Wéér moeilijkheden voor 'James Bond'-film 'No Time To Die': componist op straat gezet

Wéér moeilijkheden voor 'James Bond'-film 'No Time To Die': componist op straat gezet

En krijgt Hans Zimmer eindelijk de kans om de muziek van een Bond-film te schrijven?

De weg naar een nieuwe James Bond-film blijft moeilijk. No Time To Die mag dan wel klaar zijn met filmen, in de post-productie gaat het wederom fout. Componist Dan Romer is door de producenten op straat gezet, zo meldden diverse fansites. De zoektocht naar een opvolger kan beginnen.

In november staken de geruchten de kop op: componist Dan Romer zou niet meer verbonden zijn aan No Time To Die. Romer was de keuze van regisseur Cary Fukunaga, die met hem al eerder samenwerkte aan Beasts of No Nation en Maniac. Opvallend daarbij is dat Romers eerder werk vooral minimalistisch is en niet typisch 'Bond'. Dat heeft hem ook genekt: de producenten vonden zijn werk te veel afwijken van het gangbare. Het nieuws is niet officieel bevestigd, maar werd de afgelopen week wel betrouwbaarder doordat meerdere sites over vervangers berichtten.

Tweet verwijderd





Hans Zimmer?
De geruchtenmolen voor Romers opvolger draait op volle toeren. De meest opvallende naam in het rijtje is Hans Zimmer (o.a. The Dark Knight, Pirates of the Caribbean). Volgens het forum op zijn website zou Zimmers bedrijf, Remote Control Productions, gevraagd zijn om de muziek van No Time To Die te schrijven. Het is daarbij onduidelijk of Zimmer zelf de pen ter hand neemt, of dat hij het schrijven overlaat aan collega-componisten van zijn bedrijf. Met Wonder Woman 1984, Top Gun: Maverick en Dune heeft Zimmer immers nog veel werk.

Mogelijk moeten we kijken in de richting van Zimmers medewerkers. Lorne Balfe wordt daarbij vaak genoemd. Balfe componeerde de muziek voor Mission: Impossible - Fallout en zou dus een 'veiligere' of toch conventionelere keuze zijn dan Dan Romer. Een andere naam die recentelijk genoemd wordt is Benjamin Wallfisch. Hij componeerde de muziek voor de twee IT-films, en schreef samen met Zimmer aan de muziek voor Blade Runner 2049.



Snel werken
Een andere favoriet bij de fans, vijfvoudig Bond-componist David Arnold, heeft al laten weten dat de producenten hem niet hebben gevraagd. Een voordeel bij Remote Control Productions is dat zij relatief snel muziek kunnen afleveren. Dat zal ook nodig zijn, want No Time To Die is vanaf 2 april in de Nederlandse bioscopen te zien. Dat geeft de componist nog 3 maand. Niet onmogelijk, maar er zal doorgewerkt moeten worden.

No Time To Die wordt het laatste deel met Daniel Craig als de Britse geheim agent. Rami Malek speelt superschurk Safin, en de Bond Girls van dienst zijn deze keer Lashana Lynch, Ana de Armas en Léa Seydoux.



NieuwsFilm

meest populair