POLL: Justice League of The Avengers

Naar welke kijk jij het meest uit?

De afgelopen jaren verschijnen er steeds meer superheldenfilms in de bioscoop. Daaronder vallen onder meer de hoofdstukken in het DC Extended Universe (DCEU) en het Marvel Cinematic Universe (MCU). Beide franchises bouwen op naar grootse team-up films. DC lanceert eind dit jaar Justice League en Marvel Studios komt een paar maanden later met Avengers: Infinity War. De POLL van deze week stelt de vraag: naar welke team-up film kijk jij het meest uit?

Onder een enorm vergrootglas werken Warner en DC met man en macht aan hun DCEU, het universum dat voorafgaand aan Zack Snyders Justice League de films Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice, Suicide Squad en Wonder Woman zal hebben getoond. Marvel Studios is al wat stappen verder en heeft het grote publiek aan zijn kant. Voorafgaand aan Anthony en Joe Russo's Inifinity War is het Marvel filmuniversum al 18 films verder, waaronder twee Avengers-films.


De superhelden

Ondanks dat Marvel Studios wat betreft de films een voorsprong heeft, heeft DC nog altijd de meest geliefde superhelden in handen, met uiteraard Batman en Superman. Ook Wonder Woman, The Flash en Aquaman zijn grote namen in de comic-wereld. Het MCU heeft sinds kort Marvels bekendste superheld Spider-Man aan boord en heeft met Captain America, Hulk, Iron Man en Thor uiteraard ook een aantal grote superhelden op het affiche staan. In Avengers: Infinity War krijgen de Avengers back-up van de Guardians of the Galaxy.

De villains

Naar verwachting zal de derde Avengers-film vooral draaien rond de big bad Thanos, al is de kans groot dat er wat meer villains voorbijkomen. In de eerste Justice League-film wordt er een opgebouwd naar een confrontatie met Darkseid, zeg maar de Thanos van DC. Of hij ook daadwerkelijk te zien is, is nog onbekend. Wel duikt zijn rechterhand Steppenwolf op, leider van het leger van Apokolips.

De toekomst

DC gaat na Justice League vrolijk verder met (introductie)films rond de afzonderlijke helden en andere DC-personages, met titels als Gotham City Sirens, Shazam!, The Batman en Green Lantern Corps. De toekomst van Marvel na Phase 3 is redelijk onduidelijk. Na Infinity War staan er vier films gepland: Ant-Man and the Wasp, Captain Marvel, Avengers 4 en een tweede Spider-Man film. De laatste start vermoedelijk Phase 4.

NieuwsFilm

meest populair