Alles over 'Suicide Squad'

Het volgende hoofdstuk in het DC filmuniversum.

Komende donderdag komt de film Suicide Squad uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 4 augustus in première. Wil je weten welke films je nog meer niet mag missen deze maand? Bekijk dan onze maandtips.

Suicide SquadBekijk de afbeelding

Regie: David Ayer | Cast: Margot Robbie (Harley Quinn), Will Smith (Deadshot), Jared Leto (The Joker), Care Delevigne (Enchantress), Viola Davis (Amanda Waller) e.a. | Scenario: David Ayer e.a. | Speelduur: 130 minuten | Genres: Actie, Misdaad, Fantasy | Kijkwijzer: 12

Suicide Squad speelt zich vlak na de gebeurtenissen in Batman v Superman: Dawn of Justice af. De Amerikaanse regering, nu geconfronteerd met een realiteit waarin mensen met bovennatuurlijke krachten bestaan, en er geen Superman meer is om de wereld te beschermen, stelt een programma op waarin het schurken rekruteert om de wereld te beschermen. Het aanbod: strafvermindering als ze gehoorzamen, anders de dood.

DC-filmuniversum

Het DC-filmuniversum groeit gestaag. Wat begon met Man of Steel en een vervolg kreeg met Batman v Superman: Dawn of Justice, krijgt de komende jaren jaarlijks twee nieuwe films. De eerste nieuwe film is Suicide Squad, maar Warner Bros. toonde ons zeer recent nog de eerste beelden (analyse) van Justice League en een trailer (analyse) van Wonder Woman. Maar dat zijn alleen de films die voor 2017 gepland staan.

In de jaren daarop komen er nog veel meer films: in maart 2018 een solofilm voor Ezra Millers The Flash en in juli eentje rond Jason Momoa's Aquaman. 2019 is vervolgens het jaar van de tweede Justice League-film en Shazam!. 2020 is verder voor Ray Fishers Cyborg en een nog te casten Green Lantern. Verder werkt men aan nog een hele reeks andere films in de maak rond personages als Harley Quinn (Robbie) en Batman.

Eerste reacties

Er zijn nog nauwelijks recensies van Suicide Squad vrijgegeven. Dat komt omdat Warner Bros. veel vertoningen van de film pas deze week gepland heeft (zo zien Nederlandse critici de film pas woensdag). Een aantal mensen in de Verenigde Staten hebben de film wel al mogen zien en het embargo genegeerd. Over het algemeen is men erg positief over de film en dan met name over het werk van Jared Leto als The Joker.

Box office prestaties

De eerste cijfers voor Suicide Squad stellen dat de film in de Verenigde Staten opent met een weekend tussen de 115 en 125 miljoen dollar. De productie zou daarmee de vierde beste opening van dit jaar beleven en lijkt een groot box office succes te worden. Voorspeld wordt een totale verdienste van 275 miljoen dollar in de VS. De rest van de wereld zou daar bovenop nog goed zijn voor pakweg 480 miljoen dollar. Daarmee komt Suicide Squad uit op 755 miljoen dollar en is het een goede reden voor Warner om vrolijk door te gaan met alle hiervoor genoemde films.

Trivia

Ryan Gosling was een van de topfavorieten voor de rol van The Joker, maar hij wilde niet tekenen voor meerdere films. • Voor het eerst in de geschiedenis mogen we van twee films genieten waarom Batman (Ben Affleck) te zien is. • De eerste trailer werd tijdens de Comic-Con vorig jaar vrijgegeven. Warner wilde die eigenlijk niet aan het brede publiek onthullen, maar doordat de beelden lekten, besloot de studio dat toch maar te doen. Het heeft ook zijn invloed gehad op dit jaar, want er waren nu veel meer trailers van de Comic-Con vrijgegeven dan andere jaren.



NieuwsFilm

meest populair