Massa filmtitels vinden prematuur de weg naar het internet

Massa filmtitels vinden prematuur de weg naar het internet

Belovende grootheden zoals 'The Revenant' en 'The Hateful Eight' zijn in goede kwaliteit te downloaden.

Enkele maanden nadat een film haar plezier in de bioscoop heeft verspreid, mogen liefhebbers het avontuur opnieuw gadeslaan door middel van een aankoop in de winkel of het gebruik van een legale streamingdienst. Het is rondom deze tijd dat welbekende onwettige blu-ray rips hun weg naar het internet vinden, waaronder op torrent websites. Het is één van de vele klachten die filmstudio's bezitten, maar het kan altijd nog erger. Wanneer bijvoorbeeld een kwaadwillige recensent zijn of haar kopie van een film uitlekt die nog in het filmtheater moet verschijnen.

Dit heeft laatst helaas plaatsgevonden in grote mate, dat meldt TorrentFreak.com. Naar verluidt worden er, op het moment van lezen, wel honderdduizenden 'screener' kopieën gedownload van grootschalige prenten als The Revenant, Steve Jobs, Legend, In the Heart of the Sea, Joy, Creed, Straight Outta Compton, Room, The Peanuts Movie en Carol. Zoals jullie zien is het een mengeling van films die pas geleden uit zijn gekomen of binnenkort.

Vele van de bovengenoemde films zijn vermoedelijk naar beoordelaars gestuurd om een recensie te schrijven. Deze handelingen worden eveneens uitgevoerd rondom periodes dat ambitieuze projecten in aanmerking komen voor Oscars en andere gewichtige prijzen. De groep die verantwoordelijk is voor de omvangrijke actie noemt zichzelf Hive-CM8. Zij zouden op de kop af 40 films in hun bezit hebben, welke allemaal de kwaliteit bezitten van een dvd-rip, zonder watermerken en tijdsvermeldingen. "We zullen ze één voor één uitbrengen, beginnende met de meest populaire titels van het jaar," aldus een opmerking van hen.

Vorig jaar werd in een gelijksoortig proces The Expendables 3 uitgelekt, drie weken voordat de film in de bioscoop uitkwam. De actiefilm met Sylvester Stallone werd meer dan 2 miljoen keer gedownload. Volgens Lionsgate zou dat de voornaamste reden zijn geweest dat de knok- en schietfilm het niet naar behoren deed aan de kassa, in weerwil van matige kritieken.

Ondanks dat vele filmstudio's, cast en crewleden de klos zijn geworden door deze akelige verrichting, is er één individu die het geluk absoluut niet aan zijn kant heeft staan: Quentin Tarantino. Zijn The Hateful Eight valt ook onder de slachtoffers die ruimschoots illegaal opgehaald wordt. Leden van FilmTotaal zullen Tarantino's afgrijzen erkennen, omdat vorig jaar het scenario van zijn western per abuis royaal te lezen was via het internet. De filmmaker besloot daaropvolgend de film af te blazen en het verhaal uit te brengen in boekvorm. Nadien wilde hij zijn fans alsnog verblijden met een live-action traktatie, welke nu gratis terug te vinden is. De ware supporters onder jullie zullen daarentegen best wel tot 7 januari kunnen wachten. Dan zien we in de cinema hoe acht verachtelijke stervelingen samen een koud nachtje doorbrengen in een herberg.



NieuwsFilm

meest populair