Fans vragen nu ook om director's cut van 'X-Men: Dark Phoenix'

Regisseur Simon Kinberg legt zijn oorspronkelijke 2-films-visie uit.

De Snyder-cut van Justice League, de Ayer-cut van Suicide Squad, de Trank-cut van Fantastic Four, de Feig-cut van Ghostbusters, een geheel nieuwe trend lijkt geboren in Hollywood en wellicht kan daar binnenkort nóg een franchise aan toegevoegd worden...

Hoewel The New Mutants als een soort 'mosterd na de maaltijd' lijkt te komen, is het X-Men tijdperk van 20th Century Fox Studio's over de mutanten zo goed als voorbij. Het laatste deel Dark Phoenix presteerde zowel kritisch als commercieel ondermaats en betekende het einde.

Toen regisseur Simon Kinberg deelnam aan een live Q&A over X-Men, vertelde hij dat zijn visie langzaam werd ondermijnt door de studio en dus werd hem natuurlijk dan ook al gauw gevraagd of we kans hebben ooit een heuse Kinberg-cut van Dark Phoenix te gaan zien? Zijn antwoord:

"We hebben veel andere scènes gemaakt en uiteindelijk niet gebruikt (zoals het einde). Om zo'n cut uit te brengen, moeten we ze nog voltooien qua visuele effecten, geluid en meer technische aspecten. Het zou behoorlijk wat werk kosten, maar ik waardeer de steun, dus wie weet".

Tweedelig
Kinberg ging verder in op zijn idee om het verhaal oorspronkelijk over 2 films te verdelen. De bemoeizuchtige studio eiste echter 1 film en dit bleek een enorme uitdaging die eerder al mislukte met The Last Stand (2006).

Kortom, het project leed onder grote druk, re-shoots, herschrijvingen en herstructureringen in aanloop naar diens release en je zou je ook bijna hier gaan afvragen: Hoe had het eruit kunnen zien? Wie is geïnteresseerd?

NieuwsFilm

meest populair