Algemeen

Amazon Prime Video voegde 22 films toe afgelopen week

Het was best een lekker en druk weekje.

door Jim Pedd om 16:26 in Algemeen
Het was weer een lekker weekje op Amazon Prime Video. De streamingdienst voegde heel wat nieuwe films toe. Vandaag zetten we ze voor je op een rij.

Taken (2008)
Regie: Pierre Morel | Cast: Liam Neeson, Maggie Grace, Leland Orser, Jon Gries
Bryan is een voormalig agent van de Amerikaanse geheime dienst. Hij zal opnieuw in actie moeten komen, aangezien zijn dochter Kim in de handen is gevallen van een bende die gespecialiseerd is in vrouwen-ontvoeringen en slavernij. Vanuit Los Angeles reist hij naar Parijs om haar te zoeken.

Taken 2 (2012)
Regie: Olivier Megaton | Cast: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Leland Orser
Liam Neeson keert terug als gepensioneerd CIA agent Bryan Mills in de bloedstollende actiethriller Taken 2. In het eerste deel, Taken, werd zijn dochter Kim ontvoerd door de Albanese maffia in Parijs. Bryan weet zijn dochter te redden, maar de maffia zint op wraak. Ze besluiten Mills en zijn vrouw Lenore, een rol van de Nederlandse Famke Janssen, te ontvoeren tijdens hun vakantie in Istanbul. Maar Bryan is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, hij doet er alles aan om zijn gezin te beschermen.

Taken 3 (2014)
Regie: Olivier Megaton | Cast: Liam Neeson, Forest Whitaker, Famke Janssen, Maggie Grace
Bryan Mills wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw. Hij is vastbesloten om de werkelijke daders te pakken en moet daarom vluchten voor de politie. Opgejaagd en beschuldigd van moord, doet hij zijn best voor eens en voor altijd een einde te maken aan de bedreigingen van zijn dochter.

The Terminal (2004)
Regie: Steven Spielberg | Cast: Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci, Chi McBride
Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van het Kennedy Airport maandenlang een tijdelijk thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

Never Rarely Sometimes Always (2020)
Regie: Eliza Hittman | Cast: Eliazar Jimenez
Never Rarely Sometimes Always is een intiem portret over twee tienermeiden, die opgroeien in het landelijke Pennsylvania en dat is geschreven en geregisseerd is door Eliza Hittman. De 17-jarige Autumn (Sidney Flanigan) wordt geconfronteerd met een ongewenste zwangerschap en vanwege een gebrek aan steun in haar omgeving kan ze dit geheim moeilijk delen. Alleen haar nichtje en beste vriendin Skylar (Talia Ryder) begrijpt haar situatie en zonder veel woorden met elkaar te wisselen besluit zij direct om Autumn te helpen. Met het adres van een abortuskliniek in Brooklyn op zak reizen ze samen de staatsgrens over naar New York. Het wordt een emotionele reis waarbij ze meer leren over vriendschap, moed en medeleven.

Human Capital (2019)
Regie: Marc Meyers | Cast: Liev Schreiber, Marisa Tomei, Peter Sarsgaard, Maya Hawke
De levens van twee heel verschillende families botsen als hun kinderen een relatie beginnen. Die leidt tot een tragisch ongeluk, met alle gevolgen van dien.

Plastic (2014)
Regie: Julian Gilbey | Cast: Ed Speleers, Will Poulter, Alfie Allen, Sebastian De Souza
Vier mannen doen aan creditcardfraude. Op een dag stelen ze geld van een sadistische gangster en moeten de heren heel snel aan vijf miljoen pond zien te komen. Om hun schuld in te lossen besluiten ze diamanten te gaan stelen.

Operator (2016)
Regie: Logan Kibens | Cast: Martin Starr, Mae Whitman, Nat Faxon, Cameron Esposito
Programmeur Joe is gek op data. Hij houdt z'n dieet, lichaamsbeweging en seksleven bij en maakt van deze informatie prachtige tabellen die hem rust geven. Op zijn werk ontwikkelt Joe persoonlijkheden voor digitale klantenservicestemmen, maar zijn laatste project is een ramp. Daartoe besluit hij een beroep te doen op z'n vrouw Emily en haar stem in het programma te verwerken. Het project verloopt aanvankelijk goed, maar langzaamaan raakt Joe geobsedeerd met het kopiëren van Emily's empathie en dit heeft negatieve gevolgen voor hun huwelijk.

Inception (2010)
Regie: Christopher Nolan | Cast: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een ervaren dief, de beste in zijn vakgebied. Dat vakgebied houdt in dat hij geheimen steelt uit het onderbewuste van z'n slachtoffers, terwijl zij zich in de droomstaat bevinden, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Dit maakt Cobb een gewilde speler op het vlak van bedrijfsspionage en tegelijkertijd een internationale vluchteling. Nu krijgt hij echter de kans om alles goed te maken: een laatste opdracht kan hem zijn leven teruggeven zoals het vroeger was, maar daarvoor moet hij het onmogelijke doen: in plaats van de diefstal van een idee moeten Cobb en zijn team een idee planten in iemands geest: inception. Dit is echter nog moeilijker dan op het eerste gezicht lijkt, want ze worden gedwarsboomd door een tegenstander die op elke mogelijke zet van Cobb en zijn team anticipeert.

The Angriest Man in Brooklyn (2014)
Regie: Phil Alden Robinson | Cast: Robin Williams, Mila Kunis, Peter Dinklage, Melissa Leo
Henry Altmann (Williams) heeft een uitermate slechte dag. Het wordt er niet beter op als hij van dokter Sharon Gill (Kunis) te horen krijgt dat hij nog maar 90 minuten te leven heeft. Henry verlaat vol ongeloof het ziekenhuis en probeert vervolgens in rap tempo al zijn fouten goed te maken. Ondertussen gaat Sharon wanhopig naar hem op zoek aangezien ze van mening is dat hij geopereerd moet worden.

Stag (1997)
Regie: Gavin Wilding | Cast: John Stockwell, Mario Van Peebles, Jerry Stiller, Gerald Anthony
Wanneer een stripster komt te overlijden op een vrijgezellenfeest, moeten de aanwezigen een uitweg verzinnen.

Camus (2009)
Regie: Laurent Jaoui | Cast: Stéphane Freiss, Anouk Grinberg, Agathe Dronne, Guillaume De Tonquedec
De laatste tien jaar van het veelbewogen leven van Albert Camus. De Franse schrijver, Nobelprijs voor literatuur, beleeft binnen een decennium een wereldwijde erkenning en de grootste crisis van zijn bestaan...

Coming 2 America (2021)
Regie: Craig Brewer | Cast: Eddie Murphy, Shari Headley, Wesley Snipes, Garcelle Beauvais
Een jongeman in Amerika beweert de zijn zoon te zijn van de Prins van Zamunda. Akeem keert samen met Semmi terug naar de VS om op onderzoek uit te gaan. Hij wil natuurlijk graag weten of deze kroonprins wel écht tot de koninklijke familie van Zamunda behoort. Maar helaas loopt alles niet zo als gepland.

Agoraphobia (2015)
Regie: Lou Simon | Cast: Cassie Scerbo, Adam Brudnicki, Tony Todd, Aniela McGuinness
Een vrouw genaamd Faye die lijdt aan agorafobie, een angst voor openbare plaatsen, open of bevolkt, erft het huis van haar vader in een afgelegen deel van de Florida Keys. Als er ineens vreemde dingen gebeuren, ontdekt ze dat er bij haar in huis iets veel angstaanjagender is. De vraag is hoe ze de situatie moet aanpakken.

Someone Marry Barry (2014)
Regie: Rob Pearlstein | Cast: Tyler Labine, Damon Wayans Jr., Hayes MacArthur, Thomas Middleditch
Ooit vonden zijn drie jeugdvrienden alles wat Barry deed hilarisch. Maar nu ze volwassen zijn, hoeft Barry niet zo nodig meer. Hij beledigt hun vrouwen, zet hun carrières op de helling en brengt hen continu in verlegenheid. Dus koppelen ze Barry aan Mel om van hem af te zijn. Alleen blijkt Mel gewoon een vrouwelijke kloon van Barry en brengt graag haar tijd door met de boys.

Contracts (2019)
Regie: Alex Chung | Cast: Margaryta Soldatova, Kyle Stewart, Christena Gaunce, Dan Sanderson
Een team van moordenaars onder leiding van een extremist wordt het slachtoffer van een superieure moordenaar.

He Who Dares (2014)
Regie: Paul Tanter | Cast: Tom Benedict Knight, Simon Phillips, Christina Bellavia, Ewan Ross
Wanneer een meedogenloze terreurorganisatie de dochter van de Premier gijzelt, wordt een SAS-eliteteam opgetrommeld om haar te bevrijden. Maar de terroristen hebben zich diep in de vijftien verdiepingen tellende ondergrondse parkeergarage gebarricadeerd. Err voor het team niets anders op dan garage etage per etage te veroveren en de dood ligt om elke hoek op de loer.

Frostbite (2005)
Regie: Jonathan Schwartz | Cast: Peter Jason, Traci Lords, Adam Grimes, Phil Morris
Wanneer advocaat Adam voor zaken toevallig naar zijn geboortedorp moet, hoopt hij op een blij weerzien met zijn oude maatjes Theo en Jason. De drie vrienden slaan de handen in elkaar om Jason's bedrijf te redden met een massale fundraisingfuif. Terwijl Fernies excentrieke bewoners warmlopen voor het feest van de eeuw, waart in de Canadese Rockies ook de ijzingwekkende Sasquatch rond.

The Fall of the Essex Boys (2013)
Regie: Paul Tanter | Cast: Robert Cavanah, Kierston Wareing, Peter Barrett, Jay Brown
De hooligancultuur viert hoogtij, raves en pillen zijn er dagelijkse kost. Maar de drugsdood van een 18-jarig meisje ontketent een kettingreactie die zal leiden tot de ontmanteling van een van de meest beruchte misdaadorganisaties uit de Britse geschiedenis. Hoofdinspecteur Phil Stone nog slechts één doel voor ogen: de zogenaamde "Essex Boys" voorgoed de bak in.

Gemini Man (2019)
Regie: Ang Lee | Cast: Mary Elizabeth Winstead, Will Smith, Clive Owen, Douglas Hodge
Gemini Man is een actiethriller met Will Smith in de rol van huurmoordenaar Henry Brogan. Hij wordt opeens zelf het doelwit als hij achtervolgd wordt door een mysterieuze jongere concurrent die zijn acties telkens lijkt te kunnen voorspellen.

Schindler's List (1993)
Regie: Steven Spielberg | Cast: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall
De op het oog ijdele en gierige Duitse zakenman Oskar Schindler besluit tijdens het Nazi-regime zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Hij wist op deze manier zo'n 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz te redden.

The Dark Knight Rises (2012)
Regie: Christopher Nolan | Cast: Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt
Gotham City krijgt te maken met een nieuw gevaar: Bane (Tom Hardy), is een wrede schurk die in het verleden ernstig gewond is geraakt en een verdovend gas nodig heeft om te overleven. Zonder zijn masker, dat in zijn kaak verwerkt zit, is de pijn voor hem niet vol te houden. Batman (Christian Bale), die acht jaar na het debacle met The Joker, en de tragische dood van Harvey Dent, er niet al te best aan toe is, zal in Bane zijn grootste uitdaging tot nu toe tegenkomen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chevvy_Chevvy

Avatar

Is het zo dat als jullie deze lijst laten zien, dat je voor sommige films moet betalen(huren) om te kijken?
Want “Gemini Man” staat erin om te huren...

Draven

Avatar

^ Deze zou op 1 maart al erop hebben moeten staan. Ik zou nu ook denken dat dit met de extra betaalfunctie is (huren/kopen).

David Mills

Avatar

@ Chevvy Chevvy.... nu is dat opzicht geen probleem wat Gemini man kun je beter overslaan, wat een waardeloze film

Chevvy_Chevvy

Avatar

@David Mills, Film leek me wel leuk om(Gratis + abbo kosten) te kijken. Dus dat viel me wel tegen toen ik zag dat ik ‘m moest huren... Ach ja, mss komt ie nog wel een keer voorbij inbegrepen bij het abbo.

NieuwsFilm

meest populair