Tien films die je moet zien dit voorjaar!

Van een grote Marvel-film tot Viggo Mortensen!

Bram de Groot 13 januari 2019 22:30 in Poll
Verleden week keken we met de poll naar twaalf grote en twaalf kleinere films die dit voorjaar in de bioscoop verschijnen. Hieronder zie je per groep de vijf titels die de meeste stemmen kregen. Misschien goed om de verschillende data in je agenda te blokken!


Top 5 blockbusters dit voorjaar

Bij de blockbusters is de nummer één geen verrassing. Dit is namelijk Marvel Studios' Captain Marvel. In de lijst staan nog twee superheldenfilms met het snel te verschijnen Glass van M. Night Shyamalan en de reboot Hellboy. Hieronder de vijf blockbusters waar het meest naar uit wordt gekeken.


1. Captain Marvel
(7 maart) - 51%

2. Glass
(17 januari) - 14%

3. Alita: Battle Angel
(14 februari) - 8%

4. Creed II
(10 januari) - 5%

5. Hellboy
(11 april) - 5%Top 5 kleinere titels dit voorjaar

Ook zijn er de kleinere titels die toch wel erg dicht bij elkaar liggen wat betreft de stemmen. Bovenaan staat de Peter Farrelly's Oscartitel Green Book met onder meer Viggo Mortensen en Mahershala Ali. Ook is er de waarschijnlijke dikke aanrader Arctic met Mads Mikkelsen. Overigens is de nummer twee The House That Jack Built al te zien op een beperkter aantal schermen. Hieronder de vijf kleinere titels waar de nodige filmliefhebbers naar uitkijken.


1. Green Book
(31 januari) - 19%

2. The House That Jack Built
(10 januari) - 14%

3. Arctic
(14 maart) - 14%

4. Vice
(28 februari) - 14%

5. Serenity
(24 januari) - 10%NieuwsFilm