TV-tips week 44: Guardians of the Galaxy, Dawn of the Planet of the Apes & meer

TV-tips week 44: Guardians of the Galaxy, Dawn of the Planet of the Apes & meer

Welke films mag je niet missen komende week?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

The Usual Suspects (1995)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Bryan Singer | Cast: Stephen Baldwin, Gabriel Byrne, Benicio Del Toro, Kevin Pollak

Als gevolg van een anonieme tip kan de politie van New York vijf gangsters arresteren die ervan verdacht worden een truck vol wapens gestolen te hebben. Het lijkt er echter op dat iemand achter de schermen de hele bijeenkomst op touw heeft gezet. Bekijk de trailer van The Usual Suspects.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Francis Lawrence | Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson

Katniss heeft het onmogelijke gedaan. Ze heeft voor de tweede keer de Hongerspelen overleefd. Maar er is geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow. De rebellenleiders hebben Katniss gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want één ding is heel duidelijk geworden na de Quarter Quell: het is oorlog.

Lees de recensie van The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van The Hunger Games: Mockingjay - Part 1.

Guardians of the Galaxy (2014)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Batista, Vin Diesel

In Marvels "Guardians of the Galaxy" breidt het Marvel Filmuniversum uit tot het hele heelal. Daar wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill die een geheimzinnige bol heeft gestolen. Maar Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal uiteenlopende vreemde vogels; Rocket, een wapendragende wasbeer, Groot, een boommens, de dodelijke en mysterieuze Gamora en de door wraak gedreven Drax the Destroyer.

Lees de recensie van Guardians of the Galaxy geschreven door Thierry Verhoeven -

Bekijk de trailer van Guardians of the Galaxy.

Dawn of the Planet of the Apes (2014)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Matt Reeves | Cast: Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell

Dawn volgt de steeds groter wordende groep van genetisch geëvolueerde apen die allemaal onder leiding staan van Caesar. Ze voelen zich bedreigd bij het aantreffen van een groep mensen die het verwoestende virus van tien jaar eerder schijnen te hebben overleefd. In eerste instantie benaderen ze elkaar vredig, maar het duurt niet lang voordat er een oorlog losbarst waarbij duidelijk moet worden welke van de twee soorten de baas is.

Lees de recensie van Dawn of the Planet of the Apes geschreven door Bart Snoek -

Bekijk de trailer van Dawn of the Planet of the Apes.

Océans (2009)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud | Cast: Pierce Brosnan, Jacques Perrin, Pedro Armendáriz Jr., Aldo

Bijna 3/4 van de aardoppervlakte is bedekt door zeeen. De Franse regisseurr Jacques duikt in de wereld van de oceanen. Voor de regisseur is de film Oceans een technische en wetenschappelijke uitdaging om de meest spectaculaire en baanbrekende beelden te maken. De diepe oceanen zijn plekken van grote mysteries en gevaren die deze film probeert te ontdekken. Het verhaal is een fascinerende reis naar de diepte van de oceaan temidden van het tumult van stormen in het uitgestrekte gebeid van de zeebewoners.

Lees de recensie van Océans geschreven door Arman Avsaroglu -

Bekijk de trailer van Océans.

RED 2 (2013)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Dean Parisot | Cast: Bruce Willis, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Helen Mirren

Frank Moses en zijn team van voormalig CIA-agenten zullen hun krachten wederom samen moeten bundelen om, al toerend door Europa, hun vijanden uit te schakelen. Frank en de andere agenten zijn op zoek naar een massavernietigingswapen. Maar allereerst moeten zij de man die het wapen heeft ontworpen bevrijden uit een psychiatrische inrichting...

Lees de recensie van RED 2 geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van RED 2.

Kiss Kiss Bang Bang (2005)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Shane Black | Cast: Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan, Corbin Bernsen

Harry Lockhart is al bij al een geschikte vent. Hij is weliswaar een onbetekenend boefje, dat zich een weg door het leven baant op een gammele combinatie van slordige charme en misplaatst optimisme, maar hij wil eigenlijk wel goed doen. Alleen weet hij niet zo precies hoe eraan te beginnen. Aan Harry's voortdurende tegenslag komt een einde wanneer hij en zijn partner buiten de openingsuren hun "kerstinkopen doen" in een speelgoedwinkel in New York City en onderbroken worden doordat het alarm afgaat. Dat betekent moeilijkheden, zou je denken, maar wacht maar af. Bij zijn verwoede pogingen om aan de politie te ontkomen valt Harry onverwacht binnen op een auditie voor een Hollywood-detectivefilm en voor hij het goed en wel beseft stuurt de producer hem naar Los Angeles voor een cameratest. Harry komt terecht in de gevaarlijke wereld van hoeren, oplichters, losers en dromers. Hij vormt een team met zware jongen en privé-detective Perry van Shrike, bijgenaamd "Gay Perry," die hem op zijn test moet voorbereiden. Gay Perry is een keiharde, meedogenloze -- hoeft het nog gezegd -- homo. Hij heeft weinig geduld met Harry, die zijn acteertalent op de proef stelt door zich uit te geven voor een detective. Het lijkt alsof het noodlot er zich mee bemoeit als de dief-die-acteur-wil-worden-door-in-de-huid-te-kruipen-van-een-detective op zijn weg Harmony Faith Lane ontmoet, een would be actrice die zijn hulp best kan gebruiken.

Lees de recensie van Kiss Kiss Bang Bang geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Kiss Kiss Bang Bang.


NieuwsFilm

meest populair