Marvel Cinematic Universe - Phase 5 al gepland: welke films zijn het?

Phase 4 bouwt op naar groter verhaal!

Na de drie fases in de Infinity Saga verschijnt tussen het voorjaar van 2020 en het najaar van 2021 een reeks van vijf films en vijf series in de vierde fase van het overkoepelende Marvel Cinematic Universe. Vanaf 2022 start de vijfde fase. Nu blijkt dat die reeks al bekend is.

De eerste vraag die je kunt stellen is waarom de vierde fase slechts 2 jaar duurt. "We hebben erover gesproken wat we vandaag zouden moeten aankondigen. Moeten we fase vier en vijf aankondigen? We hebben ze gepland. We hebben vijf jaar vaststaan. En ik dacht dat elf projecten in twee jaar tijd voldoende was [voor Comic Con]," aldus Kevin Feige tegenover MTV News.

Groter verhaal in aantocht!
"Er is altijd een grotere visie," onthulde Feige op de vraag van CNN wat we van de verhaallijn kunnen verwachten. "Dus vraag me het opnieuw aan het einde van 2021. Maar ik zal zeggen, na Avengers: Endgame gingen we altijd voor het nieuwe. We zijn altijd bezig met wat we deden in fase een, twee en drie. En dat is het maken van een film van een personage die je al kent, zoals Black Widow, op een manier die je niet verwacht."

"We wilden ook een ensemblefilm maken, zoals we deden in fase twee met Guardians, en dat is nu wat Eternals wordt," zei Feige. "We willen nieuwe personages brengen, zoals Shang-Chi, die geweldig is... Nieuwe versies voor Dr. Strange. Thor blijft verrassen en veranderen en evolueren."

Phase 5 al verklapt?
Met alle onthullingen die zijn gedaan tijdens Comic Con kan bijna aangenomen worden dat die volgende, vijfde fase al grotendeels is verklapt. Naast films als Blade en Fantastic Four verschijnen ook de vervolgfilms rond Captain Marvel, Black Panther en de Guardians of the Galaxy. Ook worden de X-Men geïntroduceerd en komen de Avengers terug, zij het in een compleet andere samenstelling, en is een derde Spider-Man film een veilige aanname voor de reeks vanaf 2022, uiteraard met nieuwe series op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair