De slechtste Marvel-films

De slechtste Marvel-films

Van Fantastic Four tot Hulk.

Verleden week plaatsten we een POLL over de Marvel-films die sinds 1998 op het witte doek zijn verschenen. En daar zaten zeker flink wat missers tussen. Hieronder de Top 5 op basis van de uitslag van de POLL voor wat betreft de vijf slechtste Marvel-films!

1. Fantastic Four (2015) 14%
Er zijn flink wat slechte en magere Marvel-films gemaakt, maar wat Josh Trank (Chronicle, 2012) hiermee deed, is volgens velen een totale miskleun. Al zou Tranks versie nooit zijn verschenen. De synopsis: Het leven van vier jonge outsiders verandert compleet als ze teleporteren naar een ander universum waar ze een schokkende gedaanteverwisseling ondergaan. Om de aarde te redden moeten de vier leren omgaan met hun nieuwe krachten en de strijd aanbinden met een voormalige vriend. De recensie op FilmTotaal kwam tot 2 sterren.


2. Elektra (2005) 14%
Deze superheldenfilm rond een vrouwelijke held, gespeeld door Jennifer Garner, is verbonden met de nummer 3. Duidelijk geen succesvolle stap van Fox. Kirigi en 'The Order of the Hand' geven Elektra de opdracht om weduwnaar Mark Miller te vermoorden, wiens grootvader jaren terug iets gedaan had wat niet helemaal goed zat. Wanneer Elektra aan Miller wordt voorgesteld door zijn jonge dochter Abby, besluit zij aan Miller's kant te gaan staan en hem te beschermen tegen Kirigi en zijn Ninja Assasins. Of is er misschien toch meer aan de hand met de Millers dan op het eerste gezicht te zien is?


3. Daredevil (2003) 10%
Met Ben Affleck als de blinde superheld was dit niet een de start van een volgende filmreeks voor 20th Century Fox die al succes had met de X-Men. De synopsis: Wanneer de jonge wees Matt Murdock in aanraking komt met radioactief afval zorgt dit er voor dat hij niet meer kan zien. Hij heeft hier echter een 'radar-zintuig' voor terug gekregen. Jaren later is Murdock opgegroeid tot een gerespecteerde advocaat. Hiernaast heeft hij echter een geheime identiteit als Daredevil, de man zonder angst, waarmee hij het onrecht bestrijdt dat hem in de rechtszaal niet lukt.


4. Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012) 9%
Voor de tweede keer stapte Nicolas Cage in de huid van het personage. De film moest wraak nemen op het matige eerste deel. De synopis: Johnny Blaze, a.k.a. 'The Ghost Rider' houdt zich schuil in Oost Europa, terwijl hij moeite heeft om zijn vloek te onderdrukken. Blaze wordt gerecruteerd door een sekte om het tegen de Duivel op te nemen, die van plan is om een menselijke vorm aan te nemen. De FT-recensie kwam tot 3 sterren.


5. Hulk (2003) 4%
Deze poping van Ang Lee om de Hulk op een creatieve manier naar het witte doek te brengen sneuvelde jammerlijk. Ook Eric Bana als Bruce Banner en Jennifer Connelly als Betty Ross konden de film niet redden. De synopsis: Bruce Banner is een onderzoeker in een laboratorium. Hij werkt mee aan een geheim project om een machine te bouwen waarmee levende cellen gemanipuleerd kunnen worden. Tijdens een experiment gaat er iets mis met Bruce. Hij lijkt nog dezelfde, maar als hij kwaad wordt verandert hij in een groot, groen, gespierd monster: de Hulk. De vraag is of hij zich kan redden van het gehele Amerikaanse leger dat hem nu achterna zit.


Overige slechte Marvel-films
Maar er waren meer films die de nodige stemmen kregen: Ghost Rider (2005) kwam met iets minder aantal stemmen ook tot gemiddeld 4 procent van de stemmen. En er waren flink wat films met 3 procent van de stemmen, namelijk Punisher: War Zone (2008), Fantastic Four (2005), Black Panther (2018), Iron Man 2 (2010), Thor: The Dark World (2013) en Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007).

NieuwsFilm

meest populair