Poll

De 11 superheldenfilms van 2018

Welke films staan er aan kop?

door Bram de Groot om 00:30 in Poll
Verleden week plaatsten we een POLL waarin we keken naar de elf superheldenfilms die voor 2018 gepland staan. Het zijn drie films in het Marvel Cinematic Universe, drie films in het X-Men Universe, één film het DC Extended Unverse en één film in het Spider-Man Universum. En dan is er ook nog het vervolg op The Incredibles, Sony's eerste aanzet tot een animatiereeks rond Miles Morales a.k.a. Spider-Man en ook nog de reboot van Hellboy. Allemaal dus in 2018 te zien.

Hieronder zie je de uitslag. Uiteraard was Avengers: Infinity War de film met de meeste stemmen. De rest van de films staat genoteerd op basis van de uitkomst van de tweede POLL. Wil je nog iets over deze lijst zeggen, dan weet je waar je dat kunt doen!

1. Avengers: Infinity War
Overduidelijk de grootste superheldenfilm van 2018. Het Marvel Cinematic Universe is eindelijk klaar om Thanos te ontvangen. De buitenaardse superslechterik zal er alles aan willen doen om de verschillende stenen te verzamelen en zal het tussendoor moeten opnemen tegen onder meer de Guardians of the Galaxy en uiteraard The Avengers. Maar Thanos staat niet er niet alleen voor aangezien hij de hulp inschakelt van de Black Order, een groep dodelijke aliens geleid door Corvus Glaive. Avengers: Infinity War staat gepland voor begin mei en bijna exact een jaar later verschijnt de afrondende vierde Avengers-film.

2. Deadpool 2
Na het enorme succes begin 2016 keert Ryan Reynolds Deadpool volgend jaar terug voor een groter nieuw avontuur. Dit keer zal hij geholpen worden door Josh Brolins Nathan Summers a.k.a. Cable en een berg andere helden die we al zagen in het eerste deel. Dat geweld ook in dit deel niet geschuwd gaat worden werd al bewezen door het aantrekken van regisseur David Leitch, eerder verantwoordelijk voor het stevige John Wick. Deadpool 2 moet begin juni in de bioscoop verschijnen. Het is één van de drie X-Men films die in 2018 verschijnen.

3. Black Panther
De eerste superheldenfilm van 2018. De film laat de achtergrond zien van Chadwick Bosemans personage Black Panther, verleden jaar al te zien in Captain America: Civil War. We keren terug naar zijn geboorteland Wakanda. Daar schuilen nieuwe gevaren die niet alleen Black Panther en zijn thuiswereld dreigen te verwoesten, maar ook de rest van de wereld. In Black Panther wordt duidelijk tot wat deze superheld echt in staat is. Op 14 februari trapt de film van Ryan Coogler (Creed) af. Black Panther zal ook te zien zijn in het even later te verschijnen Infinity War.

4. Aquaman
Als we eind dit jaar in Justice League een betere introductie hebben gekregen van Jason Momoa's Aquaman duurt het nog een jaar voor we een nieuwe DC-film mogen verwelkomen, geheel over Aquaman. In die film gaan we naar zijn thuisland, diep onder het wateroppervlakte. In die wereld zijn er overduidelijk ook slechteriken, waaronder zijn halfbroer Orm Marius / Ocean Master (Patrick Wilson) en Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II). De regie van de film ligt in handen van James Wan en eind december 2018 moet Aquaman verschijnen.

5. The Incredibles 2
Na jaren van geruchten werd even geleden het vervolg op The Incredibles uit 2004 aangekondigd. Veel is er nog niet duidelijk over de film, maar een recente concept-art leek te voorspellen dat de film gelijk verder gaat waar het eerste deel ophield. De familie met superkrachten keert weer terug, evenals hun back-up held Frozone (Samuel L. Jackson) en de alleskunner Edna Mode, ingesproken door de regisseur van de films, Brad Bird. Naar verwachting debuteert de tweede Incredibles midden juni 2018.

6. X-Men: Dark Phoenix
In X-Men: The Last Stand uit 2007 zagen we al het verhaal van Jean Grey a.k.a. Phoenix, ingevuld door Famke Janssen. Aangezien X-Men: Days of Future Past de derde X-Men film van de toch al troebele tijdslijn schrapte, besloot Fox en schrijver/producent Simon Kinberg, die deze film ook regiseert, het verhaal weer op te pakken. Naar verluidt zou het verhaal van Dark Phoenix uitgesmeerd moeten worden over drie films. De vraag is hoe men dit wil gaan doen aangezien X-Men: Dark Phoenix zomaar de laatste film zou kunnen zijn waarin de huidige X-Men cast terugkeert. Te zien vanaf begin november 2018.

7. Venom
Het wordt aanzien hoe deze film zich gaat ontwikkelen en hoe deze aansluit op het Marvel Cinematic Universe. De kans lijkt aanwezig dat de film en de andere aansluitende Spider-Man spin-offs een soort van Marvel/Netflix-strategie gaan volgen. De films bestaan ergens in de wereld van The Avengers, maar andersom wordt er niet naar die verhalen omgekeken. Een prima aanpak om een losstaand Spider-Man Universum op te bouwen, met een beetje mazzel ook een aandeel van Tom Hollands Peter Parker / Spider-Man. Venom maakt in ieder geval een goede start met Tom Hardy als het titelpersonage. In oktober 2018 in de bioscoop.

8. Ant-Man and the Wasp
De eerste film na Infinity War zal ons een blik geven op The Wasp, een van de oorspronkelijke helden van The Avengers en een geliefd personage in de stripwereld. Er is nog weinig duidelijk over wat we van de film kunnen verwachten, maar de kans is groot dat de film zich op een kleinere situatie gaat focussen dan dat Infinity War en opvolger Captain Marvel (2019) doen. Naar verwachting speelt de film zich zelfs voor Infinity War af, maar na Civil War. Mogelijk start de film gelijk na de eerste Ant-Man. Peyton Reeds Ant-Man and the Wasp staat gepland voor juli 2018.

9. X-Men: New Mutants
Met New Mutants van regisseur Josh Boone (The Fault in Our Stars) lijkt Fox een soort van Young Adult X-Men-reeks te willen starten. De film focust zich op jonge mutanten die zijn opgesloten in een faciliteit. Hun enige doel: overleven. De New Mutants zouden bestaan uit de personages Cannonball, Magik, Wolfsbane, Sunspot en Mirage. Ze worden geleid door de mentor Cecilia Reyes en personages als Warlock, Lockheed en Demon Bear zouden ook te zien zijn. De opnames zijn ondertussen gestart en in april moet de eerstvolgende X-Men film in première gaan.

10. Hellboy: Rise of the Blood Queen
Na heel wat jaren van onduidelijkheid gaf Guillermo del Toro eerder dit jaar aan dat het derde deel er echt niet gaat komen. Niet veel later kondigde Hellboy-bedenker Mike Mignola een reboot aan, met Stranger Things-acteur David Harbour als Hellboy. De titel Hellboy: Rise of the Blood Queen lijkt te verwijzen naar de Blood Queen, uiteraard een slechterik uit de comics van Dark Horse. De regisseur Neil Marshall (The Descent, Game of Thrones) lijkt bijzonder geschikt en naar verwachting starten de opnames na de zomer. Een verschijningsdatum is nog onbekend.

11. Spider-Man / Miles Morales animatiefilm
Sony Pictures lijkt naast de live action-films over en rond Spider-Man ook een animatiereeks te willen starten. Eind volgend jaar moet er een animatiefilm verschijnen over Miles Morales, een van de personages die uitgroeit tot Spider-Man. Morales is nog redelijk nieuw, aangezien hij pas in 2011 in een comic verscheen. De niet-witte Spider-Man werd destijds wisselend ontvangen, maar heeft ondertussen de harten van de comic-wereld voor zich gewonnen. Over het plot is weinig bekend, anders dan dat Liev Schreiber de stem van de slechterik inspreekt. Morales moet het doen met de stem van Shameik Moore. Vanaf midden december 2018 in de bioscoop te zien.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ed Crane

Avatar

Een Miles Moralis Spider-Man-film... de reboots gaan tegenwoordig zo snel dat we al een reboot krijgen terwijl de andere reboot nog gewoon loopt Smiley face

MisterMarvel

Avatar

Het is een animatie film dus dat maakt dan toch niet uit

Goku32

Avatar

Allemaal toppers die 100% miljoenen gaan verdienen aan de kassa. Want andere films hebben geen kans meer tegenwoordig

Decepticon

Avatar

Ze zeiden dat New Mutants een soort van horrorfilm zit worden, geen young adult film, als ik het mij goed herinner.

NieuwsFilm

meest populair