe actiefilm willen zien en niet altijd geconfronteerd willen worden met een serieus verhaal.

Jullie kunnen wel zeggen ''werd er maar nooit meer zulke films gemaakt'' maar je zal zien dat JULLIE films budget krijgen omdat de studio aan DIT soort films geld verdiend. Bye."

Ok. Veel plezier bij de robotgevechten en ontploffingen waar je €15,- voor moet betalen. T+)

benjamin

Avatar

PRIME "Tuurlijk wel"


Dan heb jij een aangepaste definitie van 'brede smaak': dat betekent volgens mij nog steeds dat je openstaat voor meerdere genres en soorten films - niet dat je geen enkele film slecht mag vinden.

PRIME "En accepteer gewoon dat er gewoon genoeg mensen zijn die een toffe actiefilm willen zien en niet altijd geconfronteerd willen worden met een serieus verhaal."


Dus niet zoals die vreselijke serieuze The Avengers?

PRIME "Jullie kunnen wel zeggen ''werd er maar nooit meer zulke films gemaakt'' maar je zal zien dat JULLIE films budget krijgen omdat de studio aan DIT soort films geld verdiend. "


Wat zijn 'jullie' films hier precies? Gaat het hier ook weer over die intellectuele arthousefilmpjes als The Avengers?

JamesBond

Avatar

I'm so done with this shit...

Pete_027

Avatar

PRIME "Tuurlijk wel, want jullie kunnen dat kennelijk niet, blijf je maar lekker ''doodstaren'' op je arthouse projectjes en films die ''minder'' geld verdienen. Volgens mij doen X-Men en Winter Soldier het helemaal niet slecht.

En accepteer gewoon dat er gewoon genoeg mensen zijn die een toffe actiefilm willen zien en niet altijd geconfronteerd willen worden met een serieus verhaal.
"


Het is niet alleen het verhaal wat slecht is aan de Transformers films.

Toffe 'goede' actiefilms bestaan ook. Gareth Edwards laat met Godzilla zien een goede blockbuster te kunnen maken en Del Toro heeft dit ook laten zien met Pacific Rim om een paar voorbeelden te geven.

Glennekeeeee

Avatar

PRIME "Tuurlijk wel, want jullie kunnen dat kennelijk niet, blijf je maar lekker ''doodstaren'' op je arthouse projectjes en films die ''minder'' geld verdienen. Volgens mij doen X-Men en Winter Soldier het helemaal niet slecht.

En accepteer gewoon dat er gewoon genoeg mensen zijn die een toffe actiefilm willen zien en niet altijd geconfronteerd willen worden met een serieus verhaal.

Jullie kunnen wel zeggen ''werd er maar nooit meer zulke films gemaakt'' maar je zal zien dat JULLIE films budget krijgen omdat de studio aan DIT soort films geld verdiend. Bye."


bij je laatste punt heb je volledig gelijk, het is door dit soort films dat andere originele projecten groen licht kunnen krijgen

Frietgezicht

Avatar

horizon "Ik verwacht geen diepgravend verhaal of oscar vertolkingen. Ik wil grote robots en grote explosies!
"


Ik snap niet waarom Bay nog uberhaubt dialogen(hoe slecht ook) erin stopt.
Gewoon vanaf minuut 1 tot min 160 knokken is makkelijker,dan brengt die elke 6 maanden een Transformer-film uit ;)

Pete_027

Avatar

Frietgezicht "Ik snap niet waarom Bay nog uberhaubt dialogen(hoe slecht ook) erin stopt.
Gewoon vanaf minuut 1 tot min 160 knokken is makkelijker,dan brengt die elke 6 maanden een Transformer-film uit ;)"


Scriptschrijver ehren kruger is trouwens ook wel erg afgezakt na een geweldig begin met Arlington Road.

Frietgezicht

Avatar

Pete_027 "Scriptschrijver ehren kruger is trouwens ook wel erg afgezakt na een geweldig begin met Arlington Road."


Idd,die film was erg sterk en had een briljant einde.
Ik verwacht niet zo'n goed script maar idd wel erg afgezakt.

JamesBond

Avatar

horizon "Op film sites ben je juist "kudde" als je negatief over Bay/Transformers praat. :P

Nee, ik ga gewoon hoor. Dit zijn films die voor de bioscoop gemaakt zijn. Ik verwacht geen diepgravend verhaal of oscar vertolkingen. Ik wil grote robots en grote explosies!
(166 min is slechts 10 min langer dan vorige films, aanstellers. ;) ).

Ik ben blij dat mijn filmsmaak zeer breed is. Smiley face
Kun je van veel films genieten."


Ik heb een zeer brede filmsmaak, maar dat houdt niet gelijk in dat je van meer films kan genieten. Niet alle actiefilms zijn even goed. "Smaak" is een bepaalde subjectieve voorkeur, dus dat betekend niet dat je van meer films kan genieten. Als je van meer films kan genieten betekent dat gewoon dat je lage eisen aan een film stelt...

Hancock

Avatar

Pete_027 "Het is niet alleen het verhaal wat slecht is aan de Transformers films.

Toffe 'goede' actiefilms bestaan ook. Gareth Edwards laat met Godzilla zien een goede blockbuster te kunnen maken en Del Toro heeft dit ook laten zien met Pacific Rim om een paar voorbeelden te geven."


Hmm vondt Godzilla erg tegenvallen helaas . En persoonlijk vondt ik Transformers beter dan Pacific rim .
Smaken verschillen :+

horizon

Avatar

JamesBond "Ik heb een zeer brede filmsmaak, maar dat houdt niet gelijk in dat je van meer films kan genieten. Niet alle actiefilms zijn even goed. "Smaak" is een bepaalde subjectieve voorkeur, dus dat betekend niet dat je van meer films kan genieten. Als je van meer films kan genieten betekent dat gewoon dat je lage eisen aan een film stelt..."

Tja. Smaak is inderdaad subjectief.
En lage eisen zou ik veranderen in andere eisen. Het varieert per filmtype wat die eisen zijn. In het blockbuster genre zijn de eisen anders dan de eisen in het comedy genre. En dan verschillen de eisen weer per persoon, zo vind de een de humor van Ted geweldig en de ander verschrikkelijk bijvoorbeeld.

En natuurlijk de subjectiviteit.

Hancock

Avatar

JamesBond "Ik heb een zeer brede filmsmaak, maar dat houdt niet gelijk in dat je van meer films kan genieten. Niet alle actiefilms zijn even goed. "Smaak" is een bepaalde subjectieve voorkeur, dus dat betekend niet dat je van meer films kan genieten. Als je van meer films kan genieten betekent dat gewoon dat je lage eisen aan een film stelt..."


Ook dat is bepalend per film . Voor transformers hoef je geen hoge eisen te stellen . Ear and eye candy met veel explosies T+)
Voor bijv Godzilla en dawn of the planet of the apes zijn mijn eisen dan weer wel hoog! Godzilla heeft al gefaald in mijn ogen ...
En voor de mensen die echt echt zo'n hekel hebben aan Bay en zijn transformers kijk dan gewoon niet !
Boycot de film ofzo .
I dont care 8-)

Gigan72

Avatar

Krijg soms het gevoel dat de haat tegen Transformers alleen komt om dat het van Mr bay is.
Als iemand anders deel 4 had gemaakt en de film was het zelfde zo als die nu is dan was de haat er niet.

benjamin

Avatar

Gigan72 "Als iemand anders deel 4 had gemaakt en de film was het zelfde zo als die nu is dan was de haat er niet."


En dat kun jij weten omdat?

Gigan72

Avatar

benjamin "Kun jij anders geen cursussen geven om ons ook te leren hoe je zo goed kunt voorspellen wat en hoe andere mensen denken? Of kan je het toch niet en is dit de zoveelste 'ik kan niet tegen andere meningen dus verzin ik een slecht excuus waardoor die meningen niet zouden meetellen'-post?"


Ik kan heel goed tegen een andere mening maar als ik al die haat lees denk ik pffff kom op zeg en dan krijg ik echt soms wel het gevoel dat men Bay haat om dat de rest het ook doet en om er bij te horen.
Ze haten de film al nog voor men 1 seconden heeft gezien.
En al die haters van de Transformers films die zitten wel als eerste in de bios om deel 4 te kijken.

Men haat Bay maar ze willen wel Badboys 3 van hem zien.

Gigan72

Avatar

benjamin "En dat kun jij weten omdat?"


Om dat als je Bay niet haat dan hoor je er niet bij ( hier valt het nog wel mee maar kijk eens op imdb echt niet normaal soms of op CBM )

Bay is zeker niet de beste die er is maar zo slecht als men roept is hij ook niet.

benjamin

Avatar

Gigan72 "Ze haten de film al nog voor men 1 seconden heeft gezien."


Wie zijn 'ze': je doet exact hetzelfde als Bay: de wereld onderverdelen in hokjes van 'fans' en 'haters'. Beide groepen zullen er zijn, maar er zijn ook mensen die echt een mening hebben en argumenten kunnen geven - ik ga nogmaals verwijzen naar mensen als Stuckmann of JeremyJahns wiens reviews ik al eerder gepost heb. Zonder te beweren dat je het er per se eens mee moet zijn, kun je toch moeilijk zeggen dat zij niet punten geven die op de film zelf slaan en niet gewoon op vooroordelen.

En daarnaast, die zogenaamde haat (als je het dan zo noemt) tegen Bay komt wel ergens van: mensen hebben niet naar een dartsbord geworpen om te bepalen wie ze goed en slecht moeten vinden.

Angelater

Avatar

Meh, ik mag Bay wel. Hij maakt vermakelijke films, maar de Transformers films beginnen voor mij onderhand een beetje saai te worden. Ik zeg niet dat Bay originele films maakt (verre van zelfs), maar hopelijk stort ie zich op iets anders dan CGI-gecreëerde robotten die elkaar en onze steden de harses in slaan.

Qua humor zagen clips van deze film er ook niet goed uit. Wahlberg lijkt op de automatische piloot. Naja, ik zal het vanzelf zien. Toch kijk ik er een beetje tegenaan.

Gigan72

Avatar

benjamin "Wie zijn 'ze': je doet exact hetzelfde als Bay: de wereld onderverdelen in hokjes van 'fans' en 'haters'. Beide groepen zullen er zijn, maar er zijn ook mensen die echt een mening hebben en argumenten kunnen geven - ik ga nogmaals verwijzen naar mensen als Stuckmann of JeremyJahns wiens reviews ik al eerder gepost heb. Zonder te beweren dat je het er per se eens mee moet zijn, kun je toch moeilijk zeggen dat zij niet punten geven die op de film zelf slaan en niet gewoon op vooroordelen.

En daarnaast, die zogenaamde haat (als je het dan zo noemt) tegen Bay komt wel ergens van: mensen hebben niet naar een dartsbord geworpen om te bepalen wie ze goed en slecht moeten vinden."


ik ben het heel vaak eens met JeremyJahns maar ik heb TF 4 nog niet gezien dus kan ik niet zeggen of hij wel of geen gelijk heeft.

Als het echt zo is dat deel 4 kut zal ik dat zeker toegeven maar moet ik dan Bay haten nee zeker niet.
als men deel 1,2 en 3 al kut vindt waarom ga ja dan nog naar deel 4 ?
(Ik ben ook helemaal klaar met die marvel films maar ik haat ze niet ook haat ik de makers niet.
en de films die nog komen ach ik zie het wel misschien ooit een xmop tv )

ik vindt gewoon dat ze ( soms ) te ver gaan met die haat tegen hem.
Spielberg zit ook achter de Transfomers films maar daar hoor je niemand over.
Ja ik weet hij is alleen producent maar ook HIJ geeft zijn goedkeuring ook hij kan zeggen nee Bay zo doen we het niet of dat moet echt overnieuw.

En als ik net over ze heb dan heb ik het over die gasten op imdb/CBM enzo
Niet over me filmtotaal vrienden ;)

Muufley

Avatar

Transformers Age of Extinction is DOGSHIT

Robintje

Avatar

Brein8998 "Ok. Veel plezier bij de robotgevechten en ontploffingen waar je €15,- voor moet betalen. T+)"


Komt helemaal in orde.. geweldig zulke films !
Hier heb ik zeker € 14,50 voor over in IMAX =)

Remco

Avatar

Tja was te verwachten. Ik ga er in ieder geval niet heen ben bang dat ik in slaap val. Al diezelfde irritante humor zit er zo te horen ook weer in en een paar explosies zijn leuk maar als het dat de hele film lang is ben ik er al gauw klaar mee. Mooie balans tussen aktie en een goed verhaal en goede acteurs is toch de reden waarom ik naar de bios ga maar dat kun je bij Bay vergeten helaas............

PRIME

Avatar

Brein8998 "Ok. Veel plezier bij de robotgevechten en ontploffingen waar je €15,- voor moet betalen. T+)"


k heb een pathe pas doeiiii

PRIME

Avatar

benjamin "Wat zijn 'jullie' films hier precies? Gaat het hier ook weer over die intellectuele arthousefilmpjes als The Avengers?"waarom haal jij altijd avengers erbij? Was echt niet zon hoogstaande film hoor.

PRIME

Avatar

Pete_027 "Het is niet alleen het verhaal wat slecht is aan de Transformers films.

Toffe 'goede' actiefilms bestaan ook. Gareth Edwards laat met Godzilla zien een goede blockbuster te kunnen maken en Del Toro heeft dit ook laten zien met Pacific Rim om een paar voorbeelden te geven."


Heb je Godzilla wel gezien? Ik denk dat die evenredig staat aan TF als je er een 'Everything wrong with' van maakt. Evenals Pacific Rim, die dope was, maar gewoon oersaai los van die bots.

Pete_027

Avatar

PRIME "Heb je Godzilla wel gezien? Ik denk dat die evenredig staat aan TF als je er een 'Everything wrong with' van maakt. Evenals Pacific Rim, die dope was, maar gewoon oersaai los van die bots."


Ik vond Pacific Rim niet saai. De film heeft een goed opbouwend verhaal. Laatst Transformers 3 maar eens gezien, die is pas saai en langdradig:O

benjamin

Avatar

PRIME "waarom haal jij altijd avengers erbij?"


Probeer daar nu eens zelf over na te denken - is echt niet zo moeilijk hoor.

horizon

Avatar

benjamin "Probeer daar nu eens zelf over na te denken - is echt niet zo moeilijk hoor."

Omdat de actie scene op het einde van The Avengers, zeg maar laatste half uur, enorm veel lijkt op de eerder uitgebrachte actie scene in het laatste half uur van Transformers Dark of the Moon?

The Avengers was oke
Pacific Rim was oke
Dark of the Moon was oke

Maar ik prefereer de laatste omdat het gewoon Transformers zijn.

Gigan72

Avatar

horizon "Omdat de actie scene op het einde van The Avengers, zeg maar laatste half uur, enorm veel lijkt op de eerder uitgebrachte actie scene in het laatste half uur van Transformers Dark of the Moon"


Helemaal mee eens het eind gevecht in The Avengers is gewoon een ripoff van Transformers 3.

benjamin

Avatar

Gigan72 "Helemaal mee eens het eind gevecht in The Avengers is gewoon een ripoff van Transformers 3."


Als je gelijk hebt, zou dat betekenen dat ze dus eerst opnames hadden (want teaser was bij Captain America en die kwam niet lang na Transformers 3 uit) en daarna pas het eindgevecht bedacht, opgenomen (dus cast helemaal teruggeroepen) en digitaal bewerkt hebben in relatief weinig tijd - en o ja, dat allemaal zonder dat het script een rommeltje is geworden wat normaal gebeurt als je eerst een eerste helft opneemt zonder je finale te kennen. En die strategie (waarbij je begint op te nemen zonder te weten hoe de film afloopt) is dus voor alle duidelijkheid toegepast op die film waar men al eerst met vier andere films naar aan het opbouwen was en dus vrij belangrijk is voor de studio?

JamesBond

Avatar

horizon "Maar ik prefereer de laatste omdat het gewoon Transformers zijn."


Nogal een onzin argument, vind je niet?

horizon

Avatar

JamesBond "Nogal een onzin argument, vind je niet?"

Integendeel. De Transformers franchise vind ik boeiender dan de Marvel superhelden. Dus kan me de film ook direct meer boeien.
Was Pacific Rim meer als Gundam Wing geweest dan had die de concurrentie met Transformers kunnen aangaan.

horizon

Avatar

benjamin "Als je gelijk hebt, zou dat betekenen dat ze dus eerst opnames hadden (want teaser was bij Captain America en die kwam niet lang na Transformers 3 uit) en daarna pas het eindgevecht bedacht, opgenomen (dus cast helemaal teruggeroepen) en digitaal bewerkt hebben in relatief weinig tijd - en o ja, dat allemaal zonder dat het script een rommeltje is geworden wat normaal gebeurt als je eerst een eerste helft opneemt zonder je finale te kennen. En die strategie (waarbij je begint op te nemen zonder te weten hoe de film afloopt) is dus voor alle duidelijkheid toegepast op die film waar men al eerst met vier andere films naar aan het opbouwen was en dus vrij belangrijk is voor de studio?"


Misschien is het toeval dat de eindgevechten op elkaar lijken, maar tja, Transformers was eerder dus dat is het referentie kader. ;)

Gigan72

Avatar

benjamin "Als je gelijk hebt, zou dat betekenen dat ze dus eerst opnames hadden (want teaser was bij Captain America en die kwam niet lang na Transformers 3 uit) en daarna pas het eindgevecht bedacht, opgenomen (dus cast helemaal teruggeroepen) en digitaal bewerkt hebben in relatief weinig tijd - en o ja, dat allemaal zonder dat het script een rommeltje is geworden wat normaal gebeurt als je eerst een eerste helft opneemt zonder je finale te kennen. En die strategie (waarbij je begint op te nemen zonder te weten hoe de film afloopt) is dus voor alle duidelijkheid toegepast op die film waar men al eerst met vier andere films naar aan het opbouwen was en dus vrij belangrijk is voor de studio?"


Hoe het met de opnames zat geen idee maar je moet eens kijken naar het eind gevecht van TF3 en dan er na die van The Avengers
Dan zie je hoe het eind gevecht van The Avengers een copie is van TF3

PRIME

Avatar

JamesBond "Nogal een onzin argument, vind je niet?"Dit is toch echt gewoon zijn uiting van smaak, of ga je dit nu voor een ander invullen?

NieuwsFilm

meest populair