Jennifer Lawrence zit in 'Dark Phoenix' vanwege bewondering voor Simon Kinberg

Jennifer Lawrence zit in 'Dark Phoenix' vanwege bewondering voor Simon Kinberg

De actrice had een verbintenis voor 3 films en leek daarna ook echt klaar met haar rol.

Aankomende donderdag verschijnt met X-Men: Dark Phoenix het laatste deel in de reeks die in 2011 begon met First Class en vervolgd werd met Days Of Future Past (2014) en Apocalypse (2016). Voor het eerst zit schrijver/producer Simon Kinberg op de regisseursstoel en hij bleek een doorslaggevende factor voor franchiseleiders James McAvoy, Michael Fassbender, Nicholas Hoult en VOORAL Jennifer Lawrence om na hun aflopende contract nog eenmaal terug te keren.

De vertolker van het personage Raven/Mystique vertelde eerder dat ze het deed voor de fans, maar zegt nu tegenover Cinemablend dat de belangrijkste eis was, voor zowel haar als de rest, dat Kinberg zou regisseren. De 45-jarige Brit kent de personages natuurlijk door en door en heeft dus duidelijk volledige steun van de belangrijkste acteurs en actrices wiens carrières hij min of meer gelanceerd heeft.

Kinberg onthulde in een interview met The Hollywood Reporter dat hij meerdere conceptversies van het script klaar had liggen en diep van binnen altijd al wist dat hij weer kon beschikken over zijn originele cast. Jennifer belde mij persoonlijk op en vertelde dat ze eigenlijk geen zin meer had om aan boord te blijven, tenzij ik regisseerde, punt.

Sombere vooruitzichten
Ondanks deze liefde en loyaliteit achter de schermen, zijn de box-office voorspellingen niet heel positief en ook de diverse trailers werden lauwtjes ontvangen. In Dark Phoenix wordt de plot van het teleurstellende The Last Stand uit 2006 dunnetjes gerecycled. Hoofdrolspeelster Jean Grey (Sophie Turner) krijgt een ongeluk in de ruimte wat haar ongekende kosmische krachten geeft waarna een mysterieuze vrouw (Jessica Chastain) haar opzet tegen haar voormalige vrienden. Nog 3 nachtjes slapen!



NieuwsFilm

meest populair