Algemeen

Marvel Cinematic Universe - Phase 5 al gepland: welke films zijn het?

Phase 4 bouwt op naar groter verhaal!

door Bram de Groot om 14:23 in Algemeen
Na de drie fases in de Infinity Saga verschijnt tussen het voorjaar van 2020 en het najaar van 2021 een reeks van vijf films en vijf series in de vierde fase van het overkoepelende Marvel Cinematic Universe. Vanaf 2022 start de vijfde fase. Nu blijkt dat die reeks al bekend is.

De eerste vraag die je kunt stellen is waarom de vierde fase slechts 2 jaar duurt. "We hebben erover gesproken wat we vandaag zouden moeten aankondigen. Moeten we fase vier en vijf aankondigen? We hebben ze gepland. We hebben vijf jaar vaststaan. En ik dacht dat elf projecten in twee jaar tijd voldoende was [voor Comic Con]," aldus Kevin Feige tegenover MTV News.

Groter verhaal in aantocht!
"Er is altijd een grotere visie," onthulde Feige op de vraag van CNN wat we van de verhaallijn kunnen verwachten. "Dus vraag me het opnieuw aan het einde van 2021. Maar ik zal zeggen, na Avengers: Endgame gingen we altijd voor het nieuwe. We zijn altijd bezig met wat we deden in fase een, twee en drie. En dat is het maken van een film van een personage die je al kent, zoals Black Widow, op een manier die je niet verwacht."

"We wilden ook een ensemblefilm maken, zoals we deden in fase twee met Guardians, en dat is nu wat Eternals wordt," zei Feige. "We willen nieuwe personages brengen, zoals Shang-Chi, die geweldig is... Nieuwe versies voor Dr. Strange. Thor blijft verrassen en veranderen en evolueren."

Phase 5 al verklapt?
Met alle onthullingen die zijn gedaan tijdens Comic Con kan bijna aangenomen worden dat die volgende, vijfde fase al grotendeels is verklapt. Naast films als Blade en Fantastic Four verschijnen ook de vervolgfilms rond Captain Marvel, Black Panther en de Guardians of the Galaxy. Ook worden de X-Men geïntroduceerd en komen de Avengers terug, zij het in een compleet andere samenstelling, en is een derde Spider-Man film een veilige aanname voor de reeks vanaf 2022, uiteraard met nieuwe series op Disney+.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

abon

Avatar

Ik begrijp de actualiteit, de aankondigingen op comic-con, het succes van the avengers en zo....maar mijn god ...wat betreft de berichtgeving is het alléén Marvel wat de klok slaat...Strange

Troll Boss

Avatar

Endgame is nummer 1...

kokosnoot

Avatar

Laat me raden lol Iron man wordt dan in het team vervangen door Iron heart en samen met captain marvel leiden ze de avengers.

Het zal allemaal hier om gaan. Het plot! Je kan nog zoveel afleiding introduceren via nieuwe personages maar als de verhaal lijn niet echt goed is verkoopt het niet of minder. Nou is het grote publiek sneller tevreden en ze aimen meer op wat jonger publiek denk ik bij Disney. We zullen zien. Iron heart is vrij recent gecreëerd door Marvel in de comics (2015). In de comics is Iron man overigens niet dood. Wat jammer is dat ze met de film Iron man afsluiten qua verhaallijn, dat is wel een berg aan verhaallijnen over een lange periode. Je kan zeggen maar het multiversum, heeft 1 zwak punt, Iron Heart neemt de plaats in van Iron man. Dus multiversum kan hoog uit even een bijrol geven voor een andere Iron Man. Nooit meer die centrale rol die hij had. Ik moet nog zien of de plots echt zo goed en creatief gaan blijven daar alles steeds over de top moet.

MB zilver

Avatar

als het goed is, wordt alles officieel gemaakt op D23 in augustus

STYD

Avatar

Denk dat ze voor Young Avengers gaan. En dat wij geen Avenger film meer krijgen in de zin van de wat oudere personages. Denk dat alleen Spidey terugkomt als leider van de Young Avengers.

Decepticon

Avatar

Eh Young Avengers? Dat denk ik niet hoor STYD, naast Spider-Man hebben we Thor, Black Panther, Ant-Man, Doctor Strange, Captain Marvel en de Guardians nog steeds, die vormen de "oude garde" van het team. Sterker nog, zij zijn het overgrote deel van het team, Phase 4 brengt nog niet veel nieuwe helden.
Ik ben benieuwd of de Eternals (allemaal) terug komen voor Avengers 5.

TwinsA

Avatar

En daar gaan we weer....pfff

STYD

Avatar

Decepticon, maar mensen zijn de Avengers wel zat. En hoe zorg je ervoor dat dezelfde formule blijft werken door er niets aan te veranderen, ipv the oude Avengers maak je daaf gewoon the young Avengers van. Ik ben zelf ook een van de mensen die wel klaar is met de huidige Avengers.

Taurus79

Avatar

Ik kan er geen genoeg van krijgen

NieuwsFilm

meest populair