Algemeen

'Teenage Mutant Ninja Turtles' beleeft sterk debuut

Marvel's Guardians of the Galaxy is al van de troon gestoten.

door Jim Pedd op 11.08.2014 om 09:32 in Algemeen
Er werd niet heel veel van Teenage Mutant Ninja Turtles verwacht, dus het debuut van 65 miljoen dollar dat de film beleefde, mag er wel zijn. Geen wonder dus dat studio Paramount alvast groen licht heeft gegeven aan een vervolg. De film stootte zelfs de nummer één van vorige week, Marvel's Guardians of the Galaxy van de troon. TMNT verdiende op de 3,845 schermen waarop deze in première ging, een gemiddelde van 16,905 dollar per scherm. Niet misselijk dus. Voor Guardians of the Galaxy was er nog 41,5 miljoen dollar over afgelopen weekend, waarmee de opbrengst gedaald is met 56 procent. Toch was de opbrengst goed voor het beste tweede weekend van het jaar. Gemiddeld werd er nog 10,159 dollar verdiend op de 4,088 schermen waarop de film te zien is. De nummer drie is een nieuwkomer: Into the Storm. Deze verdiende in zijn openingsweekend 18 miljoen dollar, op 3,434 schermen. Gemiddeld was de film goed voor 5,246 dollar.

The Hundred-Foot Journey is ook een nieuwkomer, met de opbrengst van 11,1 miljoen dollar. Deze verdiende gemiddeld meer dan de nummer drie van de week. Op de 2,023 schermen waarop The Hundred-Foot Journey in première ging, werd gemiddeld 5,498 dollar verdiend. Een dikke tweehonderd dollar meer dus dan Into the Storm. Lucy is de nummer vijf en leverde in zijn derde week nog eens 48,9% in. Toch staat de film al op een mooie 97,3 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Dansfilm Step Up: All In staat in zijn première weekend in de Verenigde Staten op 6,5 miljoen dollar. Op de 2,072 schermen verdiende de film 3,173 dollar gemiddeld.

Dan is er nog de nummer zeven van de week: Hercules. Deze verdiende 5,7 miljoen dollar in zijn derde week en staat in de Verenigde Staten nu op een totaal van 63,4 miljoen dollar. Gemiddeld werd er op 2,896 schermen nog maar 1,968 dollar verdiend. Van alle films in de top tien is Get on Up de film die het meeste inleverde ten opzichte van het vorige weekend. 63,1 procent verdween er van de opbrengst van vorige week, waardoor er nog maar 5 miljoen over was.

Dawn of the Planet of the Apes verdiende 4,4 miljoen dollar in zijn vijfde week en staat op 197 miljoen dollar. Het zou zomaar kunnen dat de film de tweehonderd miljoen dollar-grens bereikt in de Verenigde Staten volgende week. Hekkensluiter is Planes: Fire & Rescue, die 60 procent inleverde en 2,4 miljoen dollar verdiende in zijn vierde wee. 52,9 miljoen dollar is er de totale opbrengst nu in de Verenigde Staten.

Overigens lijkt het erop dat deze maand augustus de beste ooit gaat zijn in de Amerikaanse box office en dat het voor het eerst zal zijn dat de grens van 1 miljard dollar wordt bereikt in één maand.
1. (-)Teenage Mutant Ninja Turtles $65,000,000 $65,000,000 $125 21 augustustrailer 2. (1)Guardians of the Galaxy $41,531,000 $175,922,000 $170 14 augustustrailer 3. (-)Into the Storm $18,015,000 $18,015,000 $50 28 augustustrailer 4. (-)The Hundred-Foot Journey $11,123,000 $11,123,000 $22 9 oktobertrailer 5. (2)Lucy $9,331,000 $97,354,000 $40 draaittrailer 6. (-)Step Up: All In $6,575,000 $6,757,000 ? draaittrailer 7. (4)Hercules $5,700,000 $63,461,000 $100 draaittrailer 8. (3)Get On Up $5,012,000 $22,927,000 ? 05-03-15trailer 9. (5)Dawn of the Planet of the Apes $4,400,000 $197,834,000 $170 draaittrailer 10. (6)Planes: Fire & Rescue $2,419,000 $52,950,000 $50 draaittrailer
DW VW Film OpbrengstTotale opbrengstBudget*Release NL Trailer


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Scheerzeep

Avatar

Ik dacht echt dat 'Teenage Mutant Ninja Turtles' zou floppen. De beelden spraken mij totaal niet aan; erg rommelig en onduidelijk.

Gigan72

Avatar

Ach niet dat ik de film snel ga zien maar beter dit op 1 dan die marvel crap

Kamajiisama

Avatar

"Turtle Powurr"..., :E ,

benjamin

Avatar

Vraag me eigenlijk meer af waarom er mensen hun geld willen geven aan Into The Storm, maar goed, Ninja Turtles lijkt toch ook weer te vlot te scoren. Dan had ik liever Guardians, geweldig toffe film waar ik me echt mee heb kunnen amuseren, nog een weekje daar aan de top zien kamperen.

iza

Avatar

Persoonlijk vond ik de film een diepe teleurstelling.
Op IMDB verschilt de rating tussen de 1990 versie en deze maar minimaal en dat vind ik erg jammer. De stem van Splinter was vreselijk en zijn rol als vader & gids is veranderd in die van een plaag geest. Zijn martial arts kennis komt uit een boekje en hij verliest van Shredder. Wat is niet origineel & gekopieerd:
-Het plan v/d bad guys (VforV)
-Het wapen pak van Shredder(The Wolverine)
-the story of origine (The amazing spider man (2)
-een script zo slecht als deze heb ik helaas vaker van Bay gezien

Roeltje

Avatar

benjamin "Vraag me eigenlijk meer af waarom er mensen hun geld willen geven aan Into The Storm"


Ik ga er geld aan uitgeven :D

On topic:
Ben wel benieuwd naar TMNT, als een popcorn film gewoon.

Veel meer zin nog in Guardians!

batmaster

Avatar

TMNT is gemaakt als een jongere/kinderfilm. Dus de hele familie gaat er naar toe=veel kaartverkoop.

Decepticon

Avatar

batmaster "TMNT is gemaakt als een jongere/kinderfilm. Dus de hele familie gaat er naar toe=veel kaartverkoop."
Helemaal juist, ik had wel verwacht dat dit zou gebeuren, Turltes is big, al jaren lang, veel bekender en groter dan Guardians.

Decepticon

Avatar

Roeltje "Ik ga er geld aan uitgeven :D"
Ha, ik ook, Into The Storm lijkt mee een erg vermakelijk rampenfilm, de trailer ziet er goed, dus ik wil hem wel zien in de bios. Eindelijk eens een soort opvolger voor Twister. :P

Kamajiisama

Avatar

Iemand nog naar Brett Ratner's Hercules geweest ? Is het de moeite waard ?

Brein8998

Avatar

Erg jammer dat zulke schijtfilms tegenwoordig veel geld opleveren en guardians is gedaald naar de 2e plek.
Dawn of the apes verdient het de best verdiende film te zijn. Ik hoop dat die Turtles snel van de eerste plek worden gestoten.

johnwayne

Avatar

batmaster "TMNT is gemaakt als een jongere/kinderfilm. Dus de hele familie gaat er naar toe=veel kaartverkoop."


Dat zou je misschien denken, maar klopt niet. De film heeft een PG13-rating en is dus niet geschikt voor jongere kijkers en is dan ook geen familiefilm.

Angelater

Avatar

Kamajiisama "Iemand nog naar Brett Ratner's Hercules geweest ? Is het de moeite waard ?"

Nee. Bewaar 'em voor DVD, als je hem perse wilt zien. Het bioscoopgeld niet waard, naar mijn gevoel.

Decepticon

Avatar

johnwayne "Dat zou je misschien denken, maar klopt niet. De film heeft een PG13-rating en is dus niet geschikt voor jongere kijkers en is dan ook geen familiefilm."
Ja, maar de kids van 10,11,12 jaar komen echt wel naar binnen met hun ouders hoor en jonger ook wel. Toen ik voor de 2e keer naar Transformers 4 ging, was even raar genoeg op een zondagmiddag en daar zaten een aantal kids van rond de 7 jaar met hun ouders hoor.
Dat heb ik eigenlijk bij bijna alle TF films meegemaakt en dat dan ook nog 's avonds.

Muufley

Avatar

Kamajiisama "Iemand nog naar Brett Ratner's Hercules geweest ? Is het de moeite waard ?"


Tis een Brett Ratner film....moet je nog meer weten?

YOLO

Avatar

Muufley "Tis een Brett Ratner film....moet je nog meer weten?"

Of het de moeite waard is?

iza

Avatar

In de verkeerde topic geplaatst O+

Totalmovie "die vechtscene tussen Splinter en Shredder is meesterlijk."
Ik vond 't rampzalig en onrealistisch.
De levenslange studie en beoefening van martial arts krijg je niet uit één boekje geleerd. Van een wijze gids is Splinter veranderd in een treiteraar(met een belachelijke stem en geen zinnig woord gesproken)

Decepticon "Er zijn veel figuren hier die dowloaden ipv naar de bios gaan."
Als levenslange fan van de oude film(s) wist ik dat de film zou tegenvallen, ik moest het alleen zeker weten. Het rechtvaardigd natuurlijk niks maar vanwaar ik zit kun je (in dit geval) niet stelen van een dief. Zonder probleem kun je een handjevol feitelijke voorbeelden noemen die Michael Bay direct van andere directors heeft gestolen.

'Overigens lijkt het erop dat deze maand augustus de beste ooit gaat zijn in de Amerikaanse box office en dat het voor het eerst zal zijn dat de grens van 1 miljard dollar wordt bereikt in één maand.'

Deze figuren..

'I'm not guilty.
The lawmakers, the politicians, the studio bosses,
You're the one who's guilty.
all you who lobby against making downloading legal.
Ain't no movie being made in Harlem.
Not one of us in here owns a large production company.
This thing is bigger than TMNT.
This is big business.
This is the American way.'

NieuwsFilm