De vijf topfilms van 'Justice League'-regisseur Zack Snyder

De vijf topfilms van 'Justice League'-regisseur Zack Snyder

Zeker films om (nog) een keer te kijken.

Met de POLL van verleden week wierpen we een blik op de zeven reeds verschenen films van Zack Snyder, van wie binnenkort de superheldenfilm Justice League verschijnt. Ruim 900 mensen brachten hun stem uit. Hieronder de vijf favoriete films van de regisseur.

1. 300 (30%)
Met de belangrijkste rol voor acteur Gerard Butler bleek 300 een enorme kaskraker. De film vol visuele effecten is gebaseerd op de comic van Frank Miller en Lynn Varley, welke op zijn beurt gebaseerd is op de film The 300 Spartans uit 1962. De ontvangst onder de critici was wat wisselend, maar het publiek smulde van de film. Er werd maar liefst $456,1 miljoen opgehaald aan de wereldwijde bioscopen. In 2014 verscheen het vervolg 300: Rise of an Empire. Hieronder de bekende clip:


2. Watchmen (27%)
Na 300 ging Snyder aan de slag met de onverfilmbaar geachte "beste comic aller tijden" van Alan Moore. Ondanks dat de grauwe superheldenfilm bij menigeen geliefd is, is niet iedereen overtuigd van de verfilming. Enerzijds wordt de setting bejubeld, waarbij anderen juist vinden dat Snyder teveel vasthoudt aan de stijl van de strip. Het grote publiek kon zich niet helemaal vinden in de afwijkende superheldenfilm en met een budget van $130 miljoen werd en zo'n $185 miljoen opgehaald. Later verscheen er "Ultimate Cut" van maar liefst 3 uur en 35 minuten.


3. Man of Steel (15%)
Na bijzonder visuele uitstapjes met Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole en Sucker Punch mocht Snyder aan de slag met een nieuwe film rond Superman. Met Henry Cavill in de titelrol stond Man of Steel zeker niet in de toplijstjes over 2013 van de critici, maar financieel deed de film het redelijk. De prijzige film, met een verwoestend en gewelddadig slot, bleek uiteindelijk ook een eerste aanzet tot het zogenoemde DC Extended Universe welke met Justice League toe is aan zijn vijfde deel.


4. Batman v Superman: Dawn of Justice (10%)
Deze grootse superheldenfilm met de "trinity" van DC Comics moest hét filmspektakel van 2015 worden. Ondanks prima Box Office-resultaten bleek de ontvangst wel erg mager en het miljard niet gepasseerd. Er was flink commentaar op de slechteriken Lex Luthor (Jesse Eisenberg) en Doomdsday. Ben Afflecks Batman en Gal Gadots Wonder Woman waren volgens velen overduidelijke pluspunten. De later verschenen "Ultimate Edition" wordt door de fans gezien als de betere versie.


5. Dawn of the Dead (8%)
De eerste film van Snyder was een remake van de bekende zombiefilm Dawn of the Dead uit 1978 van de dit jaar overleden George A. Romero. Het was een schot in de roos. Ondanks dat het origineel erg geliefd is, werd de remake erg goed ontvangen. Met een budget van $26 miljoen werd er wereldwijd ruim $100 miljoen opgehaald. De liefhebber zal het ongetwijfeld jammer vinden dat de stekker uit het vervolg Army of the Dead is getrokken. Deze moest zich in Las Vegas afspelen en geregisseerd worden door de Nederlandse filmmaker Matthijs van Heijningen Jr., bekend van The Thing uit 2011.



NieuwsFilm

meest populair