Top 10 meest gedownloade films 2016

Top 10 meest gedownloade films 2016

Met de superheldenfilm als winnaar.

Net als de afgelopen jaren heeft website TorrentFreak een lijst met de meest gedownloade films van het jaar vrijgegeven. We zagen het al in de box office verdiensten van superheldenfilms, maar hun populariteit wordt nu nogmaals benadrukt. Verder staat de Star Wars-franchise ook weer erg hoog.

De meest gedownloade film van het jaar is actiekomedie Deadpool. Dat is interessant, want de film werd bijna niet gemaakt. Het was te danken aan een geheim gelekte video dat Ryan Reynolds en regisseur Tim Miller hun droomproject mochten maken van filmstudio Fox. En met resultaat, want niet alleen is de film de meest gedownloade van 2016, ook was 't aan de box office een succes.

Daarna is er een ministrijd tussen Marvel en DC Comics, die gewonnen werd door DC. Batman v Superman: Dawn of Justice werd namelijk meer gedownload dan Captain America: Civil War, die de tweede en derde plek in namen. Overigens won DC op box office vlak allesbehalve: Civil War is de best verdienende film van het jaar en wellicht ligt daarin ook de verklaring voor het verschil in downloads.

Andere superheldenfilms in de top tien zijn X-Men: Apocalypse (#5) en Suicide Squad (#8). Die twee films deden het ook minder goed aan de wereldwijde box office dan Civil War, maar werden veel gedownload. Er staan verder nog veel meer blockbusters op de lijst, waaronder Star Wars: The Force Awakens (#4), Warcraft: The Beginning (#6) en Independence Day: Resurgence (#7).

Dan is er nog The Revenant (#10), Oscar-winnend film die vorig jaar in het nieuws kwam omdat hij al veel gedownload werd voordat de film in de bioscopen ging draaien. Tot slot staat er slechts één animatiefilm in de lijst te vinden en dat is Finding Dory (#9).

Top tien meest gedownloade films 2016


1. - Deadpool
2. - Batman v Superman: Dawn of Justice
3. - Captain America: Civil War
4. - Star Wars: The Force Awakens
5. - X-Men: Apocalypse
6. - Warcraft: The Beginning
7. - Independence Day: Resurgence
8. - Suicide Squad
9. - Finding Dory
10. - The Revenant

Voorgaande Jaren



NieuwsFilm

meest populair