Waarom Marvel zijn films in 2020 nog niet onthuld heeft

Waarom Marvel zijn films in 2020 nog niet onthuld heeft

Het heeft allemaal te maken met spoilers!

In oktober 2014 hield Marvel een speciaal evenement waarin het liet weten welke films er allemaal uit zouden komen in de periode 2016 tot en met 2019. Ondertussen zijn er wat veranderingen in dat schema aangepast, waaronder de toevoeging van Spider-Man: Homecoming en Ant-Man and the Wasp, en heeft de studio films aangekondigd voor 2020.

Het gaat daarbij om drie films die nog altijd geen titel hebben gekregen. Marvel Studios hoofd Kevin Feige stelt dat het bedrijf wel al precies weet welke films dat zijn. De reden waarom die titels dan nog niet onthuld zijn, is duidelijk: "Wat we na Avengers gaan doen; wat die films in 2020 zijn, weten we al behoorlijk zeker. Maar als ik je dat zou vertellen, hebben we het over spoilers."

Natuurlijk zou je kunnen vragen wat het verschil is met de aankondiging in 2014. De titels werden toen immers aangekondigd en dat zou je ook kunnen zien als spoilers. Maar aan de andere kant dient Phase 3 als afronding van de films die Marvel de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Phase 4, dat na de vierde Avengers-film van start gaat, is een nieuwe richting en vermoedelijk zullen enkele verhaallijnen uit de vierde Avengers-film opgepikt worden en voortgezet.

Er zijn wel al duidelijke hints voor wat we kunnen verwachten van Phase 4. Zo lijkt een derde film rond de Guardians of the Galaxy wel een zekerheid, evenals een vervolg op Doctor Strange. Verder zou er mogelijk een Inhumans-film komen, die op dit moment nog geen releasedatum heeft maar wel in ontwikkeling is. Tegelijk heeft Kevin Feige in het verleden laten weten dat Marvel van plan is wat "intiemere" films te gaan maken, in plaats van alleen maar grotere spektakels.

2017
27 april - Guardians of the Galaxy Vol. 2
6 juli - Spider-Man: Homecoming
2 november - Thor: Ragnarok

2018
15 februari - Black Panther
3 mei - Avengers: Infinity War
5 juli - Ant-Man and the Wasp

2019
7 maart - Captain Marvel
2 mei - Avengers 4

2020:
1 mei - Titelloze film
9 juli - Titelloze film
5 november - Titelloze film



NieuwsFilm

meest populair