Video

Onverwachtse trailer voor 'Braveheart 2'

Of eigenlijk de historische strijder Robert The Bruce, het alter-ego van Angus MacFadyen.

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Video
In 1995 verscheen het met Oscars bekroonde Braveheart van Mel Gibson. Daarin vertolkte tevens een jonge Angus MacFadyen de rol van Robert The Bruce. Nu, 24 jaar later, heeft Signature een trailer online gezet voor hun gelijknamige titel waarin MacFadyen het personage opnieuw speelt. De film schijnt een direct vervolg te zijn op Braveheart en wordt daarom marketingtechnisch (voor de naamsbekendheid) slim gepresenteerd als BRAVEHEART 2.

Men moet deze echter niet verwarren met het vorig jaar uitgekomen Outlaw King waarin Chris Pine de titelheld nog gestalte gaf. Beide films vertellen praktisch hetzelfde waargebeurde verhaal; Tijdens de bezetting en onderdrukking van het Middeleeuwse Schotland door de Engelse koning Edward I en diens gewelddadige zoon, de prins van Wales, verandert Robert The Bruce van een verslagen adelheer in een legende door een leger te verzamelen en terug te vechten om zo de kroon en troon op te eisen. Bekijk de beelden hieronder!Robert The Bruce wordt geregisseerd door Richard Gray (Sugar Mountain) en onder andere MacFadyen zelf is verantwoordelijk voor het script.

Andere rollen in het veldslagenepos zijn voor Jared Harris (Sherlock Holmes: A Game of Shadows/Poltergeist/The Man from U.N.C.L.E.), Anna Hutchison (Cabin In The Woods), Gabriel Bateman (Annabelle/Lights Out/Child's Play) en Kevin McNally (Pirates Of The Caribbean). Een Nederlandse verschijningsdatum is vooralsnog onbekend.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Kwam deze dan? In iedergeval suprr hyped.

Bronxfromharlem

Avatar

Ik ben gek van dit soort films. Laat maar komen. Ik hoop dan wel dat William Wallace nog genoemd wordt.

McKelly

Avatar

Krijg hier een beetje hetzelfde gevoel bij als Gladiator 2. Wat ik positief vind aan de trailer is dat het lijkt alsof ze de CGI tot een minimum houden, net als het origineel. Ben benieuwd, maar hou mijn verwachtingen laag.

Goku32

Avatar

Ben wel benieuwd er naar

Thiver

Avatar

Laat je niet in de luren leggen; deze film heet gewoon Robert the Bruce. Zo heet-ie aan het einde van de trailer, op de IMDb-pagina en op de poster. Op een clickbait geori├źnteerd platform als YouTube kom je nog wel weg met Braveheart 2, maar in de realiteit zou die titel niet eens gebruikt mogen worden. Deze roept namelijk de associatie op met de Mel Gibson-film, die gemaakt is door een heel andere studio. Een grote Hollywoodstudio welteverstaan, die er doorgaans niet happig op is wanneer op zijn auteursrechtelijk beschermde titels wordt geparasiteerd door andere partijen. Denk aan hoe een paar jaar geleden het soort-van-vervolg op Raging Bull toch echt niet zomaar die titel kon nemen er een cijfer achter mocht plakken, waarna de film moest worden hertiteld naar The Bronx Bull.

Civilian Supreme

Avatar

Onwaardig om de titel Braveheart 2 te krijgen.

xarkov

Avatar

Is dit niet Braveheart -1 ipv. Braveheart 2?

McGraig

Avatar

Meteen naar Netflix dus...

Symn

Avatar

Dit topic ziet er echt -niet- uit op een iPhone. Kan die layout voor mobiele weergave eens aangepast worden. Het is gewoon onleesbaar zo.

5ieb

Avatar

Altijd leuk! Smiley face

Tako

Avatar

@Symn

Foutje van Arjen. De video was niet responsive. Moet nu opgelost zijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair