Poll

De vijf topfilms van 'Justice League'-regisseur Zack Snyder

Zeker films om (nog) een keer te kijken.

door Bram de Groot om 13:47 in Poll
Met de POLL van verleden week wierpen we een blik op de zeven reeds verschenen films van Zack Snyder, van wie binnenkort de superheldenfilm Justice League verschijnt. Ruim 900 mensen brachten hun stem uit. Hieronder de vijf favoriete films van de regisseur.

1. 300 (30%)
Met de belangrijkste rol voor acteur Gerard Butler bleek 300 een enorme kaskraker. De film vol visuele effecten is gebaseerd op de comic van Frank Miller en Lynn Varley, welke op zijn beurt gebaseerd is op de film The 300 Spartans uit 1962. De ontvangst onder de critici was wat wisselend, maar het publiek smulde van de film. Er werd maar liefst $456,1 miljoen opgehaald aan de wereldwijde bioscopen. In 2014 verscheen het vervolg 300: Rise of an Empire. Hieronder de bekende clip:


2. Watchmen (27%)
Na 300 ging Snyder aan de slag met de onverfilmbaar geachte "beste comic aller tijden" van Alan Moore. Ondanks dat de grauwe superheldenfilm bij menigeen geliefd is, is niet iedereen overtuigd van de verfilming. Enerzijds wordt de setting bejubeld, waarbij anderen juist vinden dat Snyder teveel vasthoudt aan de stijl van de strip. Het grote publiek kon zich niet helemaal vinden in de afwijkende superheldenfilm en met een budget van $130 miljoen werd en zo'n $185 miljoen opgehaald. Later verscheen er "Ultimate Cut" van maar liefst 3 uur en 35 minuten.


3. Man of Steel (15%)
Na bijzonder visuele uitstapjes met Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole en Sucker Punch mocht Snyder aan de slag met een nieuwe film rond Superman. Met Henry Cavill in de titelrol stond Man of Steel zeker niet in de toplijstjes over 2013 van de critici, maar financieel deed de film het redelijk. De prijzige film, met een verwoestend en gewelddadig slot, bleek uiteindelijk ook een eerste aanzet tot het zogenoemde DC Extended Universe welke met Justice League toe is aan zijn vijfde deel.


4. Batman v Superman: Dawn of Justice (10%)
Deze grootse superheldenfilm met de "trinity" van DC Comics moest hét filmspektakel van 2015 worden. Ondanks prima Box Office-resultaten bleek de ontvangst wel erg mager en het miljard niet gepasseerd. Er was flink commentaar op de slechteriken Lex Luthor (Jesse Eisenberg) en Doomdsday. Ben Afflecks Batman en Gal Gadots Wonder Woman waren volgens velen overduidelijke pluspunten. De later verschenen "Ultimate Edition" wordt door de fans gezien als de betere versie.


5. Dawn of the Dead (8%)
De eerste film van Snyder was een remake van de bekende zombiefilm Dawn of the Dead uit 1978 van de dit jaar overleden George A. Romero. Het was een schot in de roos. Ondanks dat het origineel erg geliefd is, werd de remake erg goed ontvangen. Met een budget van $26 miljoen werd er wereldwijd ruim $100 miljoen opgehaald. De liefhebber zal het ongetwijfeld jammer vinden dat de stekker uit het vervolg Army of the Dead is getrokken. Deze moest zich in Las Vegas afspelen en geregisseerd worden door de Nederlandse filmmaker Matthijs van Heijningen Jr., bekend van The Thing uit 2011.20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

geekalert

Avatar

het nut van dit bericht alsjeblieft

Robbepost

Avatar

^zoals iedere zondag de uitslag van de poll........

Goku32

Avatar

Al deze toppers staan in me kast geweldige films. Alleen deel 2 van 300 was wel minder dan de eerste vond ik. Verder zijn het allemaal toppertjes

Sunspot

Avatar

Inderdaad vet jammer dat Army of the Dead niet is doorgegaan.

Master Of Films

Avatar

geekalert "het nut van dit bericht alsjeblieft"
Om jou een plezier te doen, heb ik mij laten vertellen.

Robbepost "zoals iedere zondag de uitslag van de poll........"
Oh was dat het.

ThomasOMalley

Avatar

Vrij goede uitslag, maar BvS boven Dawn of the Dead? Smakeloos.

Decepticon

Avatar

Nou, ik heb afgelopen week Dawn of the Dead maat eens gecheckt, want die had ik nog niet gezien.
Wat een saaie flutfilm is dat zeg, er gebeurd praktisch niks. Leuke opening en een goede spannende laatste 20 minuten, maar dat tussenin gebeurd er bijna niks ja.

Gebeurd er in de originele Dawn of the Dead meer?

ThomasOMalley

Avatar

Ik zou dan eerder Day of the Dead gaan kijken. Maar als je BvS beter vond misschien die ook maar skippen.

Master Of Films

Avatar

Decepticon "Gebeurd er in de originele Dawn of the Dead meer?"
Juist niet. Het is een onverholen kritiekfilm op consumentie verpakt in een zombiefilm.
Aangezien jij de remake al een saaie flutfilm vind, zou ik zeggen dat je de originele Dawn of The Dead dan maar moet gaan overslaan.

aintiastinker

Avatar

Het woord topfilm in combinatie met de naam Zack Snyder klinkt toch maar raar. Had het artikel beter 'Vijf films van 'Justice League'-regisseur Zack Snyder' kunnen noemen.

Decepticon

Avatar

Zombiefilms vind ik net weer wat minder leuk in het horror genre.

Ik heb vorige week de originele The Evil Dead ook voor het eerst gekeken en die vind ik ook niet veel soeps, ik had er meer van verwacht, iig een betere film, want ik vind de remake Evil Dead uit 2013 fantastisch.

Ik wil nog wel Evil Dead 2 zien, want die schijnt veel leuker te zijn dan de het origineel.

ThomasOMalley

Avatar

@Decepticon
Evil Dead 2 is inderdaad vermakelijker dan het eerste deel.
Aanraders zouden kunnen zijn:
- 28 Days/Weeks Later
- Shaun of the Dead
- Zombieland
- Braindead

The Beyond, Zombi 2 en Army of Darkness kijken wat minder makkelijk weg dan bovengenoemde films, maar zijn zeker het benoemen waard binnen het zombiegenre. Ik zie waarschijnlijk nog wat over het hoofd, maar hier moet je mee vooruit kunnen.

Master Of Films

Avatar

Army of Darkness is veel meer geschikter en veel leuker voor Decepticon dan Evil Dead II. BTW: Evil Dead II is eigenlijk een remake van deel 1, dus je hoeft deel 2 niet te zien om Army of Darkness Decepticon.

pmw84

Avatar

Batman vs. Superman is ongetwijfeld de aller beste met Man of Steel als gevolg ... Watchmen was aardig

Decepticon

Avatar

Thanx Thomas & MOF

Zombieland heb ik wel gezien en vind ik wel leuk, maar kan me weinig van herinneren, lang geleden dat ik die gezien. Speelde dat niet af in een pretpark?

28 Days en 28 Weeks Later heb ik ook gezien en dat vind ik idd wel goede films en zeker het bekijken waard voor mij.

Ik zal die anderen zeker gauw een keer checken.

Ed Crane

Avatar

Je kunt anders ook La Horde/ The Horde (2009) eens proberen, dat is The Raid met zombies. Veel gore ende geweld.

Decepticon

Avatar

Oeh daar ben ik zeker voor in, klinkt goed.

Train To Busan moet ik ook nog steeds zien, hoor ik ook alleen maar goede dingen over.

Artificialis

Avatar

Het is jammer dat Zack Snyder zelden de erkenning krijgt voor de persoonlijke stijl waarmee hij films maakt. Zack Snyder films zijn zeker visueel een unieke belevenis.

GreenHornet

Avatar

zijn allemaal bagger, ik moet deze man echt niet.

nieuwslaatste nieuws

meest populair