LIVE: Uitreiking Oscars 2018!

De winnaars, de details en andere zaken rond de Academy Awards.

Vannacht om 02.30 uur start in het Dolby Theatre in Los Angeles de jaarlijkse uitreiking van de Oscars. Met opnieuw Jimmy Kimmel als gastheer vindt het evenement voor de 90e keer plaats en wordt bekend aan welke 24 gelukkigen de Academy of Motion Picture Arts and Sciences de felbegeerde Oscars toekent. FilmTotaal is er ook bij (zij het via Net5) en houden onderstaande liveblog bij!

De Oscarnominaties werden eerder dit jaar onthuld. Guillermo del Toro's The Shape of Water maakt kans op maar liefst dertien Academy Awards. Daarna volgen Dunkirk (acht nominaties), Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (zeven nominaties), Darkest Hour (zes nominaties), Phantom Thread (zes nominaties), Blade Runner 2049 (vijf nominaties) en Lady Bird (vijf nominaties).


Tot het zover is vul je natuurlijk nog even de Oscar POLL in. En een overzicht van alle nominaties voor de Academy Awards 2018 hebben we natuurlijk ook.

De Oscaruitreiking wist de afgelopen jaren flink de aandacht te trekken. In 2016 was er de #OscarsSoWhite situatie en in 2017 was de verwarring rond de Beste Film. Niet de winnaar Moonlight, maar La La Land werd door presentatoren Warren Beatty en Faye Dunaway uitgeroepen tot Beste Film. Dit werd snel rechtgezet door La La Land-producent Jordan Horowitz.

Live verslag van de Oscars 2018

Hieronder de liveblog. Praat uiteraard mee op de gebruikelijke plaats! Tussendoor zullen we wat leuke details plaatsen, en waar mogelijk video's of foto's tonen van wat er in Hollywood gebeurt.



NieuwsFilm

meest populair