Featured

Doemscenario dreigt: voorlopig géén nieuwe films in de bioscoop

Hollywood staat voor ingrijpende veranderingen. Een doemscenario dreigt.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Op dit moment is Tenet van Christopher Nolan de eerste grote zomerfilm van 2020. Maar gaat die film ook echt verschijnen? Er hangt namelijk een doemscenario in de lucht nu de coronacrisis in de States weer oplaait.

In de Verenigde Staten zou het coronavirus weer om zich heen grijpen, ook in de staat Californië waar Hollywood is gevestigd. En net als in andere landen zijn Noord-Amerikaanse bioscoopketens huiverig om de deuren wagenwijd open te zetten, iets dat sowieso lastig is door de vele veiligheidsvoorschriften zoals social distancing, oftewel de 1,5-meterregel.

Nu al heel veel films opgeschoven

De afgelopen weken zagen we heel wat films de maand juli ontvluchten. Gisteren verplaatste Disney nog de sprookjesfilm Mulan met een maand. De thriller Unhinged met Russell Crowe lijkt zich de grootste release van de maand (31 juli) te mogen noemen.

De maand augustus biedt naast Tenet en Mulan nog een aantal grotere films met de rampenfilm Greenland en de Marvel-film The New Mutants. Pas in september beginnen er weer meerdere grote films per weekend te verschijnen, met in november en december de grootste blockbusters.Mogelijk doemscenario in aantocht

De afgelopen maanden zijn heel wat films naar 2021 verplaatst, ook uit maanden na de zomer. Gisteren gebeurde dat nog met de actiethriller Tom Clancy's Without Remorse met Michael B. Jordan. Daarnaast verschijnen er amper nieuwe trailers, zeker niet voor de films die nog eerste trailer hebben gekregen.

Mede doordat de corona-uitbraak verre van onder controle lijkt in de States, is het geen ondenkbare situatie dat de vakantiemaand augustus ook leeg blijft en dat de kleinere bioscoopfilms zoals Bill & Ted Face the Music en Antebellum naar streaming of Premium Video on Demand gaan, of ook worden uitgesteld.Pas weer in november blockbusters?

De maanden september en oktober zijn van oudsher niet favoriet bij de studio's. Mocht de coronacrisis aanhouden dan zou het zomaar kunnen dat Warner Bros. Tenet en Wonder Woman 1984 verplaatst naar november - oude plekje reeds naar 2021 verplaatste Godzilla vs. Kong - en december - plaatsje Dune.

Disney zou Mulan het plekje kunnen geven van de animatiefilm Soul en die film op Disney+ kunnen zetten, of als kerstfilm naar december kunnen verplaatsen en de strijd aangaan met The Croods 2.Meer films naar 2021

De overige vaak iets kleinere films als A Quiet Place Part II, The King's Man en Death on the Nile die in september en oktober moeten verschijnen, zouden zomaar een plekje kunnen krijgen in het voorjaar van 2021. Het is namelijk maar de vraag of de geplande films - zoals Tomb Raider 2 - op tijd zijn afgerond, aangezien er nog heel veel producties on hold staan.

Het doemscenario zou een doodsteek zijn voor vele bioscopen en ketens wereldwijd. Dit zal voor overheden en het publiek echter niet opwegen tegen de wereldwijde gezondheidsrisico's. Wat denk jij? Hoe realistisch is dit scenario?20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Peace

Avatar

Ik heb op het moment ook geen zin om de bioscoop te gaan met al die maatregelen en alle films die ze op het moment spelen in België heb ik al gezien of kan ik via Netflix kijken.

Gigan72

Avatar

Als het zo door gaat kunnen een hoop bioscopen de deur sluiten voorgoed.
Ook hier in Nederland zeker als we een 2de golf corona krijgen is het over en uit voor de bios.

Goov25

Avatar

Als er nieuwe films uitkomen ga ik toch wel, social distancing of niet. Maar ik snap dat mijn ene ticket de filmindustrie niet gaat redden ;)

PRIME

Avatar

Amerika is het aan het verpesten voor de rest. Kinderachtig volk, dat zich nergens aan kan houden. Alles daar is open, flikker die theaters dan ook gewoon open, en leg restricties op qua vliegen naar EU! Hebben we iig Dune op tijd, en verder geen last Smiley face

Indy5

Avatar

Filmjaar 2020 kunnen we nagenoeg afschrijven.

Daanminator

Avatar

Ik vind een winkel binnenlopen al een kriem laat staan een bios.

Pronk47

Avatar

Ik ga donderdag voor het eerst zins het coronavirus weer eens naar de bios,naar The Empire Strikes Back,ik kan hem wel dromen maar ik wil hem nog een keer op het grote scherm zien.

GreenHornet

Avatar

Alles naar 2021.

Universal is de enige die er op dit moment goed uit komt

Goku32

Avatar

De maatregelen zijn te triest voor worden in de bioscoop, gister een drankje doen nou dat was ook gelijk de laaste keer, want moest in een rij gaan staan wachten tot er plaats was. Of buiten gaan zitten. Het word te gek voor Worden. Diep triest gewoon dit

GreenHornet

Avatar

Amerikanen zijn een dom volk het lijkt Afrika wel

Gigan72

Avatar

Het volgende probleem is dat volgend jaar zo veel uitkomt dat men graag wil zien dat het kiezen wordt van welke je wil zien in de bios... want niet iedereen heeft het geld om dan alles te zien zeker niet als je een gezin heb of niet veel geld over hou als de vaste lasten betaald zijn.
En als straks bioscopen de deur moeten sluiten gaat dat ook geld kosten om naar een andere stad te gaan.
Denk dat daar door een hoop
films een financiële flop worden.
De studios gaan niet alleen dit jaar geld mis lopen ook volgend jaar.

GreenHornet

Avatar

Netflix gaat hier van profiteren

kokkie2505

Avatar

Ik hoop alleen dat No Time To Die sowieso komt. Dat is de film waar ik het meest naar uitkijk dit jaar.

neo123

Avatar

Ik ben idd ook bang dat tegen de tijd dat er weer wat mag AMC in Amerika bijv al op zijn gat ligt. Dit zorgt er weer voor dat een hoop films nooit de winst kunnen maken die ze willen. Alleen van Europa afhankelijk zijn lukt ook niet. Het duurt allemaal wel erg lang op deze manier. Ik mis het persoonlijk wel , heb erg naar Tenet uitgekeken maar op deze manier wordt het wel een uitputtingsslag.

Civilian Supreme

Avatar

En die 2e golf komt er zeker. Hebben we het hier en in andere landen eindelijk een beetje onder controle, gaat iedereen weer lekker verspreid op vakantie naar allerlei bestemmingen. Hoe dom kun je zijn?!
Misschien gewoon even een jaartje niet op vakantie? Of is dat teveel gevraagd?
En als het zonodig moet ga dan in eigen land, zo hou je het beperkt en draag je gelijk je steentje bij aan de economie.
Is wel lekker voor oa de campings, vakantieparken en horeca hier.
Op de noodzakelijke werkgerelateerde reizen na de boel gewoon nog een aantal maanden dichthouden.

jeff1983

Avatar

Unhinged de grootste film van de maand? Aanstaande donderdag komt een minstens zo grote film uit, The Outpost. Daarnaast nog de horrorfilm Follow Me, van de regisseur van Escape Room en een mega familiefilm De Piraten van Hiernaast. Misschien niet helemaal in jullie straatje, maar er is echt wel wat nieuws te zien!

Juppie34

Avatar

@Civilian Supreme ik ben het zo met jou eens. Ik klaag ook over de mensen die PERSÉ naar het buitenland moeten. Ik snap volkomen je wilt er tussenuit. Even wat anders maar waarom ook meteen weer risicogebieden als Turkije, Italië? Stop is met aan jezelf denken. Mensen wachten al maanden om weer is met het complete gezin bij oma & opa in verzorgingshuizen op bezoek te gaan ipv 1 persoon van de familie. Jullie die PERSE op vakantie willen gaan verzieken het voor vele andere mensen. Want ja even 3 weken Turkije of grotere kans op weer Corona en Horeca,Evenementen, cultuur nog verder de moerassen van faillissementen in te jagen. Bedankt!!

NieuwsFilm

meest populair