POLL: Box Office-krakers van 2016

POLL: Box Office-krakers van 2016

The Force Awakens de kraker van 2015; welke film wordt de topper van 2016?

Komende maanden blijft Star Wars: The Force Awakens de nodige miljoenen binnenslepen. Op de eerste grote blockbuster van 2016 moeten we een kleine drie maanden wachten en vanaf dat moment verschijnt ongeveer elke week een potentiële kaskraker. Met de POLL van de week kijken we vooruit naar de allergrootste kaskrakers, met de vraag: Welke film wordt volgens jou dé kaskraker van 2016?

Eind maart verschijnt met Batman v Superman: Dawn of Justice de eerste kanshebber. Warner Bros. zet alles op alles om er een financieel succes van te maken. Met een productiebudget van minimaal $200 miljoen en vermoedelijk een waanzinnige pot met geld voor de promotie is de superheldenfilm van Zack Snyder de échte aftrap van het DC Extended Universe, het antwoord op het uiterst succesvolle Marvel Cinematic Universe.

Ongeveer een maand later is het Marvel die de aftrap geeft aan de derde fase van het MCU, met Captain America: Civil War. Net als in Batman v Superman worden er superhelden tegenover elkaar gezet. Het moet een soort revanche worden op de financiële score van Avengers Age of Ultron, die toch minder goed presteerde dan vooraf werd gehoopt en zeker werd voorspeld.

De blockbuster die in de zomer van 2016 de meeste kans lijkt te maken op een waanzinnige topscore is Independence Day: Resurgence. Het eerste deel wist in 1996 een - voor dat moment - waanzinnige $816 miljoen op te halen en het lijkt erop dat Roland Emmerich en 20th Century Fox alles uit de kast halen voor Resurgence.

Aan het einde van het jaar verschijnen twee potentiële toppers. Fantastic Beasts and Where to Find Them zal flink gaan profiteren van het eerdere succes met Harry Potter en Rogue One: A Star Wars Story gaat waarschijnlijk baat hebben bij het huidige succes van The Force Awakens.

Uiteraard zijn er meer titels die een (kleinere) kans maken om dé kaskraker van 2016 te worden. De outsiders lijken The Jungle Book, X-Men: Apocalypse, Warcraft: The Beginning, Alice Through the Looking Glass, Finding Dory en Inferno te zien.

Alle potentiële kandidaten tref je in het overzicht De grootste releases van 2016! Succes met stemmen!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair