Algemeen

'The Boss' zet 'Batman v Superman: Dawn of Justice' op zijn plaats

Opnieuw financiële duikeling voor de DC-film.

door Bram de Groot om 20:39 in Algemeen
Het zit Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice opnieuw niet mee. De ambitieuze superheldenfilm moest in het derde weekend zo'n 54% inleveren ten opzichte van het voorgaande weekend en kwam uit op een verder nog best redelijke $23,4 miljoen. Nieuwkomer The Boss (RT = 18%, IMDb = 2,7) lijkt echter net iets beter te presteren met $23,5 miljoen en hierdoor moet BvS genoegen nemen met een tweede plaats.

Wereldwijd ziet Dawn of Justice met $783,5 miljoen de $800 miljoen naderen. Dit is uiteraard een toch wat matige tussenstand voor een film waarin Batman, Superman en Wonder Woman te zien zijn. Het lijkt er niet op dat de (voorheen zo) magische grens van $1 miljard wordt gepasseerd. Wie weet krijgen we nog een bioscoopgang van de uitgebreide versie en wordt daarmee de grens wel bereikt.

Nog een nieuwkomer: Hardcore Henry
Naast Ben Falcone's The Boss met onder meer Melissa McCarthy en Kristen Bell wist ook de POV-actiefilm Hardcore Henry (RT = 51%, IMDb = 2,7) de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10 binnen te komen. Met een redelijke $5,1 miljoen. Beide nieuwkomers werden echter wat mager ontvangen.

Verdere opvallende cijfers
Walt Disney's Zootopia / Zootropolis wist in het zesde weekend weer goed te scoren. Met $14,4 miljoen groeide de animatiefilm door naar $296,0 miljoen in de States en $852,5 miljoen wereldwijd. Hekkensluiter is de goed ontvangen thriller Eye in the Sky, met $2,8 miljoen.

Aankomend weekend
De Noord-Amerikaanse Box Office Top 10 verwelkomt hoogstwaarschijnlijk drie nieuwe releases met de komedie Barbershop: The Next Cut, de actiefilm Criminal en de avonturenfilm The Jungle Book.

De Noord-Amerikaanse Box Office Top 10:

4. (N)The Boss $23,480,000 $23,480,000 $29 21-04-16trailer 2. (1)Batman v Superman: Dawn of Justice $23,435,000 $296,685,542 $250 draaittrailer 3. (2)Zootopia $14,353,000 $296,012,482 $150 draaittrailer 4. (3)My Big Fat Greek Wedding 2 $6,420,000 $46,752,820 $18 donderdagtrailer 5. (N)Hardcore Henry $5,096,000 $5,096,000 $10 21-04-16trailer 6. (5)Miracles from Heaven $4,844,000 $53,850,619 $13 09-06-16trailer 7. (4)God's Not Dead 2 $4,051,000 $13,835,295 $5 onbekendtrailer 8. (6)The Divergent Series: Allegiant $3,600,000 $61,829,566 $110 draaittrailer 9. (7)10 Cloverfield Lane $3,000,000 $67,975,540 $25 draaittrailer 10. (9)Eye in the Sky $2,829,375 $10,405,889 onbekend 12-05-16trailer
DW VW Film OpbrengstTotale opbrengstBudget*Release NL Trailer


20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Misschien wel even voor de volledigheid vermelden dat deze nummers nog maar een (weliswaar vrij degelijke) schatting zijn en met dit minieme verschil het wel mogelijk is dat Batman V Superman toch nog de eerste plaats blijkt te hebben volgens mij. Volgend weekend zal het minder close worden en zal Jungle Book wellicht een heel goed openingsweekend kennen.

YOLO

Avatar

Als Batman v Superman: Dawn of Justice wordt verslagen door The Boss, dan zegt dat toch wel iets (van beide film wel te verstaan :P ). En mocht Jungle Book volgende week op 1 staan, dan denk ik dat Disney weer de komende weken de boxoffice gaat beheersen. Keanu & The Huntsman: Winter's War zouden eventueel nog Jungle Book in de weg kunnen staan.

StarWars2015

Avatar

YOLO "Als Batman v Superman: Dawn of Justice wordt verslagen door The Boss, dan zegt dat toch wel iets (van beide film wel te verstaan :P ). En mocht Jungle Book volgende week op 1 staan, dan denk ik dat Disney weer de komende weken de boxoffice gaat beheersen. Keanu & The Huntsman: Winter's War zouden eventueel nog Jungle Book in de weg kunnen staan."
En al verslagen in de derde week, moet toch een fikse domper zijn voor de filmstudio.

The Jungle Book krijgt uitstekende reviews, daar gaan de twee films die je noemt echt niet mee kunnen concurreren.

ISIM

Avatar

Nu weten we het wel.BvS viel blijkbaar niet bij iedereen even goed. Maar om daar elke dag een artikel aan te wijden lijkt me een beetje overdreven.

benjamin

Avatar

StarWars2015 "En al verslagen in de derde week, moet toch een fikse domper zijn voor de filmstudio."
Op zich maakt het nu niet zo gek veel uit wanneer je wordt verslagen, dat hangt af van wanneer welke concurrent in de zalen verschijnt - de eigenlijke cijfers en de drop zijn vooral wat tegenvallend is voor de studio.

nietselam

Avatar

Als ze die uitgebreide versie uitbrengen weet ik wel zeker dat ze die grens halen,denk ook dat de film dan beter tot zijn recht komt alleen hadden ze dat gewoon vanaf het begin moeten doen, ik ga m in ieder geval nog een keer kijken dan.

Conscius

Avatar

Waarom wordt deze film zo op de voet gevolgd qua box office? Veel films hebben zo'n dalingen, en daar zie je elke weekend toch ook niet meteen artikels over?
Deze film zit bijna aan de 800 miljoen... wat is er te klagen... Als je mensen wilt wijs maken dat dit weinig is, try again :p

nicolaas1982

Avatar

Conscius "Waarom wordt deze film zo op de voet gevolgd qua box office? Veel films hebben zo'n dalingen, en daar zie je elke weekend toch ook niet meteen artikels over?
Deze film zit bijna aan de 800 miljoen... wat is er te klagen... Als je mensen wilt wijs maken dat dit weinig is, try again :p"


Dit is het wekelijkse box-office verslag!
Niets mis mee toch?

Conscius

Avatar

nicolaas1982 "Dit is het wekelijkse box-office verslag!
Niets mis mee toch?"

Met een neutraal wekelijks box office verslag is niets mis neee!!!!!
Maar dat is niet wat het is.

benjamin

Avatar

Conscius "Met een neutraal wekelijks box office verslag is niets mis neee!!!!!
Maar dat is niet wat het is."
Ik zie hier nochtans niet meer in dan het wekelijkse verslag, komt niet over als een extra weinig neutrale editie maar eerder als een weergave en bespreking van feiten.

PRIME

Avatar

ISIM "Nu weten we het wel.BvS viel blijkbaar niet bij iedereen even goed. Maar om daar elke dag een artikel aan te wijden lijkt me een beetje overdreven."

PRIME

Avatar

Conscius "Waarom wordt deze film zo op de voet gevolgd qua box office? Veel films hebben zo'n dalingen, en daar zie je elke weekend toch ook niet meteen artikels over?
Deze film zit bijna aan de 800 miljoen... wat is er te klagen... Als je mensen wilt wijs maken dat dit weinig is, try again :p"


Omdat het hip is om al het negatieve rondom deze film even extra te benadrukken. Echt zoveel websites waar ik filmnieuws lees blijven maar dingen aanhalen. Tis bizar.

ridjieddo

Avatar

ISIM "Nu weten we het wel.BvS viel blijkbaar niet bij iedereen even goed. Maar om daar elke dag een artikel aan te wijden lijkt me een beetje overdreven."


Filmtotaal (en de filmnieuws/entertainmentsites in het algemeen) heeft er ook baat bij om dit soort artikels vaker te plaatsen. Ze zorgen namelijk voor de hoogste traffic = inkomsten. Dus zo gek is het niet:+

benjamin

Avatar

Waar zaten al die mensen die nu problemen hebben met de hoeveelheid berichten rond Batman v Superman toen de film nog niet uitgekomen was en er ook constant over gesproken werd? Of kan te veel berichtgeving enkel overdreven zijn als de berichtgeving in kwestie toevallig niet per se in je kraampje past?

Shifty777

Avatar

Kan me volledig met Benjamin vinden. Is toch normaal dat ze deze artikelen zo formuleren, zeker bij de grote releases. Ook als een blockbuster als Star Wars moet inleveren formuleren ze dit op deze wijze. Vooraf zeurt de meerderheid ook niet als ieder nieuwtje omtrent een grote release als artikel hier terecht komt. Als een film populair is wordt er nou eenmaal meer over geschreven omdat het ook de lezers bezighoudt en tja, soms is het wel eens minder positief nieuws.

akketa

Avatar

Bram,

Je hebt de IMDB score van Hardcore Henry verkeerd. De film scoort een 7,2.

PRIME

Avatar

benjamin "Waar zaten al die mensen die nu problemen hebben met de hoeveelheid berichten rond Batman v Superman toen de film nog niet uitgekomen was en er ook constant over gesproken werd? Of kan te veel berichtgeving enkel overdreven zijn als de berichtgeving in kwestie toevallig niet per se in je kraampje past?"


Dan is het speculatie, nieuwe beelden, ophef, spanning, verwachting. De film is nu drie weken uit en nog wordt elke kans gegrepen om hier negatief over te zijn. Niet ineens met rare vergelijkingen komen nu.

benjamin

Avatar

PRIME "De film is nu drie weken uit en nog wordt elke kans gegrepen om hier negatief over te zijn."
Over welke kansen gaat het dan concreet, want de wekelijkse box office verslagen verderzetten lijkt mij niet direct voldoende?

YOLO

Avatar

benjamin "Waar zaten al die mensen die nu problemen hebben met de hoeveelheid berichten rond Batman v Superman toen de film nog niet uitgekomen was en er ook constant over gesproken werd?"
Bijna elke dag was er wel een bericht over BvS. Maar het valt wel idd op waarbij BvS wel goed is bevallen deze "negatieve" berichten wat minder kunnen behapen en nog steeds deze film lopen te "verdedigen".

Iig heeft BvS meer geld in de domstic opgeleverd dan Man of Steel. Het is geen flop, maar kwa succes zoals 2 films uit The Dark Knight trilogie. Zeker met de vergelijkbare productie budget van The Dark Knight Rises loopt een paar dollars achter. Of de aandeelhouders van Time Warner hiermee blij zijn, is nog maar de vraag. Tenslotte gaat het wel om 2 iconen en geen 3e rangs wannabe superheldjes. P.s. Dit is puur zakelijk bekeken.

filmgast

Avatar

Misschien dat een match tegen Iron Man, DC kan helpen...

NieuwsFilm

meest populair