4 gave filmreeksen op Netflix om direct te kijken!

4 gave filmreeksen op Netflix om direct te kijken!

Of gewoon misschien nog een keer.

Er zijn uiteraard vele losse films op Netflix aan te zetten, maar je kunt ook een complete filmreeks aantikken. Leuk als niet gelijk een serie met meerdere seizoenen wilt starten. Hieronder vier filmreeksen die nu beschikbaar zijn op Netflix.

The Matrix (3 films)

Regie: Lana Wachowski en Lilly Wachowski | Hoofdrollen: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss en Hugo Weaving

In 1999 verscheen The Matrix in de bioscoop en de film introduceerde actiescènes zoals we die nog nooit gezien hadden. Vooral de "bullet time"-slowmotionscènes blijven erg gaaf om te zien. De verrassing was uiteraard weg toen de vervolgfilms The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions verschenen, zowaar allebei in 2003, maar ook deze blijven voor velen vermakelijk.

Keanu Reeves is te zien als Neo a.k.a. The One. Hij en nog een aantal personages keren in 2021 terug in deel vier. Door de coronacrisis bestaat de kans dat die film wordt uitgesteld.



Bourne (5 films, 1 serie)

Regie: o.a. Paul Greengrass | Hoofdrollen: Matt Damon, Jeremy Renner, Julia Stiles, Franka Potente

Deze filmreeks startte met The Bourne Identity in 2002 en kreeg al vrij snel twee vervolgen met The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum. In 2012 was er de spin-off The Bourne Legacy (zonder Matt Damon) en er debuteerde in 2016 nog een derde vervolgfilm, Jason Bourne.

Alles draait om Jason Bourne, een personage van schrijver Robert Ludlum dat in de eerste film achter zijn identiteit tracht te komen. In 2019 verscheen de serie Treadstone op USA Network en er zou een zesde film in ontwikkeling zijn.



The Hunger Games (4 films)

Regie: o.a. Francis Lawrence | Hoofdrollen: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks

Deze filmreeks zorgde ervoor dat actrice Jennifer Lawrence doorbrak bij het grote publiek. Ze speelde de rol van het personage Katniss Everdeen uit de gelijknamige boekenreeks van Suzanne Collins. Er verschenen vier films in de reeks met na het eerste deel ook Catching Fire en Mockingjay - Part 1 en Part 2.

Er wordt gewerkt aan een prequelfilm over een in mei dit jaar te verschijnen boek waarin een verhaal wordt verteld wat zich 74 jaar voor de eerste film afspeelt.



The Lord of the Rings (3 films)

Regie: Peter Jackson | Hoofdrollen: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Liv Tyler

Deze uiterst geliefde filmserie bestaat uit drie delen en duurt toch al snel zo'n negen uur, met de films The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King. Zoals bij velen bekend draait alles om die ene ring en het kwaad dat daarin schuilt. De kleine Frodo onderneemt een reis door een wereld vol vrienden en vijanden.

De prequeltrilogie The Hobbit staat niet op Netflix. De streamingdienst Amazon Prime Video werkt aan een prequelserie.



NieuwsFilm

meest populair