Onverwachtse trailer voor 'Braveheart 2'

Onverwachtse trailer voor 'Braveheart 2'

Of eigenlijk de historische strijder Robert The Bruce, het alter-ego van Angus MacFadyen.

In 1995 verscheen het met Oscars bekroonde Braveheart van Mel Gibson. Daarin vertolkte tevens een jonge Angus MacFadyen de rol van Robert The Bruce. Nu, 24 jaar later, heeft Signature een trailer online gezet voor hun gelijknamige titel waarin MacFadyen het personage opnieuw speelt. De film schijnt een direct vervolg te zijn op Braveheart en wordt daarom marketingtechnisch (voor de naamsbekendheid) slim gepresenteerd als BRAVEHEART 2.

Men moet deze echter niet verwarren met het vorig jaar uitgekomen Outlaw King waarin Chris Pine de titelheld nog gestalte gaf. Beide films vertellen praktisch hetzelfde waargebeurde verhaal; Tijdens de bezetting en onderdrukking van het Middeleeuwse Schotland door de Engelse koning Edward I en diens gewelddadige zoon, de prins van Wales, verandert Robert The Bruce van een verslagen adelheer in een legende door een leger te verzamelen en terug te vechten om zo de kroon en troon op te eisen. Bekijk de beelden hieronder!



Robert The Bruce wordt geregisseerd door Richard Gray (Sugar Mountain) en onder andere MacFadyen zelf is verantwoordelijk voor het script.

Andere rollen in het veldslagenepos zijn voor Jared Harris (Sherlock Holmes: A Game of Shadows/Poltergeist/The Man from U.N.C.L.E.), Anna Hutchison (Cabin In The Woods), Gabriel Bateman (Annabelle/Lights Out/Child's Play) en Kevin McNally (Pirates Of The Caribbean). Een Nederlandse verschijningsdatum is vooralsnog onbekend.

NieuwsFilm

meest populair