'Justice League' stuk minder in trek dan 'Thor: Ragnarok'

'Justice League' stuk minder in trek dan 'Thor: Ragnarok'

Mee eens?

Aankomende weken verschijnen twee grote superheldenfilms, met Marvel Studios' Thor: Ragnarok en Warner Bros./DC's Justice League. Ondanks dat Justice League met de team-up van de bekendste DC-helden een opzet heeft als Marvels The Avengers gaven de FilmTotaal-bezoekers via de POLL van verleden week aan dat zij meer zin hebben in de derde Thor-film.

Marvel Studios' Thor: Ragnarok (63%)
De Thor-films in het Marvel Cinematic Universe (MCU) zijn niet de meest succesvolle. Het eerste deel Thor met Chris Hemsworth in de titelrol verscheen in 2011 en werd destijds zeer redelijk ontvangen. Het vervolg Thor: The Dark World is volgens Rotten Tomatoes met 66% de zwakst ontvangen film in de reeks. De derde Thor belooft veel spektakel, met aanvullende personages als Hulk (Mark Ruffalo), Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), Hela (Cate Blanchett), Loki (Tom Hiddleston), Odin (Anthony Hopkins), Valkyrie (Tessa Thompson), Heimdall (Idris Elba) en Skurge (Karl Urban).

Op 26 november debuteert deze zeventiende film in het MCU in de Nederlandse bioscoopzalen en een week later verschijnt de film van Taika Waititi in de States. De eerste online reacties waren positief en het afwachten is nu op de eerste recensies. Naar verwachting opent Ragnarok met een nette $90 tot $110 miljoen in de States. Hieronder de meest recente officiële trailer:


Warner Bros./DC's Justice League (37%)
Een paar weken na de release van Thor: Ragnarok verschijnt Justice League, het vervolg op Batman v Superman: Dawn of Justice en een volgend deel in het DC Extended Universe (DCEU). Deze film werd niet enorm goed ontvangen en studio Warner Bros. lijkt er nog niet helemaal zeker van of zij nog wel door willen gaan met een insteek waarbij de films aan elkaar verbonden zijn en de verschillende personages in elkaars films opduiken, zoals oorspronkelijk wel bedoeld. De trailers tonen in ieder geval aan dat we veel actie krijgen. In Justice League zien we de helden Bruce Wayne / Batman (Affleck), Diana Prince / Wonder Woman (Gal Gadot), Arthur Curry / Aquaman (Jason Momoa), Barry Allen / The Flash (Ezra Miller), Victor Stone / Cyborg (Ray Fisher) en Clark Kent / Superman (Henry Cavill). De voornaamste slechterik is Steppenwolf (Ciarán Hinds).

Op 16 november debuteert deze vijfde film in het DCEU in de Nederlandse bioscoopzalen en een dag later debuteert de film van Zack Snyder en (Joss Whedon) in de States. De eerste online reactie was positief en het afwachten is nu op de eerste recensies. Naar verwachting opent Justice league met circa $150 miljoen in de States. Hieronder de recente trailer:



NieuwsFilm

meest populair