18 films met T-Rexen en andere dinosaurussen

18 films met T-Rexen en andere dinosaurussen

Een toch best afwisselende lijst.

Deze week stond bijna compleet in teken van de eerste trailer voor Jurassic World: Fallen Kingdom, het vijfde deel in de reeks. Hieronder een blik op een aantal andere films waarin dinosauriërs voorkomen.

Dinosaur (2000)
Dit is een van de eerste CG-animatiefilms van Walt Disney. Een enorm doorslaand succes was het niet, maar op dat moment was het een groots project. Opgestart door de reeds gesloten Disney-unit Disney's Secret Lab.


Dinosaur 13 (2000)
Een documentaire over paleontoloog Peter Larson en zijn team die in 1990 een grote vondst deden: de grootste en meest complete T-Rex tot nu toe. Maar wat volgt is een 10-jarige strijd met de overheid, musea, Indiaanse stammen en andere paleontologen, om de dinosaurus te behouden.


The Flinstones (1994)
Met grote namen als John Goodman en Halle Berry bleek deze animatie-verfilming een groot succes. Veel dino's zijn er niet, maar destijds erg vermakelijk, en ook met dino's uit de computer getoverd.


The Good Dinosaur (2015)
De minst succesvolle Pixar-animatiefilm tot op heden. En op zich best raar, aangezien kinderen juist dol zijn op dinosauriërs.


Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
Het derde deel in de Ice Age-reeks zoomde in op dino's. Uiteraard was deze animatiefilm een doorslaand succes, vooral door de voorgaande delen.


Iron Sky: The Coming Race (2018)
Dit tweede deel in de reeks moet nog verschijnen, maar via de teasers en trailers werd al duidelijk dat Hitler een opvallend en imponerend vervoersmiddel heeft... de T-Rex.


Journey to the Center of the Earth (2008)
De avonturenfilm met Brendan Fraser waarin ook contact wordt gemaakt met een dinosauriër, helaas niet met de beste CGI.


Jurassic Park (1993)
De moeder van de dino-films werd gemaakt door Steven Spielberg en nog steeds zijn de CG en praktische dino's van een indrukwekkende kwaliteit. Er verschenen ook twee directe vervolgen en de reboot verscheen in 2015.


Jurassic World (2015)
Na jaren van geruchten verscheen twee jaar geleden dan eindelijk de vierde Jurassic Park-film. Het bleek een schot in de roos met een wereldwijde opbrengst van ruim $1,5 miljard. Het tweede deel komt er dus snel aan.


King Kong (2005)
Na de Lord of the Ring-trilogie zette Peter Jackson in op een grootse nieuwe King Kong-film. Met een bezoekje aan zijn thuisland vol enorme wezens en ook T-Rexen (of Vastatosaurussen) bleek de film een redelijk succes.


The Land Before Time (1988)
Platvoet en zijn vriendjes is een Amerikaanse animatiefilm, met Steven Spielberg en George Lucas als uitvoerend producenten. Het werd een groot succes en leverde in totaal 13 films en een televisieserie op.


Land of the Lost (2009)
Met een budget van $100 miljoen en de komieken Will Ferrell en Danny R. McBride bleek deze avonturenkomedie geen ideaal project. Er werd namelijk fors verlies op geleden. De T-Rex kon het niet redden.


The Lost World (2001)
Deze Britse televisiefilm is gebaseerd op de gelijknamige roman van Arthur Conan Doyle en werd geproduceerd voor de BBC. In eerste instantie uitgezonden als een miniserie van twee afleveringen.


My Pet Dinosaur (2017)
Deze familefilm was een prima poging om een soort E.T. te maken met een opgroeiende dinosauriër in plaats van het buitenaardse wezen. Een heel bekende titel is het overigens niet.


Night at the Museum
Net als in de vervolgen komt een museum tot leven en zo ook verschillende skeletten van dino's. In het eerste deel sloeg een uiteindelijk best vriendelijk T-Rex skelet op hol.


Transformers: Age of Extinction
Ze hadden het hoogtepunt van de film moeten worden: de Dinobots. Helaas kon hun aandeel - richting het einde van de film - niet heel veel mensen echt te overtuigen. Desondanks grappig als visueel effect.


The Tree of Life
De liefhebber van Terrence Malick kwam in deze film ook kort dinosauriërs tegen. Uiteraard geen dino-film.


Walking with Dinosaurs: The 3D Movie
Gebaseerd op de bekende BBC Worldwide Walking with Dinosaurs tv-serie verscheen deze middelmatige 3D-animatiefilm een aantal jaar geleden. Waarschijnlijk vooral leuk voor de jongere kijker.


Zo dat waren achttien films met dino's. Weet jij nog een leuke of opvallende film met dinosauriërs? Je weet waar je het kunt laten weten!

NieuwsFilm

meest populair