De grootste films die je moet zien tot eind 2018

De grootste films die je moet zien tot eind 2018

Negen grotere bioscoopfilms om naar uit te kijken, of niet?

Verleden week keken we naar de grootste films die tot eind december in de Nederlandse bioscoopzalen verschijnen. Hieronder de uitkomst na bijna 1.100 stemmen!

#1. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (14 november)

De Harry Potter-franchise blijft populair. De spin-off rond Eddie Redmayne's Newt Scamander krijgt in november een tweede deel, dit keer met meer Johnny Depp als het slechte personage Gellert Grindelwald en ook met Dumbledore (Jude Law). Het aantal stemmen: 25%.


#2. Venom (4 oktober)

Sony Pictures trapt begin volgende maand het Sony's Universe of Marvel Characters af. Het is Tom Hardy die in de huid kruipt van de Spider-Man slechterik. Er staan al vele vervolgfilms gepland, vermoedelijk allemaal zonder Tom Hollands Spider-Man. Het aantal stemmen: 17%.


#3. Aquaman (20 december)

Dit is de enige DC-film van 2019 en deze verschijnt ook nog eens op de valreep. Het is de solofilm rond Jason Momoa's personage Arthur Curry, beter bekend als de superheld Aquaman. The Conjuring-regisseur James Wan is de kopman. Het aantal stemmen: 14%.


#4. The Predator (13 september)

Er is een hoop te doen rondom deze volgende Predator-film, dit keer geregisseerd door Shane Black (The Nice Guys, Iron Man 3). Iedereen hoopt op een vermakelijk deel, maar er blijft veel twijfel. Desondanks staat de film hoog in de lijst. Het aantal stemmen: 6%.


#5. Bohemian Rhapsody (1 november)

De biopic is al jaren in ontwikkeling en over een maandje of twee draait deze eindelijk in de bioscoop. Het is Rami Malek, vooral bekend van zijn rol in de tv-serie Mr. Robot, die in de huid kruipt van Queen-leadzanger Freddie Mercury. Een groot deel van de film werd geregisseerd door Bryan Singer en deze werd afgerond door regisseur Dexter Fletcher, bekend van Eddie the Eagle uit 2016. Het aantal stemmen: 6%.


#6. Alita: Battle Angel (20 december)

Mogelijk dient deze film als een soort testcase voor de visuele effecten voor de Avatar-films van James Cameron, die in dit geval optreedt als producent. En raar is dat niet. Ondanks de grote ogen zien de computeranimaties er zeer strak uit. Robert Rodriguez (Sin City, 100 Years) zette als regisseur actrice Rosa Salazar in de titelrol. Het aantal stemmen: 5%.


#7. Creed II (29 november)

Deze tweede film in de Creed-reeks moet een vervolg geven aan het succes van het eerste film uit 2015. Het is opnieuw Michael B. Jordan (The Fantastic Four) die de bokshandschoenen van Adonis Creed aantrekt en ook Rocky Balboa (Sylvester Stallone) en Bianca (Tessa Thompson) zijn weer te zien. Het aantal stemmen: 5%.


#8. First Man (11 oktober)

De derde grotere film van Damien Chazelle (La La Land en Whiplash) belooft weer een fraaie te worden. Het is Ryan Gosling (Half Nelson, La La Land) die Neil A. Armstrong speelt, de eerste man op de maan. Het aantal stemmen: 4%.


#9. Mortal Engines (13 december)

Dit wordt een grootse verfilming van de bekende Britse broekenreeks van Philip Reeve. Geproduceerd door Peter Jackson en geregisseerd door nieuwkomer Christian Rivers zien we onder meer Robert Sheehan, Hera Hilmar en Hugo Weaving in een wereld vol rijdende steden. Het aantal stemmen: 4%.



NieuwsFilm

meest populair