'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' is de tiende (!) Marvel Studios-film met deze indrukwekkende prestatie

'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' is de tiende (!) Marvel Studios-film met deze indrukwekkende prestatie

Dit is niet niks.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness is de tiende Marvel Studios-film die een grote mijlpaal overschrijdt. Zelfs voor Marvel Studios is het niet niks om dit soort prestaties neer te zetten.

De film Doctor Strange in the Multiverse of Madness is de tiende die in de Verenigde Staten de box office grens van 400 miljoen dollar overschrijdt. Daarmee voegt de film zich bij een lijstje dat reeds gevormd wordt door Avengers: Endgame, Spider-Man: No Way Home, Avengers: Infinity War, Black Panther, The Avengers, Captain Marvel, Iron Man 3, Avengers: Age of Ultron en Captain America: Civil War. Intussen maakt de film nog kans om films als Captain America: Civil War (408 miljoen dollar) en Iron Man 3 (409 miljoen dollar) te overwinnen. Ook zou zomaar eens Captain Marvel (426 miljoen dollar) kunnen 'sneuvelen'.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness breekt het multiversum open. En doet dat geheel in stijl! De studio omschrijft hem als volgt:

Nu Iron Man en Captain America weg zijn na de gruwelijke strijd in Avengers: Endgame, is Doctor Strange - de voormalig geniale chirurg en tegenwoordig meest sterke magiër van allemaal - iemand die aangekeken wordt om een actieve rol te spelen als centraal figuur binnen de Avengers.

Maar dat hij zijn magie gebruikte om de tijd en ruimte te manipuleren, opende een deur naar een mysterieuze gekte die het multiversum heet. Strange moet de boel zien te herstellen en roept de hulp in van zijn bondgenoot Wong, de Sorcerer Supreme, en de machtige Scarlet Witch van de Avengers. Maar een verschrikkelijke bedreiging heerst en de mensheid, en zelfs het universum, zijn niet meer veilig.

NieuwsFilm

meest populair