Featured

Netflix kondigt flinke lijst met nieuwe films aan voor februari

Het wordt een lekker druk maandje.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Netflix heeft een hele nieuwe rits films aangekondigd voor februari. We duiken er meteen in.

Alle Twilight-films (2008)
Regie: Catherine Hardwicke | Cast: Kristen Stewart, Sarah Clarke, Matt Bushell, Billy Burke | Releasedatum: 1 februari
Bella Swan is altijd al een buitenbeentje geweest en doet alles op haar eigen manier. Wanneer ze verhuist naar het regenachtige Forks, verwacht ze geen veranderingen. Totdat ze de mysterieuze en knappe Edward Cullen ontmoet, een jongen die op dezelfde school zit als zij. Bella is meteen verliefd op Edward en het duurt niet lang voordat zij een passievolle relatie krijgen. Maar Edward is niet zoals de andere jongens. Hij kan ontzettend hard rennen, stopt rijdende auto's met zijn blote vuisten, en is sinds 1918 geen dag ouder geworden. Edward is een onsterfelijke vampier, maar niet zoals de andere vampiers: hij drinkt geen bloed.

The Truman Show (1998)
Regie: Peter Weir | Cast: Jim Carrey, Laura Linney, Noah Emmerich, Natascha McElhone | Releasedatum: 1 februari
Het leven van de vriendelijke Truman klopt aan alle kanten, wat niet verwonderlijk is, want hij is 24 uur per dag wereldwijd op TV te zien als hoofdpersoon in zijn eigen soap. Truman heeft er geen idee van dat zijn hele wereld verzonnen is en dat alle mensen om hem heen acteurs zijn.

Sausage Party (2016)
Regie: Greg Tiernan, Conrad Vernon | Cast: Alistair Abell, Iris Apatow, Stephanie Beard, Michael Cera | Releasedatum: 1 februari
Voedsel in de supermarkt droomt ervan om gekocht te worden. Eenmaal in het keukenkastje en op het aanrecht blijkt dat ze een vreselijk lot te wachten staat: ze worden klaargemaakt om vervolgens opgegeten te worden.

Inferno (2016)
Regie: Ron Howard | Cast: Tom Hanks, Felicity Jones, Omar Sy, Irfan Khan | Releasedatum: 1 februari
In deze nieuwe Dan Brown verfilming moet Robert Langdon naar Florence om daar te jagen op een man die gelooft dat de mens onvruchtbaar zou moeten zijn, om in het voortbestaan van de soort te voorzien.

Little Big Women (2021)
Regie: Joseph Chen-Chieh Hsu | Cast: Shufang Chen, Ying-Xuan Hsieh, Vivian Hsu, Ke-Fang Sun | Releasedatum: 5 februari
Het is de zeventigste verjaardag van Shoying. Ze leert die dag dat haar echtgenoot Bochang overleden is. Erger nog: er is een andere vrouw, Tsai, die bij haar man bleef tot zijn laatste ademteug. Als de familie weer bij elkaar komt, komen de complexe moeder-dochters-relaties weer naar boven.

Seungriho (2021)
Regie: Sung-hee Jo | Cast: Daniel Joey Albright, Sun-gyu Jin, Tae Ri Kim | Releasedatum: 5 februari
Ondanks hun goede wil is de crew van ruimteschip Victory nog altijd blut. Wanneer de vernietiging van de Aarde nabij is, proberen ze nog wat geld te verdienen. Ze zijn niet van plan de wereld te redden, maar met rijkdom in het verschiet kunnen ze misschien niet anders.

Malcolm & Marie (2021)
Regie: Sam Levinson | Cast: Zendaya, John David Washington | Releasedatum: 5 februari
De relatie van een regisseur en zijn vriendin wordt op de proef gesteld als ze naar huis gaan, in afwachting van de reactie van critici op hun filmpremière.

News of the World (2020)
Regie: Paul Greengrass | Cast: Tom Hanks, Elizabeth Marvel, Ray McKinnon, Mare Winningham | Releasedatum: 10 februari
Het verhaal speelt zich af in de nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog en laat zien hoe een nieuwslezer (die tevens een weduwnaar is) door de staat Texas reist om het nieuws over de turbulente gebeurtenissen van de oorlog te verspreiden. De nieuwslezer (Hanks) moet tevens een jong weesmeisje, wier ouders werden vermoord door een Indiaanse stam die haar als een van hun eigen heeft opgevoed, naar haar familie in San Antonio brengen. Tijdens de reis van bijna 600 kilometer vormen de twee een hechte band.

To All the Boys: Always and Forever (2021)
Regie: Michael Fimognari | Cast: Noah Centineo, Lana Condor, Janel Parrish, Madeleine Arthur | Releasedatum: 12 februari
Het begon met een oude liefdesbrief en werd een nieuwe liefde. Wat heeft de toekomst in petto voor Lara Jean en Peter? Terwijl Lara Jean Covey zich voorbereidt op het einde van de middelbare school en het begin van haar volwassen leven, zorgen een aantal levensveranderende reizen ervoor dat ze opnieuw gaat nadenken over de toekomst met haar familie, haar vrienden en haar vriend Peter.

The Lazarus Project (2008)
Regie: John Glenn | Cast: Paul Walker, Piper Perabo, Brooklynn Proulx, Bob Gunton | Releasedatum: 15 februari
Ben Newman (Paul Walker) is een bankrover die op het rechte pad probeert te geraken. Zijn jongere broer haalt hem echter over om nog een laatste bankoverval te plegen. Met desastreus resultaat: er valt een dode en Ben wordt berecht en moet vervolgens op 'death-row' wachten op z'n executie. Na de executie echter, vinden we Ben terug als klusjesman in een psychiatrische kliniek. Ben is zeer verward: hoe is hij daar na zijn executie gekomen? Als hem verteld wordt dat hij een tweede kans van God heeft gekregen probeert Ben met zijn nieuwe lotsbestemming - leven zonder zijn familie - om te gaan. Weldra beginnen er in zijn omgeving echter vreemde dingen te gebeuren. Wordt hij geschaduwd? Of is dit slechts een droom?

American Pie (1999)
Regie: Paul Weitz, Chris Weitz | Cast: Jason Biggs, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Alyson Hannigan | Releasedatum: 15 februari
De pubers Jim, Nadia, Michelle en Chris komen tot de conclusie dat het niet eenvoudig is om hun maagdelijkheid te verliezen. Ze zijn ervan overtuigd dat dit nodig is voordat ze naar de universiteit gaan. Om de motivatie te verhogen, sluiten ze een weddenschap met elkaar af.

The 40 Year Old Virgin (2005)
Regie: Judd Apatow | Cast: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco | Releasedatum: 16 februari
Andy is een conservatieve, verlegen man en nog steeds maagd. Als zijn vrienden hier achter komen, doen ze er alles aan om hem aan de vrouw te krijgen. Andy speelt mee maar komt in de ene na de andere rampzalige situatie terecht. Totdat... hij een relatie krijgt met Trish, een vrouw met drie kinderen. 'Eindelijk', denken zijn vrienden, 'nu gaat het gebeuren!' Maar nee, Andy en Trish houden hun relatie voorlopig strikt platonisch...

Jurassic World (2015)
Regie: Colin Trevorrow | Cast: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irfan Khan, Vincent D'Onofrio | Releasedatum: 16 februari
Jurassic World speelt zich af op een volledig functioneel park op Isla Nublar. Dagelijks trekt het 20,000 bezoekers, die via een veerboot vanuit Costa Rica komen. Er zijn elementen van een natuurreservaat, safari, een dierentuin en een pretpark, een luxe resort met hotels, restaurants, een levendig nachtleven en een golfbaan. En uiteraard zijn er de nodige dinosaurussen. Alles lijkt in eerste instantie koek-en-ei, maar gaat vanzelfsprekend mis en dan is het aan de personages om zich te redden. Ook verschijnen Jurassic Park en Jurassic Park III op Netflix op deze datum.

Scarface (4 mei)
Regie: Brian De Palma | Cast: Al Pacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio | Releasedatum: 16 februari
Tony Montana, een jonge Cubaan, vlucht met zijn vriend Manny Ray naar Miami. Daar aangekomen ontsnapt hij uit het vluchtelingenkamp, en wordt daarna geconfronteerd met de harde werkelijkheid waarin vluchtelingen zich alleen staande kunnen houden met misdaad. Hij maakt kennis met de wereld van de cocaïnesmokkel en weet zich in deze keiharde wereld op te werken tot de baas van een reusachtige imperium.

Pelé (2021)
Regie: Ben Nicholas, David Tryhorn | Cast: Pelé | Releasedatum: 23 februari
In deze documentaire van Ben Nicholas en David Tryhorn zien we hoe Edson Arantes do Nascimento oftewel Pelé zijn perfectie nastreefde en een mythische status verkreeg.

The Mummy (2017)
Regie: Alex Kurtzman | Cast: Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Tom Cruise, Russell Crowe | Releasedatum: 25 februari
Een oeroude prinses ontwaakt in haar crypte in de woestijn. Haar wraaklust is over de millennia gegroeid en nu is ze klaar om de mensheid ten onder te brengen. 'The Mummy' brengt je met van de opwaaiende zandvlaktes van het Midden Oosten naar de verborgen ondergrondse labyrinten in het hedendaagse Londen. Een nieuwe wereld vol goden en monsters.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dawgruule

Avatar

En welke films verdwijnen er binnenkort?

Nogmaals; schrijf daar eens een artikel over...

Pascal08

Avatar

Echt alleen maar budget bak films.

Goku32

Avatar

Er zitten geinige tussen, maar meer ook niet

Fluffer

Avatar

Wat een ongelooflijke schijtlijst , het enige dat er wat tussenuit springt is News of The world .

mcdaktari

Avatar

NEWS OF THE WORLD is echt een prima aanvulling op Netflix. Ik heb die film al gezien maar het is een hele goeie western die ik zeker nog eens wil zien

RelentLess

Avatar

Had liever gehad dat een aantal van dese films gewoon naar Amazon prime waren gekomen.

NieuwsFilm

meest populair