Featured

FEATURED: Box office voorspelling 2018

Welke films zullen volgens ons het meeste opbrengen volgend jaar?

door Jim Pedd om 16:21 in Featured
Ieder jaar voorspellen we weer welke films het meeste op zullen brengen in het komende filmjaar. Goed, die voorspellingen zitten er vaak ook naast, maar soms komen er interessante details uit. Vandaag proberen we te voorspellen welke films het meeste geld in het laatje zullen brengen in 2018.

Voor de voorspelling hebben we een lijst opgesteld met de dertig grootste releases van het jaar. Vervolgens hebben we gekeken naar de box office prestaties van soortgelijke producties of eerdere delen in betreffende franchises. Aan de hand daarvan zijn we tot onderstaande lijst en voorspellingen gekomen.

Avengers: Infinity War (25 april)
Regie: Anthony Russo, Joe Russo
Box office: 1,7 tot 2 miljard dollar
Het kan wat ons betreft niet anders, of Infinity War wordt de best verdienende film van 2018. De Marvel-film rondt een heleboel verhalen af, introduceert nieuwe personages en mogelijkheden en is vooral de culminatie van het hele MCU tot nu toe. De hype is dan ook groot voor deze film waarin de Avengers en Guardians of the Galaxy samenkomen voor de strijd tegen Thanos (Josh Brolin).

Jurassic World: Fallen Kingdom (7 juni)
Regie: J.A. Bayona
Box office: 1,2 tot 1,5 miljard dollar
Jurassic World overviel ons een beetje in 2015. De film was een megahit en dus laat het zich raden dat ook Fallen Kingdom een succes wordt. Hoe groot is moeilijk te zeggen, maar de franchise is nog altijd immens populair en dus verwachten we veel van het vervolg. In Fallen Kingdom keren Chris Pratt en Bryce Dallas Howard terug voor een nieuw avontuur op Isla Nublar.

Solo: A Star Wars Story (24 mei)
Regie: Ron Howard
Box office: 1 tot 1,1 miljard dollar
Ron Howard nam toen de productie al meer dan halverwege was het roer over van regisseurs Chris Miller en Phil Lord. Maar die productieproblemen maakt vermoedelijk niet dat er minder uitgekeken wordt naar de spin-off rond Han Solo. Ditmaal wordt de held gespeeld door Alden Ehrenreich en krijgen we te zien hoe hij de smokkelaar werd die we leerden kennen in A New Hope.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (15 november)
Regie: David Yates
Box office: 700 tot 800 miljoen dollar
De eerste Fantastic Beasts-film bleek een verrassend amusante spin-off van de Harry Potter-franchise. Ondertussen heeft Warner Bros. vier vervolgen besteld van J.K. Rowling en David Yates. Zij vertellen ons de komende jaren het verhaal van Grindelwald (Johnny Depp) en diens pogingen de toverwereld over te nemen. Daarbij zien we hoe een jonge Dumbledore (Jude Law) het samen met Newt Scamander (Eddie Redmayne) tegen hem opneemt. Dit eerste vervolg speelt zich vooral af in het Parijs van de jaren twintig.

Deadpool 2 (30 mei)
Regie: David Leitch
Box office: 700 tot 750 miljoen dollar
De eerste film rond Ryan Reynolds superheld Deadpool was een groot succes. Waarom? Vermoedelijk wegens de humor en het zeer expliciete geweld, waarmee de film zich wist te onderscheiden van andere superheldenfilms. Dat succesverhaal wordt herhaald met deze vervolgfilm, waarin ook de zoon van Deadpool, Cable (Josh Brolin) zijn opwachting maakt. Verder zet dit avontuur een nieuw deel van de X-Men franchise van Fox op: X-Force.

X-Men: Dark Phoenix (1 november)
Regie: Simon Kinberg
Box office: 650 tot 700 miljoen dollar
De grote knaller van het X-Men universum in 2018 wordt zonder twijfel X-Men: Dark Phoenix. Alleen verwachten we niet dat de film het beter gaat doen dan Deadpool 2. Dat voorspellen we op basis van de prestaties van X-Men: Apocalypse, dat het minder goed deed dan verwacht werd. Mensen lijken de echt grote knallers in de franchise minder te waarderen dan de wat kleinschaligere en uniekere films. En dus denken we dat de Phoenix-film met Sophie Turner als Jean Grey, het minder goed doet dan wellicht gehoopt door Fox.

The Incredibles 2 (15 juni)
Regie: Brad Bird
Box office: 600 tot 700 miljoen dollar
Pixar-films doen het gewoonlijk goed. We verwachten dan ook dat dit vervolg op de enorm populaire The Incredibles het heel goed gaat doen. Dit vervolg pikt de draad direct na de gebeurtenissen in het origineel op. Het is aan Mr. Fantastic (Craig T. Nelson) om voor de kinderen te zorgen. Zijn echtgenote, Elastigirl (Holly Hunter) strijdt ondertussen tegen misdadigers en krijgt daarbij te maken met
een behoorlijk grote nieuwe bedreiging.
Venom (4 oktober)
Regie: Ruben Fleischer
Box office: 600 tot 700 miljoen dollar
De Spider-Man films zijn tot nu toe vrijwel altijd populair gebleken. Deze eerste Spider-Man loze spin-off zal moeten bewijzen of de plannen van Sony om een nieuw universum op te bouwen zonder die held slaagt. De ingrediënten zijn in elk geval aanwezig: Tom Hardy speelt Venom en heeft in het verleden wel eens beloofd dat dit een zeer harde spin-off wordt waarin bloederig geweld niet geschuwd wordt.

Aquaman (20 december)
Regie: James Wan
Box office: 500 tot 650 miljoen dollar
Justice League doet het niet zo goed als Warner gehoopt had en dat doet ons vrezen voor de prestaties van dit zeer ambitieuze project. Aquaman van James Wan speelt zich grotendeels onderwater af en draait om de pogingen van Arthur Curry (Jason Momoa) om de heerschappij over onderwaterkoninkrijk Atlantis veilig te stellen. Aquaman schijnt onder meer mannen op haaien te hebben en zeer inventieve nieuwe omgevingen.

Bumblebee (20 december)
Regie: Travis Knight
Box office: 500 tot 600 miljoen dollar
De eerste spin-off in de Transformers-franchise gaat in december 2018 in première. Bumblebee spelt zich af in 1987, als de beroemde gele en vermomde robot op de vlucht is. Hij komt terecht in een strandstadje in Californië en duikt onder bij de achttienjarige Charlie (Hailee Steinfeld), die hem niet alleen helpt door hem te repareren, maar ook door weer een leven op Aarde op te bouwen voor hem.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Da Villain

Avatar

Het plaatje dat er bij Deadpool 2 staat is er een van Bumblebee.
Even aanpassen dus Smiley face

benjamin

Avatar

Misschien eens tijd om ook eens een artikel te publiceren om eens de vorige voorspelling te herevalueren.Van dit lijstje denk ik dat Incredibles 2 wat onder- en Infinity War toch zwaar overschat wordt.

Goku32

Avatar

Zoeizo De Marvel films want dat is niet zo moeilijk om te snappen. En natuurlijk De star wars film want het Is star wars Die brengt zoeizo money op. En dan Jurrasic park, en Incredibels, zullen ook veel opbrengen. Maar als ik er eentje moet kiezen dan wint Advengers zoeizo 100 procent

Jim

Avatar

@Da Villain: Thanks! Pas 'm aan.

horizon

Avatar

Avengers blijft onder 1,5 miljard
Solo haalt de miljard niet. ~ 800 miljoen

Warhasbegun

Avatar

Mijn voorspelling:
-1 jurassic world/avengers 1,1-1,4 mld
-3 incredibles/ han solo 0,9-1,1 mld
-5 fantastic beasts 850 miljoen

Raoulm

Avatar

Ik blijf het irritant vinden dat iedereen infinity war al de 'culminatie' van het mcu noemt, terwijl er nog een 4e avengers film komt. Iedereen lijkt te denken alsof het mcu stopt na infinity war. Waarschijnlijk zullen de belangrijkste doden ook pas vallen in deel 4

Master Of Films

Avatar

benjamin "Misschien eens tijd om ook eens een artikel te publiceren om eens de vorige voorspelling te herevalueren."

Om daar mee te starten is het terugkijken naar het orginele artikel wel handig. ;)

FEATURED: Box Office voorspelling 2017

chefry1983

Avatar

Infinity war gaat zeker winnen. Ik denk dat die film rond de 1,6 miljard eindigd. Nog maar 4 maanden wachten en dan kunnen we gaan kijken

benjamin

Avatar

Master Of Films "Om daar mee te starten is het terugkijken naar het orginele artikel wel handig. ;)

FEATURED: Box Office voorspelling 2017"
En eigenlijk is dat nog niet eens zo heel slecht gedaan, sommige voorspelde cijfers liggen zelfs heel dicht bij wat het eigenlijk is geworden. Grootste afwijkers lijken mij Beauty And The Beast (duidelijk zwaar onderschat) en Justice League en Transformers (misschien niet onbegrijpelijk toch wat overschat). En Wolf Warrior 2 natuurlijk maar dat is natuurlijk een geval apart.

Warhasbegun

Avatar

aangezien the incredibles en jurassic world een week na elkaar openen wordt het interessant om te zien wat daar de impact van is, want er is denk ik toch wat overlap in doelgroep

GreenHornet

Avatar

2 Miljard Avengers
1 Miljard Deadpool

GreenHornet

Avatar

Deadpool en Solo Clashen met elkaar.
Ze moeten echt die 2 uit elkaar houden.

thehungergames

Avatar

@warhasbegun
inside out en jurassic world openden ook na elkaar

Warhasbegun

Avatar

@thehungergames

Dat wist ik niet. Dat heeft dus niet zozeer negatief effect op jurassic world gehad. Ondanks dat inside out zo sterk ontvangen was

Noortje World

Avatar

Warhasbegun JW FK heeft een grotere doelgroep. Ik denk dat mensen meer uitkijken naar JW dan naar de animatiefilm TI

benjamin

Avatar

Zou het vervolg op Mamma Mia eigenlijk hier goed weten te scoren?

eltorro

Avatar

Mijn voorspellingen:

1. Avengers: Infinity War (1,5 miljard)
2. Jurassic World: Fallen Kingdom (1,3 miljard)
3. Solo: A Star Wars Story (820 miljoen)
4. Deadpool 2 (800 miljoen)
5. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (750 miljoen)
6. The Incredibles 2 (740 miljoen)
7. Bumblebee (720 miljoen) – Hangt van de recensies af.
8. Aquaman (700 miljoen) – Zonde dat ze de film niet een week eerder uitbrengen.
9. Mission: Impossible 6 (650 miljoen)
10. Black panter (650 miljoen)
11. Ant-Man and the Wasp (570 miljoen)
12. Venom (550 miljoen)
13. Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (540 miljoen)
14. X-Men: Dark Phoenix (500 miljoen)

X-men kan het beter doen, als de film maar positief wordt ontvangen. Aan de hand van wat voor soort film Bumblebee is, kan de film ook meer geld ophalen. Als de film geschikt is voor kinderen en de recensies positief zijn, kan het publiek de film als een geschikte kerst film aanzien.

NieuwsFilm