Top 10 acteurs die vergroeid zijn met hun rol

Top 10 acteurs die vergroeid zijn met hun rol

Welke acteurs staan allemaal gelijk aan de personages die ze gespeeld hebben?

Je hebt van die filmfranchises waarin een acteur al zo lang de hoofdrol speelt, dat je je nauwelijks kan voorstellen dat iemand anders de hoofdrol kan spelen. En dat je je dientengevolge ook nauwelijks meer kan voorstellen dat die acteur iemand anders is. Vandaag op basis van de poll van vorige week, een toplijst met de tien acteurs die volgens jullie gelijk zijn komen te staan aan hun rol.

Bekijk de afbeelding1. Daniel Radcliffe als Harry Potter (27%)
Voor het eerst in: 2001 | Aantal keren in de rol: 8
Hij speelde een schetenlatend lijk en een man opgejaagd door geesten, maar toch blijft Daniel Radcliffe volgens jullie vergroeid met de rol van Harry Potter, waarmee hij in 2001 in één klap wereldberoemd werd. Dat hij verkozen wordt is opmerkelijk, gezien het grote aantal reacties waarin gesteld wordt dat Radcliffe juist goed bezig is met het aannemen van onderscheidende rollen. Maar als je acht keer hetzelfde personage hebt gespeeld en mensen je hebben zien opgroeien als dat personage, kan dat inderdaad wel eens moeilijk zijn.


Bekijk de afbeelding2. Arnold Schwarzenegger als The Terminator (16%)
Voor het eerst in: 1984 | Aantal keren in de rol: 4
Acteur Arnold Schwarzenegger speelde in 1984 voor het eerst de Terminator en recent in Terminator: Genisys keerde hij voor de vierde keer terug als het personage. Aan pogingen om zich te onderscheiden van de Terminator heeft het niet ontbroken, de acteur speelde namelijk in bijna zestig films. Maar als je elke rol ongeveer hetzelfde speelt, kan het moeilijk zijn je echt te onderscheiden...


Bekijk de afbeelding3. Mark Hamill als Luke Skywalker (12%)
Voor het eerst in: 1977 | Aantal keren in de rol: 4
Mark Hamill heeft zich sinds hij doorbrak met zijn rol als Luke Skywalker in A New Hope nooit zoveel bezig gehouden met ander acteerwerk. Hij was vooral als stemacteur te horen in animatiefilms en -series (zoals bijvoorbeeld recent Batman: The Killing Joke). Dat hij vervolgens vorig jaar na dertig jaar in The Force Awakens terugkeerde als Luke Skywalker, zal niet geholpen hebben. De komende jaren is hij nog eens twee keer als Luke te zien, in Star Wars-films Episode VIII en IX.


Bekijk de afbeelding4. Macaulay Culkin als Kevin (9%)
Voor het eerst in: 1990 | Aantal keren in de rol: 2
Home Alone is zo'n film die elke kerst weer te zien is. De afgelopen jaren was Macaulay Culkin dus vele malen weer te zien als Kevin. Dat hij verder vrij weinig memorabele nieuwe dingen op zich genomen heeft en jarenlang geworsteld heeft met zijn beroemdheid, leidden er vermoedelijk toe dat hij vergroeid is geraakt met de rol van Kevin. Culkin blijft dus die knul die met een heleboel kwajongensstreken een stel inbrekers uit zijn huis weet te houden.


Bekijk de afbeelding5. Elijah Wood als Frodo Baggins (6%)
Voor het eerst in: 2001 | Aantal keren in de rol: 4
Elijah Wood is al sinds 1989 in films te zien (toen hij debuteerde als de 'Video Game Boy' in Back to the Future Part II). Toch duurde het tot 2001 voordat hij echt bekend werd en dat was natuurlijk als Frodo Baggins, de held uit Peter Jacksons Lord of the Rings-trilogie. Sindsdien was Wood nauwelijks te zien in herkenbare rollen en dat heeft tot deze hoge notering in de lijst geleid.


Bekijk de afbeelding6. Hugh Jackman als Wolverine (6%)
Voor het eerst in: 2000 | Aantal keren in de rol: 8
Een personage waarvan we verwacht hadden dat het hoger op deze toplijst zou eindigen, is Wolverine. Er is, zo lijkt het ons, niemand die de rol van Wolverine op zich zou kunnen nemen, na het werk dat Hugh Jackman ervoor verricht heeft. Eigenlijk kunnen we ons Jackman ook bijna niet als iemand anders dan de door geheugen verlies geteisterde Logan voorstellen. Volgend jaar Jackman met Wolverine 3 afscheid van de rol.


Bekijk de afbeelding7. Christopher Reeve als Superman (4%)
Voor het eerst in: 1978 | Aantal keren in de rol: 4
Naast Christopher Reeve, hebben ook acteurs als Brandon Routh en Henry Cavill de rol van Clark Kent, a.k.a. Superman op zich genomen. Maar niemand deed het zo kenmerkend als Reeve, die vier keer de rol speelde. De rest kan het niet helpen, maar voelt als een herhaling van de stappen die Reeve eind jaren zeventig maakte, toen hij als Clark Kent debuteerde. En Reeve deed natuurlijk weinig ander memorabel acteerwerk.


Bekijk de afbeelding8. Robert Downey Jr. als Iron Man (4%)
Voor het eerst in: 2008 | Aantal keren in de rol: 7
Met Iron Man nam Marvel in 2008 zijn eerste stap richting dominantie. Toen kwam Robert Downey Jr.'s Iron Man uit in de bioscoop en sindsdien is de acteur nog eens zeven keer gezien als het personage. Geen wonder dus dat de acteur ermee vergroeid is geraakt. De komende jaren is hij nog vele andere keren als Tony Stark te zien, tot minstens 2019 in de onbetitelde vierde Avengers-film.


Bekijk de afbeelding9. Michael J. Fox als Marty McFly (3%)
Voor het eerst in: 1985 | Aantal keren in de rol: 3
Mary McFly was in de jaren tachtig natuurlijk te zien in Robert Zemeckis' Back to the Future-trilogie. Sinds hij dat personage speelde, is acteur Michael J. Fox wereldberoemd. Sindsdien nam hij veel nieuwe projecten op zich, waaronder de serie Spin City, die vijf jaar liep. Maar Fox bleef (misschien wel omdat hij er na al die jaren nog bijna precies hetzelfde uitziet) altijd Marty.


Bekijk de afbeelding10. Ralph Macchio als Daniel LaRusso (3%)
Voor het eerst in: 1984 | Aantal keren in de rol: 3
Jaden Smith heeft het nog geprobeerd, maar er is slechts één Karate Kid en dat is Ralph Macchio. De acteur heeft sinds hij in de jaren tachtig als Daniel LaRusso te zien was nog heel wat rollen in andere films op zich genomen, maar hij is er klaarblijkelijk niet in geslaagd om de rol van Daniel helemaal van zich af te schudden. Wellicht dat het wat dit personage betreft ook vooral te maken heeft met nostalgie: velen van ons zullen immers opgegroeid zijn met de films.

NieuwsFilm

meest populair