Regisseur Brad Peyton onthult reden uitstel DC's 'Lobo'

Dwayne Johnson zou ooit eens de buitenaardse huurmoordenaar/premiejager spelen.

Inmiddels is het alweer langer dan twee jaar geleden sinds we te horen kregen dat acteur Dwayne Johnson niet meer aan Lobo werkte, een nieuw project van Warner Bros. en DC Comics. Brad Peyton, die aan het project verbonden was, heeft nu aan ComingSoon.net verteld waarom hij denkt dat het project als een kaartenhuis in elkaar viel.

"Ik geloof dat DC prioriteiten aan het stellen was, om te zien wat ze eerst moesten maken voor de basis van het DC Universum. Afgeleid op wat ze hebben gediscussieerd denk ik dat het zo zit. Ze hadden het toen vooral over Justice League en Batman v Superman die naar Flash, Wonder Woman en Aquaman moesten werken. Het zijn zo'n beetje de pilaren van dat universum."

Nadat de plannen voor een Lobo-prent opzij geschoven werden, gingen Peyton en Johnson met San Andreas aan de slag. Peyton geeft eerlijk toe dat hij, na al het werk dat hij in het script gestoken had, ontzettend veel naar de film uitkeek, maar ook begrijpt waarom Warner Bros. het project op pauze plaatste.

"Ik had het scenario herschreven en was heel erg opgewonden. Naar hun inschattingen, daarentegen, was Lobo niet één van de grote spelers. Dat kon ik wel begrijpen. Ik denk dat, wanneer je een stripboekenuniversum wil creëren, je hem eerst correct moet oprichten. 'Dit is de toon. Dit zijn de hoofdkarakters.' Daarna kunnen we ons op zijprojecten richten. Marvel is momenteel bezig met hun kleinere personages, zoals Ant-Man en Guardians of the Galaxy. Zij moesten ook met hun grote titels beginnen om The Avengers te stichten. Ik heb het gevoel dat DC daar nu is. Zij zijn nu bezig dat team op te richten."

En dat klopt ook. Warner Bros. heeft de afgelopen paar jaar alles gedaan behalve duimendraaien. Zo hebben zij t/m 2020 aardig wat titels gereserveerd om aan te sleutelen. De eerste best delen, die Man of Steel moeten opvolgen, zijn o.a. de eerder genoemde Batman v Superman: Dawn of Justice, Suicide Squad en Justice League: Part One. Vanaf volgend jaar maart zullen we zien hoe het filmuniversum van DC zich verder uitbreidt.



NieuwsFilm

meest populair