Algemeen

TV-tips week 20: The Hobbit, Ex_Machina & meer

Welke films raden we je komende week allemaal aan?

door Jim Pedd om 18:23 in Algemeen
Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Deja Vu (2006)
[/b]
Regie: Tony Scott | Cast: Denzel Washington, Paula Patton, Val Kilmer, James Caviezel

Inspecteur Doug Carlin wordt ingeschakeld om bewijsmateriaal te verzamelen wanneer er een bom is ontploft op een boot in New Orleans. Hij ontdekt tijdens zijn onderzoek dat het deja vu-gevoel, waarvan men over het algemeen denkt dat het slechts in je hoofd bestaat, in werkelijkheid een krachtig hulpmiddel kan zijn.

Lees de recensie van Deja Vu geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Deja Vu.

Oblivion (2013)
[/b]
Regie: Joseph Kosinski | Cast: Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough

In Oblivion, een verfilming van de gelijknamige sci-fi comic van regisseur Kosinksi, is de wereld vergaan door een jarenlange nucleaire oorlog. De overlevenden kunnen niet meer op de grond leven en zijn genoodzaakt om op wolken-niveau een nieuw bestaan op te bouwen. Beneden op de aarde leven aliens die tegen de straling kunnen. Soldaat Jack Harper (Tom Cruise) is een van de laatste robotreparateurs op aarde als onderdeel van een grote operatie om belangrijke grondstoffen te verkrijgen. Zijn missie zit er bijna op, totdat hij een vreemdeling redt uit een neergestort ruimteschip.

Lees de recensie van Oblivion geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Oblivion.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
[/b]
Regie: Peter Jackson | Cast: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Ken Stott

The Hobbit films vertellen het verhaal over de simpele hobbit Bilbo Balings, die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn gemakkelijke bestaan komt echter abrupt ten einde wanneer op een dag de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt en een groep dwergen meebrengt. Zij weten Bilbo te overtuigen om een tocht te ondernemen waarbij hij oog in oog zal komen te staan met de draak Smaug, die lang geleden een schat heeft gestolen van de Dwergen. De enorme gevaren die een dergelijke toch met zich meebrengt, zijn de onervaren Bilbo echter onbekend. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, wolven, reusachtige spinnen, aardmannen en niet te vergeten de draak Smaug zelf.

Lees de recensie van The Hobbit: An Unexpected Journey geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van The Hobbit: An Unexpected Journey.

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)
[/b]
Regie: Mike Newell | Cast: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina

Het verhaal is grotendeels gebaseerd op het video-spel Prince of Persia: The Sands of Time, en volgt een prins genaamd Dastan (Gyllenhaal) die samen met zijn rivaal Prinses Tamina (Aterton) de machtige vizier Nizam (Kingsley) moet stoppen om het verspreiden van het zand der tijd tegen te gaan.

Lees de recensie van Prince of Persia: The Sands of Time geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van Prince of Persia: The Sands of Time.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
[/b]
Regie: Gore Verbinski | Cast: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley

Voor kapitein Jack Sparrow is de Caribische Zee een paradijs vol avontuur en mystiek. Maar aan Jack's idyllische bestaan komt een einde wanneer kapitein Barbossa zijn schip steelt en vervolgens de stad Port Royal aanvalt. Barbossa ontvoert Elizabeth Swann, de dochter van de gouverneur. Will Turner, een jeugdvriend van Elizabeth, voegt zich bij Jack om gezamenlijk Elizabeth en het schip terug te vinden. Bekijk de trailer van Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl.

Ex Machina (2015)
[/b]
Regie: Alex Garland | Cast: Domhnall Gleeson, Corey Johnson, Oscar Isaac, Alicia Vikander

Caleb is een 24-jarige codeur bij 's werelds grootste internetbedrijf en wint een wedstrijd om een week door te mogen brengen in een afgelegen huisje, dat eigendom is van Nathan, de teruggetrokken levende CEO van het bedrijf. Maar, als Caleb diep in de bergen bij het huisje aankomt, ontdekt hij dat hij moet participeren aan een vreemd en fascinerend experiment. Hij moet interactie hebben met de eerste echte kunstmatige intelligentie, die zich bevindt in het lichaam van een prachtig robotmeisje.

Lees de recensie van Ex Machina geschreven door Jim Pedd -

Bekijk de trailer van Ex Machina.

Hellboy II: The Golden Army (2008)
[/b]
Regie: Guillermo del Toro | Cast: Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones, John Alexander

Als een oude wapenstilstand tussen de mensheid en het onzichtbare magische rijk wordt geschonden, dreigt de hel op aarde uit te breken. Een meedogenloze leider van zowel de wereld boven als beneden trotseert zijn afkomst en wekt een onstuitbaar leger wezens tot leven. De moedigste en hardste superheld van de wereld moet het opnemen tegen deze genadeloze dictator en zijn brute rovers. Ja, hij is gewelddadig. Ja, hij heeft ook horens. En ja, hij wordt soms verkeerd begrepen. Maar als er een klus geklaard moet worden, moet je wel bij Hellboy zijn. Met zijn team van het Bureau voor Paranormale Research en Defensie, z'n pyrokinetische vriendin Liz, de empatische vismens Abe en protoplasma-mysticus Johann reist het team van het BPRD heen en weer tussen de oppervlakte en de onzichtbare magische wereld, waar fantasiewezens tastbaar worden. En Hellboy, met beide werelden bekend maar in geen van beide geaccepteerd, moet kiezen tussen zijn vertrouwde leven en een onbekende toekomst die lonkt.

Lees de recensie van Hellboy II: The Golden Army geschreven door Hedwig van Driel -

Bekijk de trailer van Hellboy II: The Golden Army.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair