Featured

Marvels Phase 3 gerangschikt!

Van Doctor Strange tot en met Captain Marvel.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Sinds vorige week draait Captain Marvel in de bioscoop. Daarmee komt Marvels Phase 3 bijna tot een einde. Vandaag nemen we dus de tijd om de films die Marvel Studios tot nu toe in Phase 3 uitbracht op een rij te zetten. Met opvallende resultaten!

Om de positie van een film te bepalen, keken we naar het FT-cijfer. Dat combineert een aantal zaken, waaronder de IMDb-score, RottenTomatoes-score, het cijfer van bezoekers van FT, Moviemeter en Metacritic. Op basis van die cijfers berekenen we een gemiddelde. Dat gemiddelde vormde het uitgangspunt voor dit artikel. Op volgorde van de slechtste naar de beste film vind je hieronder alle negen films die tot nu toe in Marvels Phase 3 verschenen. Uiteraard zijn we ook erg benieuwd naar jullie mening!

Captain Marvel (2019)
Regie: Anna Boden, Ryan Fleck | Cast: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Mckenna Grace, Gemma Chan Bekijk de trailer
Deze meest recente toevoeging aan het MCU is een bijzondere. Het is namelijk de eerste film waarin een vrouw de hoofdrol heeft. Maar ondanks dat Marvel probeerde op originele wijze dit oorsprongsverhaal te vertellen, beviel het geheel wat minder goed dan verwacht. Dat lijkt vooral te liggen aan de hoofdpersoon, die niet zo goed overkomt als zou kunnen. Komt ook bij dat Captain Marvel een beetje gezien wordt als een wat weinig geïnspireerde film. Terwijl de makers echt wel hun best hebben gedaan.
Gemiddelde cijfer: 6,7


Ant-Man and the Wasp (2018)
Regie: Peyton Reed | Cast: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Walton Goggins | Bekijk de trailer
Ant-Man was een frisse film, maar tegelijk ook een van de mindere in het MCU. Dit vervolg blijft steunen op de charismatische hoofdrolspelers Paul Rudd en Evangeline Lilly, maar weet niet zoveel indruk te maken als de vorige film. Wederom zien we Scott Lang geinige dingen doen met zijn superkrachten en moet hij ditmaal samenwerken met The Wasp. Tegelijk probeert hij samen met haar en Dr. Hank Pym de oorspronkelijke Wasp terug te halen uit de Quantum Realm.
Gemiddelde cijfer: 6,9


Spider-Man: Homecoming (2017)
Regie: Jon Watts | Cast: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei | Bekijk de trailer
Deze tweede reboot slaat een deel van het oorsprongsgebeuren over. Dat is ook meteen een sterke kant van deze MCU-film, die vooral kleurrijk en erg geinig is. Peter Parker slingert wat af door New York in deze kleinschalige film waarbij hij vooral probeert het jaarlijkse schoolgala te halen. Maar natuurlijk is er een schurk die het op hem voorzien heeft, in de vorm van de Vulture. En dan zijn er nog de andere kanten die komen kijken bij het leven van een scholier.
Gemiddelde cijfer: 7,2


Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt, Vin Diesel, Sylvester Stallone, Karen Gillan | Bekijk de trailer
Deze tweede Guardians of the Galaxy-film heeft maar één ding tegen zich: we kennen het al. Dat maakt echter niet dat de film minder leuk is, de humor blijft namelijk sterk, het team werkt nu echt goed samen en er is natuurlijk ook de fantastische Baby Groot. De Guardians proberen hun nieuwgevonden familie bij elkaar te houden, maar makkelijk is dat niet, vooral niet als de verloren gewaande vader van Peter Quill, Ego the Living Planet, opdoemt.
Gemiddelde cijfer: 7,2


Doctor Strange (2016)
Regie: Scott Derrickson | Cast: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong | Bekijk de trailer
Doctor Strange is behoorlijk moeilijk om goed naar het witte doek te brengen, maar Marvel slaagde erin met dit amusante en onderhoudende oorsprongsverhaal. We leren Benedict Cumberbatch kennen als een arrogante arts die het vermogen om te opereren verliest. Hij gaat op zoek naar een nieuwe manier om zijn handen weer te kunnen gebruiken en eindigt in Tibet. Daar leert hij een heel andere kant van de wereld kennen en blijkt hij behoorlijk goed onderlegd te zijn in de mystieke kunsten.
Gemiddelde cijfer: 7,2


Thor: Ragnarok (2017)
Regie: Taika Waititi | Cast: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba | Bekijk de trailer
Wat krijg je als je Taika Waititi aan het roer van een Thor-film zet? Nou, dit dus. Een knotsgekke film die er prachtig uitziet en Thor allesbehalve serieus neemt. Een fantastische nieuwe standaard voor deze franchise. Thor wordt door zijn halfzus Hela, die een meedogenloze en ontzettend krachtige dame blijkt te zijn, verbannen van Asgard. Ze is vastbesloten de stad te verwoesten. Dat vormt het begin van een race tegen de klok om haar te verslaan en Asgard te redden. Waarbij Thor hulp krijgt van zijn goede vriend de Hulk.
Gemiddelde cijfer: 7,4


Black Panther (2018)
Regie: Ryan Coogler | Cast: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Jekesai Gurira | Bekijk de trailer
Black Panther is een opvallende Marvel-film waarbij heel interessante en goed uitgewerkte personages samenkomen in een behoorlijk tragisch verhaal. Niet eens een traditioneel oorprongsverhaal en daarin ligt de kracht van deze Afrika-centrische MCU-film. T'Challa moet zijn land na de dood van zijn vader in Captain America: Civil War bij elkaar houden maar dat is allesbehalve eenvoudig als een oude vijand weer opdoemt. T'Challa's kunnen als koning en Black Panther wordt beproefd als hij meegesleept wordt in een conflict dat het voortbestaan van Wakanda en ook de hele wereld op de proef stelt.
Gemiddelde cijfer: 7,6


Captain America: Civil War (2016)
Regie: Anthony Russo, Joe Russo | Cast: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan | Bekijk de trailer
Captain Marvel: Civil War vormde het startschot van een nieuwe reeks Marvel-films. Deze blockbuster gold ook een beetje als Avengers 2.5 en moest rechtzetten wat misging met Avengers: Age of Ultron. Deze film zette Anthony en Joe Russo verder klaar om de leiding over het MCU op zich te nemen. In deze film komen Steve Rogers en Tony Stark lijnrecht tegenover elkaar te staan en breekt een gevaarlijke strijd tussen de grootste helden op Aarde uit.
Gemiddelde cijfer: 7,6


Avengers: Infinity War (2018)
Regie: Anthony Russo, Joe Russo | Cast: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans | Bekijk de trailer
Avengers: Infinity War deed het schier onmogelijke. Tientallen Marvel-personages komen samen in een epische strijd waar al lange tijd naartoe gewerkt wordt. In Infinity War strijden de Avengers en Guardians of the Galaxy tegen hun grootste tegenstander tot nu toe: Thanos. Die wil de mythische Infinity Stones gebruiken om de helft van al het leven in het universum uit te roeien. Een missie waarbij hij niets of niemand ontziet en alles voor over heeft. En dat heeft de nodige gevolgen voor onze helden...
Gemiddelde cijfer: 7,6


9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Tja, het is maar hoe je het bekijkt. Een 6,7 wordt als minder beschouwd, maar een 7,6 is dan precies weer een fantastische film, terwijl dit 0,9 verschil. Op een score van 10 is dit slechts 9%, gaande over de hele Phase 3. Een beter voorbeeld van continue kwaliteit is er eigenlijk niet als je praktisch even goed scoort op elke film. Aan de andere kant zijn er dan weer geen uitschieters/meesterwerken. Persoonlijk zou ik GotG wel maar een 5 geven, terwijl Civil War, Strange en vooral Infinity War hoger scoren.

Innocent

Avatar

Voor mij is captain america 2 - the winter soldier nog steeds de beste MCU film.

chefry1983

Avatar

Ik ben het wel eens met de ranking alleen zou ik infinity war een 9 geven.

GreenHornet

Avatar

Captain Marvel is nog altijd de beste Female Lead film van Marvel.

Tempastas

Avatar

@ Greenhornet
Da's wel waar zeg

akketa

Avatar

Het is altijd leuk als jullie een "Featured" van iets doen, maar deze komt echt te vroeg. Jullie rangschikken Phase 3, maar de laatste moet nog uitkomen. Daarnaast is Captain Marvel net uit, dus de cijfers die jullie meenemen in de berekening zijn nog totaal niet representatief.
Had dit bewaard tot voor Spider-Man 2, dat was veel logischer geweest, nu is het eigenlijk verspilde moeite.

Goov25

Avatar

@akketa Tegen die tijd doen ze het gerust nog een keer, schat ik.

Goku32

Avatar

Winter soldier beste Marvel film vind ik

Jim

Avatar

@Akketa: tegen die tijd updaten we de boel gewoon Smiley face We erkennen in de inleiding ook dat Phase 3 niet rond is nog.

NieuwsFilm

meest populair