Poll

De 10 blockbusters van 2017!

Een verrassende nummer één?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 13:44 in Poll
Eerder deze week wierpen we middels een POLL een blik op de succesvolste grootste blockbusters van 2017. Hieronder de uitslag!

#1. Star Wars: The Last Jedi (16%)
Rotten Tomatoes: 91% | IMDb: 7,6 | Wereldwijde Box Office: meer dan $1,0 miljard
Nieuwe personages uit Star Wars: The Force Awakens sluiten zich aan bij legendarische Star Wars-iconen. In een episch avontuur worden eeuwenoude mysteries over de Force en schokkende openbaringen uit het verleden onthuld.


#2. Blade Runner 2049 (12%)
Rotten Tomatoes: 87% | IMDb: 8,4 | Wereldwijde Box Office: $258,2 miljoen
Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. De ontdekking van K leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard, een voormalige Blade Runner die nu reeds dertig jaar vermist is.


#3. Thor: Ragnarok (11%)
Rotten Tomatoes: 91% | IMDb: 8,1 | Wereldwijde Box Office: $846,4 miljoen
Thor zit gevangen aan de andere kant van het universum. Hij moet in een race tegen te klok proberen om naar Asgard terug te keren om Ragnarok te stoppen. De vernietiging van zijn thuiswereld en het einde van de beschaving van Asgardian liggen nu in handen van een almachtige nieuwe bedreiging, de meedogenloze Hela.


#4. Dunkirk (10%)
Rotten Tomatoes: 92% | IMDb: 8,2 | Wereldwijde Box Office: $525,6 miljoen
Honderdduizenden Britse en geallieerde troepen worden omringd door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten.


#5. Logan (10%)
Rotten Tomatoes: 93% | IMDb: 8,2 | Wereldwijde Box Office: $616,8 miljoen
In de nabije toekomst verstopt Logan zich met de zieke Professor X in een schuilplaats op de grens met Mexico. Wanneer een jonge mutant op de vlucht voor duistere krachten zijn pad kruist, moet Wolverine opnieuw de strijd aangaan.


#6. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (6%)
Rotten Tomatoes: 83% | IMDb: 7,8 | Wereldwijde Box Office: $863,7 miljoen
Door toedoen van Rocket krijgen de Guardians het aan de stok met de Sovereign. Ze worden gered door Ego, die claimt de biologische vader te zijn van Quill. Het team valt bijna uit elkaar als de andere Guardians twijfelen aan zijn intenties.


#7. War for the Planet of the Apes (5%)
Rotten Tomatoes: 93% | IMDb: 7,5 | Wereldwijde Box Office: $490,7 miljoen
Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen. Wanneer Caesar en de kolonel oog in oog met elkaar staan, nemen ze het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van beide soorten zal bepalen.


#8. IT (5%)
Rotten Tomatoes: 85% | IMDb: 7,6 | Wereldwijde Box Office: $698,1 miljoen
Deze volgt een groep kinderen, beter bekend als de 'Losers club', in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om hem te verdrijven.


#9. Wonder Woman (4%)
Rotten Tomatoes: 92% | IMDb: 7,6 | Wereldwijde Box Office: $821,8 miljoen
Vóórdat ze Wonder Woman was, was ze Diana prinses van de Amazones. Wanneer een piloot crasht op haar eiland vertelt hij over een conflict in de buitenwereld. Ze is overtuigd dat ze deze dreiging kan stoppen en verlaat het eiland.


#10. Baby Driver (4%)
Rotten Tomatoes: 93% | IMDb: 7,7 | Wereldwijde Box Office: $226,9 miljoen
Baby, bestuurder van vluchtauto's, ontmoet een meisje en wil stoppen met zijn criminele bestaan. Wanneer hij gedwongen wordt om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken, zet hij zijn leven, liefde en vrijheid op het spel.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dukat

Avatar

Over welke verrassende onthullingen hebben ze het steeds over als het om Star Wars gaat? Ik heb waarschijnlijk zitten slapen tijdens de onthullingen / openbaringen uit het verleden...

Artificialis

Avatar

The Last Jedi had geen onthullingen, dat was één van de grootste problemen van de film. Verrassend dat de film nu wordt geroemd voor iets wat het in feite niet had. De grootste onthulling was het gebrek aan onthullingen.

draganta

Avatar

Is de mensheid hersendood ofzo?
Wie zet er nu SW LJ op 1.
Ik ben een grote SW fan maar dit was geen SW.

horizon

Avatar

Het was wel SW, alleen uit de comfort zone gehaald. :)

Sowieso apart dit jaar. De metacritic rating en publiek rating ligt af en toe ver uit elkaar.
Maar binnen publiek is ook veel verdeeldheid. Films als Dunkirk, Blade Runner, Thor, etc krijgen ook best veel kritiek te verduren. (Zie moviemeter).

Wel leuk eigenlijk. Dat levert veel meer discussie op dan films die iedereen wel 'oké' vind en een zeventje geeft.

benjamin

Avatar

horizon "Maar binnen publiek is ook veel verdeeldheid. Films als Dunkirk, Blade Runner, Thor, etc krijgen ook best veel kritiek te verduren. (Zie moviemeter)."
Je noemt nu allemaal films die op z'n minst een A- kregen op CinemaScore, dat is geen score die op verdeeldheid wijst hoor.

ThEnd

Avatar

Alleen It uit deze top 10 niet gezien. Baby Driver was voor mij de teleurstelling van het jaar.

Dukat

Avatar

@MOF: welke flashbacks ???

ThEnd

Avatar

@Dukat: er wordt 3x een herinnering uit verschillende oogpunten gegeven van Luke en Ben bij de Jedi Academy. Daarnaast worden de ouders van Rey onthuld.

eltorro

Avatar

@benjamin: Hij zegt Moviemeter.

Dukat

Avatar

@TheEnd: dat is toch niet een schokkende onthulling?

ThEnd

Avatar

Schokkend niet echt nee.

Master Of Films

Avatar

Maar wel onthullingen (flashbacks + Rey ouders) uit het verleden ;)

benjamin

Avatar

eltorro "@benjamin: Hij zegt Moviemeter."
Maar wel duidelijk als voorbeeld van een algemene trend qua verdeeldheid binnen het publiek (tenzij je echt wil gaan doen alsof wat er op één bepaalde site zou gebeuren plots een belangrijke trend is).

nieuwslaatste nieuws